Yazılım Mühendisliği Mi Yoksa Bilgisayar Mühendisliği mi?

Yazılım Mühendisliği Mi Yoksa Bilgisayar Mühendisliği mi?

• Bilgisayar Mühendisligi

Oy: 25 33,3%
  • Yazılım Mühendisligi

Oy: 50 66,7%

• Kullanılan toplam oy
    75
  • Anket kapatılmış .
Ben Yazılım Mühendisliği okuyorum . Ben tercihlerimi yaparken Türkiyede bir tek Elazığda vardı . Şimdi Manisayada açıldı ama Manisadakini tavsiye etmem daha amatör hocalar . Yazılım Mühendisliği zevkli ve eğlenceli bir bölüm ve Türkiyede 2 yerde olduğu için sanırım bu sene 3 olacak iş imkanı daha fazla ama senin bileceğin iş

özel olarak buralarda var hocam bende bahcesehir istiyorum gibi

Şuanki elektronik herşeyin bir koddan oluştuğu düşünülürse tabikide yazılım mühendisliği.Bilgisayar mühendisi olup dükkan açıp tamirci olacağına yada memur olacağına bence yazılım mühendisi ol :)

Bilgisayar mühendisi olup tamirci dükkan açma olayını nerden çıkardın ? Bilgin var da mı konuşuyosun yoksa ordan burdan duydukların mı ?

Yazılımcı mı olmak istiyorsun yoksa donanımcı mı önce buna karar vermelisin.

Yazılım mühendisliği seçersen donanım ile ilgili fazla ders görmeyeceksin. Bilgisayar mühendisliği seçersen 2sini birlikte göreceksin ve bir noktada gene seçimi kendin yapmak zorunda kalacaksın.

Birde hangi bölümü, hangi üniversitede okursan oku, okulda gördüklerin ile asla iyi bir iş bulamazsın. Her şey senin okulda verilen bilginin üstüne neler katıp, kendini ne kadar geliştirdiğinde bitiyor.

Puanın yetiyorsa, Ankara - İstanbul arasında bir üniversite tercihinde bulun. Bu 2 ilde de bol miktarda kaliteli şirket bulunuyor. Okurken yapacağın staj yerini de iyi seçersen, okul bitince aynı iş yerinde işe başlayabilirsin.

bahcesehir yazılım mühendisligi baktım tutmazsa bile %50 dusunuyorum en azından ismi var ve egitimi duzgun bir universite.

Bilgisayar mühendisi olup tamirci dükkan açma olayını nerden çıkardın ? Bilgin var da mı konuşuyosun yoksa ordan burdan duydukların mı ?

2 tane bilgisayar mühendisi tanıdığım var.Biri annemin bilgisayar hocası hem ders veriyor ve tamir dükkanı var.2.cisi ise belediyede tanıdığım bir bilgisayar mühendisi memurluk yapıyor.Kusura bakma ama ben ordan burdan duyduklarına pek inanan biri değilim.Bir tanede tanıdığım yazılım mühendisi var konuştuğumuzda proje başı 4-5 bin aldığını söyledi ve yazılım mühendisliğinin daha avantajlı olduğunu söyledi anlatabilmişimdir umarım.

Şuanki elektronik herşeyin bir koddan oluştuğu düşünülürse tabikide yazılım mühendisliği.Bilgisayar mühendisi olup dükkan açıp tamirci olacağına yada memur olacağına bence yazılım mühendisi ol :)

2 tane bilgisayar mühendisi tanıdığım var.Biri annemin bilgisayar hocası hem ders veriyor ve tamir dükkanı var.2.cisi ise belediyede tanıdığım bir bilgisayar mühendisi memurluk yapıyor.Kusura bakma ama ben ordan burdan duyduklarına pek inanan biri değilim.Bir tanede tanıdığım yazılım mühendisi var konuştuğumuzda proje başı 4-5 bin aldığını söyledi ve yazılım mühendisliğinin daha avantajlı olduğunu söyledi anlatabilmişimdir umarım.

3 yıldır bilgisayar mühendisliği okuyorum, iyisini de gördüm kötüsünü de, amelelik yapanını da google apple gibi büyük firmalarda çalışanı da, her meslekte her çeşit insan var, kimi inşaat mühendisi bi apartman diker daire başına 100bin cebe indirir, kimisi 2bin lira maaştan çalışır. Daha yaşın 19, toplasak iki elin parmaklarını geçecek kadar mühendis tanımamışsın, 2 bilgisayar mühendisi, 1 yazılım mühendisi tanıyıp bu kadar net konuşman şaşırtıcı.

Bilgisayar muhendisliginin adi yeter kardes [emoji41]

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kardeşim bilgisayar dedinmi birçok dal var. eğer kodlama ve programlama il uğraşmak istiyorsan yazılımı seçmelisin. ayrıca heryer bilgisayar mühendisi kaynıyo çoğuda boşu boşuna adı var diye okuyo o bölümü sonra işsiz işsiz dolaşıyo.

3 yıldır bilgisayar mühendisliği okuyorum, iyisini de gördüm kötüsünü de, amelelik yapanını da google apple gibi büyük firmalarda çalışanı da, her meslekte her çeşit insan var, kimi inşaat mühendisi bi apartman diker daire başına 100bin cebe indirir, kimisi 2bin lira maaştan çalışır. Daha yaşın 19, toplasak iki elin parmaklarını geçecek kadar mühendis tanımamışsın, 2 bilgisayar mühendisi, 1 yazılım mühendisi tanıyıp bu kadar net konuşman şaşırtıcı.

Tanımam yada tanımam sorun değil bu ülkede yapılıcak doğru bir meslek varsa bana göre yazılım mühendisliğidir.Gördüğüm kadarıyla ve onların anlattıkları kadarıylada bilgim bu kadar sınırlı olduğu için bunu doğruluyor bu sadece benim tavsiyem isteyen istediği bölümü okur sonuçta özgür bir ülkedeyiz kimseye zorla sen şunu oku başarılı olacaksın diyemezsin her meslekte olduğu gibi birazda azim ve çalışma lazım başarılı olmak iyi yerlere gelmek için :)

Tanımam yada tanımam sorun değil bu ülkede yapılıcak doğru bir meslek varsa bana göre yazılım mühendisliğidir.Gördüğüm kadarıyla ve onların anlattıkları kadarıylada bilgim bu kadar sınırlı olduğu için bunu doğruluyor bu sadece benim tavsiyem isteyen istediği bölümü okur sonuçta özgür bir ülkedeyiz kimseye zorla sen şunu oku başarılı olacaksın diyemezsin her meslekte olduğu gibi birazda azim ve çalışma lazım başarılı olmak iyi yerlere gelmek için :)

Ayrıca şunu söylemek istiyorum illa üniversite mezunu olmakta şart değil.Bir kaç yıl önce bir forumda konuştuğum çok bilgili bir hoca ilkokul mezunu üniversite okumamış ama şuanda Argede çalışıyor İrandı sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

ikisi o kadarda farklı değil

bilgisayarda algoritmalar vs işin teorisine daha çok önem veriliyo.yazılım uygulamaya dökmeye daha çok yoğunlaşıyo.yani gidip bilgisayar okuduysan akademisyan olmıyacaksan zaten yazılım mühendisi olarak iş yapıyosun

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri