ben youtube ile özgün birkaç videom dışında uğraşmıyorum
banlanma konusunda fikir yürütecek olsam upload hızı ile alakalı olabilir , hızlı upload potansiyel banlanma sebebi olabilir
buna ilaveten , bildiğim kadarı ile youtube algoritmalarını atlatmak için karartma , sesi hızlandırma yavaşlatma , cızırtı noise eklemek , üstten alttan yandan vs kesmek ya da zoom yapmak , video ortasına resim eklemek vs yöntemler kullanılıyor
Reverse engineering gibi ters bir mantıkla youtube bunları takibe almış olabilir , yani videolarda bunlardan herhangi birisine rastlarsa banlanma olabilir, kullanılan codec videoda nasıl bir teknik iz bırakıyor bilmiyorum.
Ben youtube spam çalışacak olsam şöyle bir zor yöntem denerdim (teorik olarak)
Önce videoyu Z ekseninde 3. boyutta eğecek bir çerçeve kullanırdım , sonra da bu 2 boyutlu çerçevede çok küçük 3. boyutta eğim oluştururdum , kabartma gibi yani .
Öyle ki , herbir upload yapıldığında Z eksenine farklı bir açı ile video döndürülecek , döndürüldükten sonra opsiyonel olarak yine ötelenmiş yeni X'Y' eksenlerde video penceresi rotasyon yaptırılacak , mesela yeni eksenlerde yatay X' ekseni ile alfa açısı yapacak şekilde video çerçevesi döndürülecek
Daha sonra iki boyutlu olan ve hali hazırda eksen kaydırması yapılmış 2 boyutlu video çerçevesine 3. boyutu kazandıracak çekilde kabartma yapılacak , bu bir kez yapılabileceği gibi dinamik ve rastlantısal olarak video süresince yine rastlantısal bir noktadan başlayacak küresel bir kabartma ile video çerçevesinde 3. ekseni oluşturacak.
Buradaki amaç şu olabilir , bir bot satıcısı aynı videoyu youtubedan çekse bile , müşterinin hesabına gönderileceği zaman yukardaki adımlardaki gibi her seferinde farklı bir kombinasyon ile render yapılacağı için yakalanma riski de en aza indirilebilirdi
mac-screenshot (1) - Dosya Web