Yazılımcılık ?

Eğer çok çok iyi bir yazılımcı olmak istiyorsanız bu işin 2 temel kuralı vardır.

1) Aşırı Sabırlı olmak (yazılımda bir yerde takılınca bırakmamak ve bir projeyi aslya yarıda kesmemek)

2) Matematiği çok sevmek (İleri dereceye gelmeden önce matematik ile alakasını kuramazsınız fakat işler belli zamandan sonra hep hesap kitap olayına döner, matematik şarttır)

----

Yapılması gerekenler:

1) http://r10.net/script-satisi/ adresine giriniz, framework olmayan sevdiğiniz bir php scriptini alınız.

2) İlk önce bu yazılım kurulduktan sonra aşağıda olan birşeyi örneğin sola alın, solda olan birşeyi sağa alın. Yani kısmi editlemelerle başlayın. Bu sizi hem HTML hemde CSS alanında temel adımları attıracaktır. ve hangi kodun hangi amaçla kullanıldıgını örneklerle görmüş olacaksınız.

3) Aldığınız yazılımda artık html ve css de hafif yeteneklere sahip olunca istediğiniz yere birşey açabiliyorsanız artık o yazılımda belli başlı PHP düzenlemeleri yapın. Örneğin yemek tarifi scripti aldınız. Bu scripte her yemeğin altına tarifi uygulayanlardan yorumlar diye bölüm ekleyip php ile bunu başarmaya çalışın. Bu şekilde php ve mysql beceriniz artar.

4) Javascript dediğimiz şey tamamen görselliğe dayanan bir temeldir. Sayfa içerisinde başka bir sayfaya gitmeden yapılan şeylerdir. Örneğin sağ üst köşedeki bildirimleriniz e tıklaınca aşağı doğru özel mesaj diye v.s. açılması bir javascript olayıdır. Javascript olayını çok çok sonrasına bırakınız. Ama gün gelince önerim javascripti en iyi öğrenme olayı Jquery hazır kütüphanelerini kullanmak olacaktır.

Buna esasen bir web yazılımcısı olmak istiyorsanız. Hiç birşey bilmeden direk gidin Framework olmayan yazılımlardan alın veya ücretsizini indirin. Onun üstünde editlemeler yapmanız her türlü kendinizi geliştirirsiniz.

Niçin kitap okumayım veya kursa gitmeyim?
Arkadaşlar php yazılımında 1 şeyi 10 farklı kodla yapmak mümkündür. Farklı farklı kitaplar veya videolar izlerseniz bu 10 yöntemide öğretmeye çalışırlar. Veya bir kursa giderseniz her türlü kod öğrenilmesi gerekiyor düşüncesiyle 1 şey yeterli olacağına 10 tane şey öğretmeye çalışırlar.

Bu nedenle kapsamlı bir yazılımı değiştirme/geliştirme işlemlerinden sonra kendiniz yazılım yazabilir duruma gelirsiniz. Ondan sonrasında her türlü bilgiyi ceviz.net veya stackoverflow da bulabilirsiniz.

Sakın gidip yazılım öğrenmek için üstte dediğim gibi framework(wordpress, vbluettin gibi) yazılımlara karışmayın.

Peki yazılımda hangi seviyeye günde 2 saat çalışılarak, ne sürede gelinebilir?

+ 5 ay içerisinde istediğiniz editlemeleri yapmaya başlayabilirsiniz(html,css,php,mysql). (Yazılımcıların %70'i bu derecede)

+ 1 Yıl içerisinde sıfırdan basit yeni yazılım yazmaya başlayabilirsiniz. (Yazılımcıların %15'i bu derecede)

+ 2 Yıl içerisinde üst düzey yazılım geliştirebilirsiniz .(Yazılımcıların %5'i
bu derecede)

+ 3 Yıl içerisinde artık kaynak bulamayacağınız zor işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. (Yazılımcıların %9'u bu derecede)

+ Bundan sonrası artık ya 4-5 bin tl ile maaşla çalışacaksınız ya da projeler üretip hayatınızı değiştireceksiniz. (%1'inde altındadır.)

Ben 98 yılından bu yana yazılımcıyım, O zamandan bu zamana yazılım geliştirmediğim 1 hafta varsa onlar ya tatile çıktıgım haftalar ya da askerliğimdir. Şunu net olarak söyleyebilirim her ay mutlaka yeni bir şey öğreniyorum. Öğrenmenin yazılımda asla sınırı bulunmuyor.

Aklınızda sorular varsa sorablirsiniz.

bende 1-2 aya eksiklerimi toparlayıp kişiye özel blog scripti yapıp satmayı düşünüyorum ama fiyatlandırma konusunu hiç düşünmedim kişiye özel bir blog scripti yönetim paneli vs ne kadara satılır (php)

100 TL ile 5.000 TL arasında değişir, yapana ve yapılacaklara bağlı bir durumdur.

Bu web scriptinin yaptığı güzel bilgilendirmeden diğer diller için yapacak kimse yokmu misal java için durum ne.

Eğer çok çok iyi bir yazılımcı olmak istiyorsanız bu işin 2 temel kuralı vardır.

1) Aşırı Sabırlı olmak (yazılımda bir yerde takılınca bırakmamak ve bir projeyi aslya yarıda kesmemek)

2) Matematiği çok sevmek (İleri dereceye gelmeden önce matematik ile alakasını kuramazsınız fakat işler belli zamandan sonra hep hesap kitap olayına döner, matematik şarttır)

----

Yapılması gerekenler:

1) Script Satışı adresine giriniz, framework olmayan sevdiğiniz bir php scriptini alınız.

2) İlk önce bu yazılım kurulduktan sonra aşağıda olan birşeyi örneğin sola alın, solda olan birşeyi sağa alın. Yani kısmi editlemelerle başlayın. Bu sizi hem HTML hemde CSS alanında temel adımları attıracaktır. ve hangi kodun hangi amaçla kullanıldıgını örneklerle görmüş olacaksınız.

3) Aldığınız yazılımda artık html ve css de hafif yeteneklere sahip olunca istediğiniz yere birşey açabiliyorsanız artık o yazılımda belli başlı PHP düzenlemeleri yapın. Örneğin yemek tarifi scripti aldınız. Bu scripte her yemeğin altına tarifi uygulayanlardan yorumlar diye bölüm ekleyip php ile bunu başarmaya çalışın. Bu şekilde php ve mysql beceriniz artar.

4) Javascript dediğimiz şey tamamen görselliğe dayanan bir temeldir. Sayfa içerisinde başka bir sayfaya gitmeden yapılan şeylerdir. Örneğin sağ üst köşedeki bildirimleriniz e tıklaınca aşağı doğru özel mesaj diye v.s. açılması bir javascript olayıdır. Javascript olayını çok çok sonrasına bırakınız. Ama gün gelince önerim javascripti en iyi öğrenme olayı Jquery hazır kütüphanelerini kullanmak olacaktır.

Buna esasen bir web yazılımcısı olmak istiyorsanız. Hiç birşey bilmeden direk gidin Framework olmayan yazılımlardan alın veya ücretsizini indirin. Onun üstünde editlemeler yapmanız her türlü kendinizi geliştirirsiniz.

Niçin kitap okumayım veya kursa gitmeyim?
Arkadaşlar php yazılımında 1 şeyi 10 farklı kodla yapmak mümkündür. Farklı farklı kitaplar veya videolar izlerseniz bu 10 yöntemide öğretmeye çalışırlar. Veya bir kursa giderseniz her türlü kod öğrenilmesi gerekiyor düşüncesiyle 1 şey yeterli olacağına 10 tane şey öğretmeye çalışırlar.

Bu nedenle kapsamlı bir yazılımı değiştirme/geliştirme işlemlerinden sonra kendiniz yazılım yazabilir duruma gelirsiniz. Ondan sonrasında her türlü bilgiyi ceviz.net veya stackoverflow da bulabilirsiniz.

Sakın gidip yazılım öğrenmek için üstte dediğim gibi framework(wordpress, vbluettin gibi) yazılımlara karışmayın.

Peki yazılımda hangi seviyeye günde 2 saat çalışılarak, ne sürede gelinebilir?

+ 5 ay içerisinde istediğiniz editlemeleri yapmaya başlayabilirsiniz(html,css,php,mysql). (Yazılımcıların %70'i bu derecede)

+ 1 Yıl içerisinde sıfırdan basit yeni yazılım yazmaya başlayabilirsiniz. (Yazılımcıların %15'i bu derecede)

+ 2 Yıl içerisinde üst düzey yazılım geliştirebilirsiniz .(Yazılımcıların %5'i
bu derecede)

+ 3 Yıl içerisinde artık kaynak bulamayacağınız zor işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. (Yazılımcıların %9'u bu derecede)

+ Bundan sonrası artık ya 4-5 bin tl ile maaşla çalışacaksınız ya da projeler üretip hayatınızı değiştireceksiniz. (%1'inde altındadır.)

Ben 98 yılından bu yana yazılımcıyım, O zamandan bu zamana yazılım geliştirmediğim 1 hafta varsa onlar ya tatile çıktıgım haftalar ya da askerliğimdir. Şunu net olarak söyleyebilirim her ay mutlaka yeni bir şey öğreniyorum. Öğrenmenin yazılımda asla sınırı bulunmuyor.

Aklınızda sorular varsa sorablirsiniz.

100 TL ile 5.000 TL arasında değişir, yapana ve yapılacaklara bağlı bir durumdur.

Efe Abi şimdi ben üniversitede C, C++, C#, Visual Basic, Java, Sql, Web Design, derslerini alıcam ilk yıl ingilizce hazırlık var şimdi başlamalımıyım bişiler öğrenmeye ben nerden başlamalıyım onu bilmiyorum birşeyden başlamak istiyorum ama nerden başlamalıyım

Yazılımcı Nasıl Olunur ?
Yazılımcı Olmak İçin Hangi İşlemleri Yapmak Gerekir ?
Yazılımcılar Ne Kadar Kazanır ?

Bu Soruların Cevaplarını YTPARA forumundan bekliyorum teşekkürler ...

Kesinlikle Github.com'a bakmanı tavsiye ederim

Bu web scriptinin yaptığı güzel bilgilendirmeden diğer diller için yapacak kimse yokmu misal java için durum ne.

PHP:
function mesajAt()
{
var m,t,i=1;
m = document.mesaj.metin.value;
t = parseInt(document.mesaj.tekrar.value);
    for(i=1;i<=t;i++) {
     if (i % 2 == 0) {
            document.write("<br><b>"+m+"</b>");       
        }
        else {
            document.write("<br>"+m);    
        }  
    }    
}

Örnek bölüm.

PHP:
<form name="mesaj" id="mesaj">
<table>
<tr>
<td>Yazdırılacak Mesaj</td>
<td><input type="text" name="metin" /></td>
</tr>
<tr>
<td>Email</td>
<td><input type="text" name="e-mail" /></td>
</tr>
<tr>
<td align="center" colspan="2"><input type="button" onclick="mesajAt()" value="Gönder" /></td>
</tr>

Ve yemek hazır.

Kısacası javascript'de <?php "?"; ?> tagını görmen nadirdir, pek yoktur js scriptlerde. function mesajAt'ı button'a atıyoruz. Mantıken bu şekil, internette daha net örnekler var. Araştırabilirsiniz kolay gelsin.

Son düzenleme:
Efe Abi şimdi ben üniversitede C, C++, C#, Visual Basic, Java, Sql, Web Design, derslerini alıcam ilk yıl ingilizce hazırlık var şimdi başlamalımıyım bişiler öğrenmeye ben nerden başlamalıyım onu bilmiyorum birşeyden başlamak istiyorum ama nerden başlamalıyım

Hocam, öncelikle başarılar dilerim. Yazılımcıların her depertmanı birer altındır. Sen benim bilgim olmayan exe tabanlı yazılım göreceksin. Benim branşım olmadığı bölüm olduğu için söyleyebileceğim birşey bulunmuyor. Yazılım heves olayıdır, birşeyi yazmak başarmak demektir. Başarmaktan zevk alıyorsan nerede veya nasıl olduğuna hiç bakmaz. Ben işletme mezunuyum, bu dilleri sadece hevesle öğrendim. Tüm gününü yazılıma vereceğin bu yıllarda başarısız projelerin çok olacaktır yılma. Ben 500 proje yaptıysam 4 ü hayatımda dönüm noktası olabildi.

Kimse bahsetmemiş sanırım ama ingilizce çok önemli. Türkçe kaynaklar her zaman tatmin etmiyor maalesef. Okuduğunu anlayacak kadar ingilizcen var ise hem kodlarken hem kaynak ararken sana çok fazla yararı dokunur. Bende heves olarak uğraştım bir süre fakat vakit olmadığı için devam edemiyorum ne yazık ki.

mikro işlemciler dersinde görülen assembly'nin java öğrenmeye katkısı olur mu?
alakası var mı.

Beni ilgilendiren kısmını cevaplayım.:)
Yazılımcılar Ne Kadar Kazanır ? Üst sınırı hiç yok.
Konuyla ilgili kısa bir hikaye. Müsteri aradı 16 yaşındaki yazılımcı çalışanımızla dikmenden esat'a gittik müşteri bir yazılım istedi zerre anlamadığım için 20 gün gibi bir sürede hazırlarız dedik ve anlaştık. Fiyat 8k tl. Flaş belleğe yazılımı kurup teslim edeceğiz. Araca bindik ofise giderken arkadaşa bunu 20 günde yazabilirmisin dedim. Dikmene gidene kadar aracın içinde bitirdi işi:) Flaş belleği şifreledi kopyalanmasın vs. Ofise geldiğimizde iş bitmişti. 4gb flaş belek sermaye 10 tl. Güzel meslek vesselam sadece ne yazacağını bilmek lazım:)

yazınızı okuyunca şu olay aklıma geldi :)

14183891_1078443635574646_7699786237055716000_n.jpg

coder olmak emek ister.İyi bir yazılımcı olmak istiyorsan uykudan feragat etmelisin.Düşünme yeteneğin iyiyse bu yolda rahat ilerlersin.Tecrüben ne kadar çok ise bir projeyi o kadar çabuk bitirirsin.Kafanı duvarlara vuracağın günler olacak,basit bir hatadan dolayı projeni yarım bırakacağın günler olacak fakat bu hatalar senin tecrüben olacak.Başarılar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri