Yaş 19 dayımda ben zaten hazırlık yaptım geçen yıla gör yükselttimde kendimi. bilmiyorum tekrar hazırlanmak 2 yıl kayıp
Makinayi 25 yasimda bitirdim ben. Is konusunda da sikinti yasamadim. Yas konusunu sikinti yapma hedefin neyse hedefine saril
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Yaş 19 dayımda ben zaten hazırlık yaptım geçen yıla gör yükselttimde kendimi. bilmiyorum tekrar hazırlanmak 2 yıl kayıp
Türkiyede çalışacaksan değmez
Neden hocam
türkiyede bilinmeyen bir meslek bir ara araştırma yapmıştım çoğu kişi işsiz kalıyormuş
şöyle bir algıda varc mühendisi almak varken neden seni alsın ki
İşletme mezunu oluyor aynı zamanda öyle biliyorum
Hazırlığı bitirip fakülteye geçtikten sonra tahsil kredisi alabilirsin rektörlükten. Mezun olduktan 1 yıl sonra 12 ay taksitle ödersin borcunu.
O bölüme değer mi değmez mi bilmiyorum. Ben yeditepe bilg müh mezunuyum bu arada.
Tahsil kredisi dediğimiz şey senet gibi bişiy mi şuan şunu öğrendim ya çok mutluyum
Abi özelden cep numaranı yazarmısınDetaylandırayım,
İlk olarak hazırlıkta tahsil kredisi verilmez. Fakülteye geçtikten sonra Anıl Hanım'a gidip küfretmediğin sürece herkese tahsil kredisi verilebilir.
Bu okulun kendi kıyağı aslında, yapmak zorunda değil ve diğer vakıf ünilerinin yüzde 99u da yapmaz.
Bizim okulda ise şöyle,
Her yılın kayıt haftasından 2-3 hafta önce rektörlüğe Barış Dalan'ın yetkilendirdiği sekreter (!) Anıl Hanım'la görüşmeler başlar. Bu görüşmelerde burs, tahsil kredisi, harçlık, yemekhane bursu, yurt bursu gibi taleplerde bulunur öğrenciler adını yazdırıp sırayla giderek. Genelde geri ödemesiz burslar geri çevrilir. Çok yüksek ortalaman varsa ya da ailenin iflas ettiğini resmi olarak beyan edebiliyorsan belki kabul edilebilir. Fakat tahsil kredisi herkese verilir. Tahsil kredisini Anıl Hanım'la görüşüp onay aldıktan sonra mali işlere çıkarsın ve belgeleri alırsın. Bir kefil ile (18 yaşını doldurmuş herhangi biri ile) notere gidip belgeleri imzalarsın. (Bu kefil kısmı genelde 2 tahsil kredisi almış arkadaşların birbirine kefil olması ile olur)
Okul bitttikten 12 ay sonra ile okula gidip senetleri imzalar ve 12 taksitle ödemeye başlarsın.
Bir de şöyle bir ayrıntı var, tahsil kredisini aldığın gün okul fiyatı ne ise o fiyatı güncel kurdan dolara çevirip dolar borcu yaptırırlar. Ödemeye başladığında dolar ne kadarsa o kadardan türk lirasına çevirip borçlandırılır. Yani dolar bugün yüksek, ödemeye başlayacağın gün düşerse kar elde edebilirsin gibi.
---
Yeditepenin ortamından bahsetmeye gerek duymuyorum ama bir kaç cümle yazayım.
En uçuğundan en düzgününe; gözünü kapatıp hayal edebileceğin her ortama erişebilirsin. Türkiye'nin en zenginleri, en fakirleri, en salakları, en zekileri, en güzelleri bu okuldadır. Okulun nüfusu 20bin öğrenciden oluşuyor.
Ben 7 senede bitirdin. İlk 4 senemde İstanbul'da yaşanabilecek en abartı, en uçuk hayatı yaşadım. Kalan 3 yılımda ise uslanıp okulu bitirdim.
Abi özelden cep numaranı yazarmısın
Buradan sorabilirsin dostum
okulda akrabalarımdan 2 kişi var herhangi bir indirim yapabilirmiyim girerken ? daha kayıt olmadım pazarlık imkanım nedir durumum yok desem ?
Hocam [email protected] faceden ekleyin siz beni mümkünse gerçek hesapla sahte hesapla ekleyen arkadaşlar da oluyor da ilgilenmiyorum o zaman.
Bölüm dernek başkanı benim arkadaşım ben de açıktan okuyorum şuan seneye yatay geçiş yapma planım var.
Bir çok mezun üni hocası ve okuyan öğrenciden bilgi alabileceğimiz çok güzel site ve gruplarımız da var sektörle ilgili
Okumayı düşündüğünüz bölüm hakkın da okuyan,okumuş mezun olan kişilerden bölüm hakkın da bilgi almak daha sağlıklı olur sizin için diye düşünüyorum
okuldan okula ders ağırlığı biraz değişiyor kimi yerde yazılım ağırlığı ön planda diğer modüller üstünde daha az durulurken kimi yer de tam tersi
sizi gruplara ekliyim kişilere yönlendireyim kendi fikrimi de yazayım siz ona göre bölüm hakkın da değerlendirme yapın kafanıza yatmazsa gitmezsinizforum için de konu açacaktım bölüm hakkın da ama iş yoğunluğu açamadım halen.
Bir de hangi bölüm de okursak okuyalım her şey bize bağlı kendimizi geliştirmezsek olmaz müh. hayelin varsa oraya koş hocam![]()
https://www.facebook.com/groups/misturkey/
https://www.facebook.com/misfacecom/photos/?tab=album&album_id=348615845340548
Misface | Your Mentor Marketplace
Kardeş indirimi var yüzde 25 ama özkardeş değilse yapmazlar. Kayıt olmadan pazarlık imkanın da yoka yakın hocam.
Hazırlığı okumadan geçersen (sınavları oluyor) bir dönem fakülte parası verdikten sonra tahsil kredisine bağlayabilirsin en iyi ihtimal.
Ama şöyle düşün hocam, çok borcun olacak. Bu borç okuduğun bölüme değer mi? Ben bilgisayar mühendisiyim ve bu okulu okumasaydım da şuan kazandığım paraları kazanacaktım.. Artık diploma beş para etmiyor. Üniversite insana ilk 2 yılında çok şey katar, sonrası boştur. O 2 yılda da tanıdığın çeşit çeşit insanlar, girdiğin ortamlar, kurduğum çevre sana birşeyler kazandırır.
Eğer hukuk, tıp, eczacılık gibi diploması işe yarayan bir bölüm okumayacaksan bu paralar çok çok boş bana göre.
Kardeş indirimi var yüzde 25 ama özkardeş değilse yapmazlar. Kayıt olmadan pazarlık imkanın da yoka yakın hocam.
Hazırlığı okumadan geçersen (sınavları oluyor) bir dönem fakülte parası verdikten sonra tahsil kredisine bağlayabilirsin en iyi ihtimal.
Ama şöyle düşün hocam, çok borcun olacak. Bu borç okuduğun bölüme değer mi? Ben bilgisayar mühendisiyim ve bu okulu okumasaydım da şuan kazandığım paraları kazanacaktım.. Artık diploma beş para etmiyor. Üniversite insana ilk 2 yılında çok şey katar, sonrası boştur. O 2 yılda da tanıdığın çeşit çeşit insanlar, girdiğin ortamlar, kurduğum çevre sana birşeyler kazandırır.
Eğer hukuk, tıp, eczacılık gibi diploması işe yarayan bir bölüm okumayacaksan bu paralar çok çok boş bana göre.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.