Yeni Başlayandan izlenimler...

kazmerkaya

Kayıtlı Üye
Bu işe yeni başlamış biri olarak izlenimlerimi aktaracam arkadaşlar.

-Video yükleme için videoyap botu kullanıyorum.

-Kanal için kanalalsat.com dan hazır kanal alıyorum.

-Ağır spam yapmıyorum. Araştırıp bulduğum kategorilerde (Kategorisine göre) bazen günde 3 video bazen haftada 3-4 video atıyorum.

ÖN HAZIRLIK:

Kanalalsat.com dan aldığım kanalı ip-mac değiştirip ccleaner ile çerezleri temizleyip opera browserdan açıyorum.

Seçtiğim kategoriye göre kanal ismini değiştiriyorum. Kategoriyle ile ilgili kendi hazırladığım Profil resmi ve kapak ekliyorum. Yine kendi hazırladığım fligranı ekliyorum.

Yükleyeceğim kategoriye göre playlistler hazırlıyorum ve videoları otomatik eklemesi için kural ekliyorum. Kanalda gezinmeyi etkinleştirip anasayfaya oluşturduğum playlistleri ekliyorum. Tabi video yüklü olmadığı için anasayfada gözükmüyor.

Para kazanmayı açıyorum. adsense yi bağlıyorum.

Videoyap botuna token verip kanalı bağlıyorum.

Kanalyap.com dan kanalı tanıtıp satın aldığım proxyle kanalı bağlıyorum.

Ve bu kanalla işim bitiyor. Bir daha bu kanala hiç girmiyorum. 2 aydır girmediğim kanal var bu şekilde. Sapa ağlam ayakta şükür.

VİDEO YÜKLEME ve KANALI YÖNETME:

Yüklüyeceğim videoları videoyap botundan tek tek yüklüyorum. Kesinlikle toplu yükleme yapmıyorum.

Örneğin "DİZİ" kanalımda 4 adet seçtiğim dizi var. Bu dizilerin yeni bölümü yayınladığı gece kendi çapımda renderleyip videoyap botuyla yüklüyorum.

Bot ile küçük resim ve Başlık , etiket , açıklamayı özenle düzenliyorum.

Kanalyap.com dan para kazanmayı açıyorum. Video ortası reklamları ayarlıyorum.

Önceden oluşturduğum playlist sayesinde yüklediğim video düzenli bir şekilde yerini alıyor anasayfada.

Videoların aldığı hiti , kanal istatiklerini vs videoyap botundan takip ediyorum.

Videolara gelen yorumları bottan takip ediyorum.

Eşleşen videoları kanalyap.com dan siliyorum.

Anlayacağınız kanala kesinlikle girmiyorum. Herşeyi bot aracılığıyla yapıyorum.

SONUÇ:

Bu şekilde 8 adet adsense kanalım var. 2 adet quiz kanalım var.

Adsense hesabınada nadir bakıyorum. Örneğin haftada bir kere bakıyorum pazar günleri. Ayda 4 kere girmiş oluyorum ip-mac değiştirip çerez temizleyip.

Yukarıda anlattıklarımı neden yaptığıma gelince. Başıma gelen kanal kapanmaları hep kanala girdiğimde oldu.

Mesala;

İlk başladığımda açtığım ilk kanal zaten zırt pırt ip-mac değiştirmeden çerez temizlemeden giriyordum. botta kullanmıyordum. elle yüklüyordum. 1 haftada kapandı kanal.

Sonra bota geçtim. İkinci kanalıma Botla yüklüyordum ama para kazanmayı falan açmak için kanala giriyordum. Yine 1 Haftada kapandı kanal.

Üçüncü kanalımı yukarıda anlattığım şekilde uyguluyordum. 2 haftayı geçmişti nerdeyse attığım video hemen 30k-50k hit görüyordu. Adsense 4 rakamlı olmuştu. Kanala hiç girmiyordum.Herşey çok güzel giderken dayanamayıp kanala girdim. Ayarları karıştırırken özel url alabilirsin uyarısı çıktı karşıma. hemen aldım özel kanal url si. Sonra kanaldaki 7 videoyuyu seçtip toplu işlemlerden açıklamaya iliştir diye özel kanal url mi yapıştırıp tamam dedim. İşlem bitti. Videonun birine tıkladım açıklamaya bakmak için. "Bu videonun sahibinin hesabı feshedildiği için bu video gösterilemiyor" gibi bir yazı. Anında kanalımı kapattılar.

ÇOK UZUN OLDU FARKINDAYIM BELKİ BİRİLERİNİN İŞİNE YARAR. Herkese kolay gelsin.

Maşallah , ben yeni başladığımda ne yüklesem die düşünmekten video yükleyemiyodum. Ya telif gelirse korkum apayrı

Yeni başlayan biri için çok çok iyi,bu titizlikle 2 sene önce başlamış olsaydınız şimdi bu mesajı Dubai'den yazıyor olabilirdiniz;):rolleyes:

Yeni başlayan olarak iyi analiz yapmışsın, okumadım başarılar.

Maşallah , ben yeni başladığımda ne yüklesem die düşünmekten video yükleyemiyodum. Ya telif gelirse korkum apayrı

Korkunun ecele faydası yok ki :D

Yeni başlayan biri için çok çok iyi,bu titizlikle 2 sene önce başlamış olsaydınız şimdi bu mesajı Dubai'den yazıyor olabilirdiniz;):rolleyes:

Nasip kısmet hocam. Çok yoğun bir çalışma hayatım vardı. 2009 a kadar forum sitelerim vardı , ekmek yedim şükür. 2009 da iş hayatına başladım. 2 ay önceye kadar hiç zamanım yoktu. Şuan işten özel sebeblerden ayrıldım youtube kafayı taktım bi şekilde ekmek yemem lazım bu işten :D

Yeni başlayan olarak iyi analiz yapmışsın, okumadım başarılar.

teşekkürler hocam.

yeni başlayan birine göre bayagı tecrübeli ve planlı bi uygulama

teşekkürler hocam.

Şuan 6 kanalım var hepsine kendi pc'm den giriyorum hepsine aynı ip'den upload yapıyorum. Neredeyse her gün en az farklı 2 kanala upload oluyor. Her gün kanallara girip analytics'de artan 5-10 izlenimi görmek için heyecan yapıyorum. Hiçbir şeye dikkat etmiyorum. Bir kanaldan çıkıp diğerine giriyorum hepsini chrome portable ile masaüstüne attım. Takılıyorum öyle. Biliyorum ki kapanacağı varsa ip değiştirme falan hikaye. En iyisi saldım çayıra mevlam kayıra.

Şuan 6 kanalım var hepsine kendi pc'm den giriyorum hepsine aynı ip'den upload yapıyorum. Neredeyse her gün en az farklı 2 kanala upload oluyor. Her gün kanallara girip analytics'de artan 5-10 izlenimi görmek için heyecan yapıyorum. Hiçbir şeye dikkat etmiyorum. Bir kanaldan çıkıp diğerine giriyorum hepsini chrome portable ile masaüstüne attım. Takılıyorum öyle. Biliyorum ki kapanacağı varsa ip değiştirme falan hikaye. En iyisi saldım çayıra mevlam kayıra.

Zaten böyle yapanlara birşey olmuyor :D

bende başta öyleydim ama sonuçta spamda yapsam kaliteli spam yapıyorum. Videoları özenle seçip özenle renderleyip az ama öz yüklüyorum. Ve bu kadar uğraştıktan sonra kanallarım sürekli kapanınca yukarıda anlattığım şekilde uygulamaya başladım. 2 aydır doğru dürüst kapanma yaşamadım hocam. Üstelik seçtiğim kategoriler hep riski yüksek kategoriler. Örneğin türk dizileri. Yt de biraz araştır türk dizilerini yükleyen kanallar sürekli 1-2 hafta içinde spamdan kapanıyor.

Siz ne kadar süredir kanal kapanma yaşamadınız hocam??

---------- Spam Engelliyici 02:51 ---------- Önceki Mesaj 02:50 ----------

şimdi bunlar torun mu oluyor :D

burdada mı tertipçilik var la :D

bende başta öyleydim ama sonuçta spamda yapsam kaliteli spam yapıyorum. Videoları özenle seçip özenle renderleyip az ama öz yüklüyorum. Ve bu kadar uğraştıktan sonra kanallarım sürekli kapanınca yukarıda anlattığım şekilde uygulamaya başladım. 2 aydır doğru dürüst kapanma yaşamadım hocam. Üstelik seçtiğim kategoriler hep riski yüksek kategoriler. Örneğin türk dizileri. Yt de biraz araştır türk dizilerini yükleyen kanallar sürekli 1-2 hafta içinde spamdan kapanıyor.

Siz ne kadar süredir kanal kapanma yaşamadınız hocam??

---------- Spam Engelliyici 02:51 ---------- Önceki Mesaj 02:50 ----------

burdada mı tertipçilik var la :D

1 ay önce ilk kanalıma başladım 1 hafta onu ilerlettim. Sonra 5'ine birden aynı anda başladım 2 hafta önce. 2 haftadır 6 kanal devam ediyorum.
Yıllardır düşüncem önemli olan içerik, ip değiştim yeni pc aldım falan bunlar bir yere kadar. Yoksa farklı vds'lerden giren adamların tüm adsense'leri falan kapanıyor. Yani adam her şeyi yapıyor yine de kapanıyor işte. Artık ben çok önemsemiyorum zaten genelde de önemsemezdim. 3 yıldır da hiç adsense'm kapanmamıştı şu son anlara kadar.
Bu arada ben Türk dizi içinde zamanında çok iyiydim. 40 milyon izlenen 12 milyon ve 25 milyon izlenen 3 kanalım vardı. 2'si sahte teliften 1 ise flagdan kapatıldı. Ve Son kapatılan 1.5 yıl açık kaldı. Diğerleri de en az 6 ay :)

O değilde adsense e her girişte farklı ipden giriyosan oda tehlike

inşallah olmaz ama yakında sende bizim kafileye katılırsın hocam :)

-Ağır spam yapmıyorum. Araştırıp bulduğum kategorilerde (Kategorisine göre) bazen günde 3 video bazen haftada 3-4 video atıyorum.

ÖN HAZIRLIK:

Kanalalsat.com dan aldığım kanalı ip-mac değiştirip ccleaner ile çerezleri temizleyip opera browserdan açıyorum.

Seçtiğim kategoriye göre kanal ismini değiştiriyorum. Kategoriyle ile ilgili kendi hazırladığım Profil resmi ve kapak ekliyorum. Yine kendi hazırladığım fligranı ekliyorum.

Yükleyeceğim kategoriye göre playlistler hazırlıyorum ve videoları otomatik eklemesi için kural ekliyorum. Kanalda gezinmeyi etkinleştirip anasayfaya oluşturduğum playlistleri ekliyorum. Tabi video yüklü olmadığı için anasayfada gözükmüyor.

Ve bu kanalla işim bitiyor. Bir daha bu kanala hiç girmiyorum. 2 aydır girmediğim kanal var bu şekilde. Sapa ağlam ayakta şükür.

Yüklüyeceğim videoları videoyap botundan tek tek yüklüyorum. Kesinlikle toplu yükleme yapmıyorum.

Örneğin "DİZİ" kanalımda 4 adet seçtiğim dizi var. Bu dizilerin yeni bölümü yayınladığı gece kendi çapımda renderleyip videoyap botuyla yüklüyorum.

Önceden oluşturduğum playlist sayesinde yüklediğim video düzenli bir şekilde yerini alıyor anasayfada.

Videoların aldığı hiti , kanal istatiklerini vs videoyap botundan takip ediyorum.

SONUÇ:

Adsense hesabınada nadir bakıyorum. Örneğin haftada bir kere bakıyorum pazar günleri. Ayda 4 kere girmiş oluyorum ip-mac değiştirip çerez temizleyip.

Yukarıda anlattıklarımı neden yaptığıma gelince. Başıma gelen kanal kapanmaları hep kanala girdiğimde oldu.

Mesala;

İlk başladığımda açtığım ilk kanal zaten zırt pırt ip-mac değiştirmeden çerez temizlemeden giriyordum. botta kullanmıyordum. elle yüklüyordum. 1 haftada kapandı kanal.

Sonra bota geçtim. İkinci kanalıma Botla yüklüyordum ama para kazanmayı falan açmak için kanala giriyordum. Yine 1 Haftada kapandı kanal.

Üçüncü kanalımı yukarıda anlattığım şekilde uyguluyordum. 2 haftayı geçmişti nerdeyse attığım video hemen 30k-50k hit görüyordu. Adsense 4 rakamlı olmuştu. Kanala hiç girmiyordum.Herşey çok güzel giderken dayanamayıp kanala girdim. Ayarları karıştırırken özel url alabilirsin uyarısı çıktı karşıma. hemen aldım özel kanal url si. Sonra kanaldaki 7 videoyuyu seçtip toplu işlemlerden açıklamaya iliştir diye özel kanal url mi yapıştırıp tamam dedim. İşlem bitti. Videonun birine tıkladım açıklamaya bakmak için. "Bu videonun sahibinin hesabı feshedildiği için bu video gösterilemiyor" gibi bir yazı. Anında kanalımı kapattılar.

hocam index sorununa ne gibi bi onlem anldınız pekı ?

ÖN HAZIRLIK:

SONUÇ:

Mesala;

Hocam herşey güzel ancak bana göre orada yapılan bir hata ya da yanlış yönlendirme var.

"Yükleyeceğim kategoriye göre playlistler hazırlıyorum ve videoları otomatik eklemesi için kural ekliyorum. Kanalda gezinmeyi etkinleştirip anasayfaya oluşturduğum playlistleri ekliyorum. Tabi video yüklü olmadığı için anasayfada gözükmüyor.

Para kazanmayı açıyorum. adsense yi bağlıyorum."

Bu şekilde yapıldığında kanala gelecek zarardan adsense de etkilenecek. Eğer yanlış anladıysam kusura bakma. Eğer doğru ise anladığım bu şekilde yapmak yerine video yükleme işlemi bittikten sonra para kazanma açılır bir süre beklenir (örnek 1 hafta) ve herhangi bir telif dünya engeli vs. yoksa adsenseye bağlanır.

Yazın oldukça güzelmiş.Ellerine sağlık...

O değilde adsense e her girişte farklı ipden giriyosan oda tehlike

evet hep farklı ipten giriyorum. bak onu atlamışım bi çözüm bulayım hemen :D

---------- Spam Engelliyici 12:26 ---------- Önceki Mesaj 12:24 ----------

inşallah olmaz ama yakında sende bizim kafileye katılırsın hocam :)

nasip kısmet. korkunun ecele faydası yok hocam.

---------- Spam Engelliyici 12:28 ---------- Önceki Mesaj 12:26 ----------

hocam index sorununa ne gibi bi onlem anldınız pekı ?

hocam hiç index sorunu yaşamıyorum. 2-3 dakikaya aramalarda çıkıyor yüklediğim. az video yüklediğimden ve toplu olarak değilde tek tek yüklediğimden sorun yaşamıyorum diye düşünüyorum.

adsense farklı iplerden girme olayına en acil şekilde çözüm bul yaptıkların boşa gidecek :D

Hocam herşey güzel ancak bana göre orada yapılan bir hata ya da yanlış yönlendirme var.

"Yükleyeceğim kategoriye göre playlistler hazırlıyorum ve videoları otomatik eklemesi için kural ekliyorum. Kanalda gezinmeyi etkinleştirip anasayfaya oluşturduğum playlistleri ekliyorum. Tabi video yüklü olmadığı için anasayfada gözükmüyor.

Para kazanmayı açıyorum. adsense yi bağlıyorum."

Bu şekilde yapıldığında kanala gelecek zarardan adsense de etkilenecek. Eğer yanlış anladıysam kusura bakma. Eğer doğru ise anladığım bu şekilde yapmak yerine video yükleme işlemi bittikten sonra para kazanma açılır bir süre beklenir (örnek 1 hafta) ve herhangi bir telif dünya engeli vs. yoksa adsenseye bağlanır.

Yazın oldukça güzelmiş.Ellerine sağlık...

teşekkürler hocam sağolasın. Doğru anlamışsın bunada şöyle bir çözüm buldum. elimde 10 tane çöp kanalım var. Bir kanala video yüklemeden önce onlara yükleyip 2-3 gün bekliyorum telif eşleşen vs gelecek mi diye sonra anakanala yüklüyorum. şimdiye kadar hiç telif hatta eşleşen bile yemedim çok güzel renderliyorum videoları çünkü.

sadece tek kanalım kötü durumda. o da quiz tek dashboard. açıkçası bi kore dizisi buldum. bölümü yüklüyorum. dili kore altyazı endonezce ve ingilizce. 1-2 saate 3k-5k izlenim alıyor nasıl bir diziyse. videolar renderli fakat iki de bir manuel telif yiyor dünya engeline takılıyor. kanal çöp oldu

---------- Spam Engelliyici 12:34 ---------- Önceki Mesaj 12:33 ----------

2 yıldır oturmadığım düzeni yapmışsınız tebrikler hocam :)

Teşekkürler hocam

---------- Spam Engelliyici 12:35 ---------- Önceki Mesaj 12:34 ----------

adsense farklı iplerden girme olayına en acil şekilde çözüm bul yaptıkların boşa gidecek :D

en makul çözüm galiba türkiye lokasyon vds alıp onunla girmek dimi hocam ??

---------- Spam Engelliyici 12:54 ---------- Önceki Mesaj 12:35 ----------

birde arkadaşlar yukarıda bahsettiğim gibi bir kore dizisi var çok hit alan. aynı bölümü yükleyen 5-6 kişi var. hep bana manuel olarak dünya engeli geliyor anlamadım. Diğer yükleyenler 100k leri buluyor. benimi 1-2 saate 3k-5k arası dünya engeli yiyor. acaba etiketlerden mi yakalıyorlar?? çünkü etiketleri çok düzgün giriyorum hem ingilizce hem korece hem endonezce??

aynı ben :) bende portable bile yok...kanallara da saldırı olmazsa kapanmıyor.ip-mac ile ömür mü geçer

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri