YENI POLITIKA: Pk Kapalı Kanalllarda Reklam Gösterilecek

Hetnessfield

Kayıtlı Üye
Evet arkadaşlar, Youtube geçtiğimiz günlerde para kazanma politikalarına bir yeni güncelleme daha ekledi. Bu güncelleme ile PK kapalı yani youtube partner programında olmayan kanalların bazı videolarında reklam gösterilmesinin önünü açtı. Ancak kanal sahibi bu reklamlardan en ufak bir pay almayacak.

Olay özetle bu. Daha detayına inmek isteyenler için şuraya VidIq resmi kanalının hazırladığı videoyu bırakayım.

https://youtu.be/4qiSJjHPWW0

Kanallar gerekli şartları sağladığında yine partner programına katılabilecek bu konuda sorun yok. İlk gördüğümde herhangi bir değişiklik yaratmayacağını düşündüm. Ancak üzerine düşününce ciddi zararları olabileceğini anladım.

Şahsi fikirlerimden ilki kazançların azalması yönünde. Reklamverenler ve bu reklamverenlerle kanallar arasındaki “komisyoncu” youtube, önceden bu reklamları göstermek için partner programındaki kanallara muhtaçtı. Şimdi gözüne kestirdiği uygun pk kapalı kanallarda reklamları göstererek reklam gelirinin %100üne sahip olabilir ve doğal olarak pk açık kanallarda gösterilen reklamlar azalır.

İkincisi ise pk açma onayı zorlaşması hakkında. Partner programındaki kanallara artık ihtiyacı olmayan youtube, gelirin %100ünü almak varken kullanıcılarla paylaşmak istemeyecektir ve dolayısıyla partner programına onay verdiği kanalların sayısını azaltma yönüne gidecektir. Pk açmak için yaptığımız tüm çakallıkların farkında olduklarını düşünüyorum ancak reklam gösterebilmek için bunlara göz yumuyorlardı. Şuan buna ihtiyaçları yok.

Tabi gelirlerin aşırı düşmesi, içerik üreticilerini soğutacağından ve sitenin aktifliğini %1 bile olsa azaltacağından dolayı ani bir çakılma olmayacaktır.

***Kişisel Eleştiri***

Kardeşim daha yeni sayılır 4k saat ve manuel onay getirmişsin. Çiçeği burnunda COPPA politikası duruyor. Daha getirilen bu saçma sapan politikaların mantığı nedir? Spamlara müstahak gibi gördüklerini varsayalım. Ama yeni açılan özgün bir kanalın videolarında 1k abone, 4k saat ve manuel onay için gerekli zamanın toplamı kadar süre boyunca Youtube reklam gösterecek. Bu gelirlerin %100ünü saklayacak. Bu üretici ve yapımcı haklarına girmek değil midir?

Sizin görüşleriniz nelerdir?
Özellikle kazanç düşmesi ve pk onayı konusunda.

Birkaç gün önce maili gelmişti. Benim anladığım Yt barındırdığı tüm videolara çökmüş:)
Telif vs gelirse ( gerçek telif ) silecek, topluluk zaten gelmez :) Temiz iş.

Yükle yükleyebildiğin kadar. Telif topluluk gelen kanalları sil kalan sağlar bizimdir olayının kemiksiz hali.

Yakında tatlı gelince bu %100 kazanma olayı pk açık, partnerli kanallara da ödeme yapmıyorum artık sizin paranızın da %100 üne çökeceğim beğenmeyen başka platforma, tabi bulabilirse öyle bir platform diyerekten kötü kahkahalar atacaktır. Yapar mı? Yapar.
Bunun şu anki etkisi bile hissedilir emin olun, pk açık kanallarda çatır çutur reklam gösteriliyor, gösterim oranı tavan... Fazla geldi bu kadar kazancı millete yedirmek, ellerindeki reklam fazla olunca da böyle bir yönteme başvurdular. Aslında aklıma gelmişti, kimse bir bok diyemez sonuçta neden pk kapalı kanallarda reklam gösterip üstüne çökmüyorlar derdim hep.

Birkaç gün önce maili gelmişti. Benim anladığım Yt barındırdığı tüm videolara çökmüş:)
Telif vs gelirse ( gerçek telif ) silecek, topluluk zaten gelmez :) Temiz iş.

Yükle yükleyebildiğin kadar. Telif topluluk gelen kanalları sil kalan sağlar bizimdir olayının kemiksiz hali.

Yakında tatlı gelince bu %100 kazanma olayı pk açık, partnerli kanallara da ödeme yapmıyorum artık sizin paranızın da %100 üne çökeceğim beğenmeyen başka platforma, tabi bulabilirse öyle bir platform diyerekten kötü kahkahalar atacaktır. Yapar mı? Yapar.

Hocam gelir paylasimini kendi lehine arttirabilir ama bu kadarini yapamaz. Ciddi miktarda icerik ureticiye bu politikayi sergileyecegini dusunmuyorum zira kendi ayagina sıkmıs olur :)

Hocam gelir paylasimini kendi lehine arttirabilir ama bu kadarini yapamaz. Ciddi miktarda icerik ureticiye bu politikayi sergileyecegini dusunmuyorum zira kendi ayagina sıkmıs olur :)

Hep böyle dedik bu zamana kadar? Youtube ayağına sıka sıka süzgece çevirdi kendi ayağını :D Hiçbir yan etkisini görmedim, çatır çutur kazanmaya devam ediyor youtube adsenseleri bile kapatıp.

zira kendi ayagina sıkmıs olur

Bunu fazla abartmamak lazım:) Kendi platformu, kendi kuralları. İcerik uretici olayı sadece etkileşime katkı sağlayabilir.

bunu geçen yıllardan beri hep yapıyordu zaten sımdıde acıklaması olmuş, hatta liste dışı videolarda bile yapıyorlar.

Birşey diyemiyorsun ister spam kanalarda reklam çıkartır ister özgün videoda reklam çıkartmaz. Youtubenin alternatifi yok paramı kesti kızıp küseyim diyemiyorsun.Dailymotion adam olsa iyiydi.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri