Eski bir rapper olarak bu yorumu yapıyorum umarım tavsiyelerimi dikkate alırsın.
1. Sözlerin gayet başarılı beğendim fakat sözlerinde eksik bir şeyler var mesela ; Müzik piyasasında sıklıkla duyduğumuz hayat, yaşam, çocukluk vb. içerikleri bir parçada buluştur muşsun bunun yerine bir konu belirle ve sadece o konu üzerinde yoğunlaş. Eğer çocukluğunu anlatacaksan bir hikaye taslağını kafanda belirle 7 ile 10 yaş arasında yaşadıklarımı anlatıcam diye kendine söyle sonrada o zamanda yaşadığın olayları hayal et ve ondan sonra bunu sözlere dök.
2. Double Rhyme yapmaya dikkat et. Sözlerinde ki sesli harflerin uyuşmasına bağlama konuyu sadece eğer 18 li hece ölçüsünde yazacaksan bunu ikiye böl ve alt alta gelen kısımlarda 9. hece ölçüsünün de bir alttaki cümlede 9. hece ölçüsü ile sesli harfleri aynı olmalı.
Örneğin ;
Hayallerimi bırakmazdım geride kalana asla
Bütün yükü sırtlamıştım tam on sekiş yaşında
burada ki ı,a,a,ı ile bir alttaki ı,a,ı,ı birbirini tamamlasınbu sayede akıcı bir flow yakalayacaksın kardeşim.
3. Nakaratlarını dahada yavaşlat sonuçta verse ile alakası yok illa hızlı okuyacağım deme hatta armoni yap melodiye uysun sözlerin drum kit lere değil.
4. Mixing ve Mastering'de epeyce eksik kalmışsın bazı bölümde ses patlıyor bazı bölümde müzik ön planda kalıyor. EQ'da bunu dikkatli ayarlaman lazım. Beat de bass ağırlıklı ama vocalin tamamen tizz kalmış. Bu konuyu aşmak için önce az da olsa şan bilgisine sahip olmalısın.
Başarılar diliyorum kardeşim