Yerli Tohumu Olan Var mı?

japonarme

Kayıtlı Üye
Yaklasik 20 metrekarelik bahcem var. 20 adet domates, ve 40 adet biber tohumu gonderme imkani olanlar var mi? Domateste pembe, ceri, biberde de ince kabuk tatli cins tercih sebebidir. :)

Yerli tohum satisi yasak ve elimde de takas edecek tohum olmadigi icin temin edemedim bir turlu.

20 adet tohum için 20 tl kargo parası vermeye değermi 1 tl ye hepsini alabilirsin

keşke sadece satışı yasak olsa, ekmek bile yasak süper güç olan güzel ülkemizde :D
zor bulursun gibi geliyor , bol şans.

“Yerli tohum satışı yasak”. Bunu ciddi anlamda sorgulamamız lazım.

Yerli tohumun satışının yapıldığını biliyorum en azından benim yaşadığım şehirde var yasak olduğunu nereden çıkardınız ?

http://www.yerlitohum.com
Hatta böyle bir site var bakınız

Yerli tohumlar verim vermediği ( kiloda az ) ve gösterişli olmadığı için üreticiler tercih etmiyor. Üreticiyi direkt suçlamayın üreticiler halde ne daha pahalı ise onu üretir hal de pazarcı ne istiyor ise onu alır pazarcı da halkın talebine göre alım yapıyor. Benim ailem de üretici akrabalarım pazarcı. Biz pazara gidip en kırmızı domatesi en büyük muzu seçmeye devam ettikçe üreticiler İsrail tohumu kullanmaya devam edecektir asıl soru Türkiye neden tohum işine girmiyor ve daha uygun kaliteli tohum üreterek bu piyasadan pay almıyor olmalı.

Son düzenleme:
Kitap tavsiyesi: Soner Yalçın Saklı Seçilmişler

Arkadaşlar yerli tohumumuz var ve devlet bunu destekliyor. Belirli bölgelerde çiftçilere ektirerek dahada artırmaya çalışıyor. Bildiğimiz eski tohumlarıda çiftçiler ekmiyor. Çünki daha az mahsül veriyor. Mesela genlerinde belirli geliştirmeler yapılarak 5kg alınabilen bir domates varken vede daha kusursuz görünen, neden 2kg ürün veren yerli domatesi eksinki çiftçi. Yani yerli tohumu çiftçiler daha çok kazanabilmek için terk etti. Şunu diyebilirsiniz: neden bizim devletimizde israil gibi kusursuz tohumlar üretipte bizi tohumda dışa bağımlılıktan korumadı. Burada da geç kalınmış fakat şuan tohum bankaları aracılığıyla yapılan çalışmalarla yol katedilmeye çalışılıyor.

Iste o "malum" yabanci tohumlar ulkeye daha cok verim adi altinda getirildi, daha sonra o tohumlardan daha cok verim alabilmek icin kimyasallar getirildi, o kimyasallar(ilac adi altinda satilan, hani bocek kovucu, zararlilara karsi vs adi altinda satilan) yuzunden de hem tarim hem hayvancilik can cekisiyor. O nedenle yerli tohum ariyorum. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri