Bak kardeş gerçekleri söylüyorum bizim ülkemiz gelişmemiş ülke bunu herkes biliyo ama senin gibi inanmak istemiyor gelişmiş ülkeyiz diyorsan.
1.Neden bize para kazanma kapalı bunu söyle ?
2.En düşük to en düşük tbm neden bizim ülkemizde bunu da söyle ?
3.Tekstil dışında hangi üretim de varız dışarı mal satıyoruz ?
4.Bizim kadar tüketici başka bir ülke var mı ?
5.O kadar petrol rezervemiz olmasına rağmen neden hiç çıkaramıyoruzda dışardan pahalıya almak zorunda kalıyoruz ?
1.teknolojik açıdan bu ülke geride bu bu gerçek.türkiyede adwords e reklam verenlerin sayısı az olduğu için parakazanmalar kapalı olabilir.
ayrıca türkiyede özgün çalışan youtube kullanıcılarının sayısı diğer ülkelere göre çok az. spam desen dünyadaki spamcıların %90 ı türkiyede. sen googlenin yerinde olsan trye para kazanmayı açarmısın?
2. adwords e reklam veren firmalarla alakalı bi durum tbm. ayrıca kendin kaç tane reklama tıklıyonda günde to düşük diyon. bu ülkede adam gibi online alışveriş siteleri olmadıkça to düşük kalır.kaç gündür ayakkabı alacak bi site bulamadım.
3.türkiyenin en büyük ihracatı tarımdan ve sanayiden yapıyor die biliyom.
bu ülkede 100 yıldır bi araba üretemeyip ihracat yapamadılarsa suçlusu geçmişdeki hükümetlerdir.ayrıca siz görmüyor olabilirsiniz şuan yerli tankdan yerli savaş uçağına birçok yerli üretim yapılmakda.
4.var çin,abd vb. tüketmek önemli deil. tükettiğin kadar üretmek zorundasın. eğer üretemiyorsan bu dengeyi vergileri arttırarak sağlamaya çalışır hükümetler.(2 tl lik benzini 5 tl ye satmak gibi.) ayrıca bu ülkedeki vergiler abd ve avrupadaki vergilerin yanında vergi bile sayılmaz bi araştırın isterseniz. adamlar dinlediğin radyodan vergi alıyor avrupada.
5.petrol çıkaramamanın nedeni
1. petrol olan topraklardaki terör.
2. teknolojik yetersizlik
3. insanlardaki cehalet.(nükleer santrale,hes gibi santrallere karşı gelen bi zihniyet varken bu ülke gelişmez. gelişmiş ülkelerin hepsinde bu santrallerden en az 10 tane var.
4. son olarak her yalan habere inanmayın. yok ülkeyi satmışlar yok ülkeyş borç batağına sürüklemişler bunlar saçmalıkdan ibaret. bu ülke borç batağında olsaydı şuan bu ülkenin hali suriyeden beter olurdu.