Youtube aramalarında ilk sayfalara nasıl çıkılır

• Kullanıcı Alex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
size basit bir ip ucu arkadaslar seo iyi olursa ilklerde olursunuz her zaman ic seo ve dis seo
1 ic seo : gelismis ayarlardan bu video amerika birlesik devletleri televizyonunda daha yayinlanmadi
2 kayit tarihi bugun
3- 10 tane sadece ve ya 10 tane yakin saglam konu ile ilgili etiket
4-uygun video ile kategori
2-dis seo videonunuz konusu hakkinda aciklama ornek zaten muslera06 hocanin konusunda var aciklama saglam olursa gercekten ilk siralara cikarsiniz

hocam bunu araştırma ya ne gerek var.

sen elinen geliğince güncel videolar yükle. elbet bazı videolar patlama yapıyor.ilk sayfada çıkmasın yüksek izlenim alsın kafidir.

benim için böyle...

[MENTION=1316]Alex[/MENTION] buyur Dostum ;

Burada kriter olarak alınan şey şu ;Ben buna: " YEDİ BENZERLİK KURALI " diyorum , bir örnekle açıklayayım ..

-Bir kanalın olsun Pis yedilinin fragman ve full bölümlerini yayınlıyorsun diyelim ..

1.kanalın uzantısı : pisyedili yada pisyediliyenibölüm
2.Kanal Adı : Pis yedili Dizi/Film
3.kanal etiketleri: pisyedili,pisyedili yeni bölüm,pis yedili,pis yedili yeni bölüm...vs
4.kanal açıklaması : Pisyedili nin yeni bölümlerini kanalımızda izleyebilirsiniz yada bunun gibi bişeyler
5.Video başlığı : Pisyedili...... yada Pis yedili .....
6.Video açıklama kısmı : Pisyedilide bu hafta ....... yada Pis yedili'de bu hafta.....
7.Video Etiket Kısmı : Pisyedili,Pis yedili,pisyedili yeni bölüm,pis yedili cimbom ... vs

Yukarıdaki örnekte olduğu gibi 7 tane benzer yada tamamen aynı olan kelimeler , videonun üst sıralarda çıkması açısından çok çok önemlidir , bunu defalarca test ettim.

Bunların yanında çoğu arkadaşın dediği gibi +Beğeni , +Like , +Yorum , +Paylaşım (bence yorum ve paylaşım en önemlileri )

hangi dil konuşuon sen gardaş :)

---------- Mesaj saat 16:26:56 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:26:08 civarında gönderildi. ----------

yukarıya çıkma etkenleri hakkında uzman bir kişinin görüşleri lazım bize

Sen benim yorumu kaçırdın sanırım ;) :)

bence özgün başlık + beğeni + yorum bir tane videom var başlığı özgün ve 8000begeni 1100 yorum var bir tane adamın videosu adamın ismindede yaptıgı işide yazınca 1.sırada çıkıyor

addmefast tan makul bir derece videoya beğeni kasıp oylamayı kapatırsan ( dislike almasın dıye ) videon üst sıralara cıkabılır.

Bazen kendimiz bilmeden bişey yapmadan videomuz patlıyo. Bazende bilerekten yapıyoruz.

Mesela az önce bir tv ye ait 25 dakikalık dizi kanalı açtım. Resmi kanal gibi. Kanal resmi, kapak resmi açıklama herşey süper. Ve ilk bölümünü yükledim. 30 dk geçmeden 100 üzeri izlenim aldı. Ve herşey iyi. Dizi adıyla, bölüm adıyla aradığımda ilk sırada benim kanal ve bölüm çıktı.

ama önceden bu dizi ve bölümleri tvnin resmi kanalında yüklüydü. 5-6 etiket ve açıklama girdim o kadar.

Ben indexten bahsetmiyorum arkadaşlar normal genel bir video yüklüyorum arka sayfalarda kalıyor

index nasılsa alıyor en geç 1 güne

[MENTION=1523]mNote[/MENTION] nin dediği gibi izlendikçe yükseliyor sanırım youtube da video

bunları dene

Google index : https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url
Ping göndermek Google Google Blog Arama Ping Hizmeti
Arama Motorları gönderme : Search Engine - Fuub.net
Ping gönderme : Auto Ping - Fuub.net

Çok değerli fikirler paylaşılmış adamsınız arkadaşlar çok sağolun uygulayacağım hepsini

Iki uç gündür bir şey deniyorum ve hepside ilk sayfada çıktı :

• Ilk olarak o ilk sayfadaki sizin videounuzla alakalı 2-3 videoya tıklayıp, ögeyi denetle yapıyoruz ve F3 yapıp keywords yazıyoruz, oradaki bütün keywords ları kendi videomuza etiket olarak giriyoruz, bir kaç etiket de açıklamaya koyuyorum.
Bunu ilk sayfadaki bir kaç videoyla yapıyorum.

• Sonra güzel bir resim seçip, yolluyorum

Biraz izlenim ve beğeni geldi mi, video ilk sayfaya oturuyor, ve güzel ve göz çekici bir resim koyduğum için izlenimler artıyor ( contrast, renklerle biraz oynuyorum resimde ). :)

izlenimle alakası olmadığına eminim.1k izlenen videom bazen 15-20k izlenen AYNI videodan önce çıkıyor.Bunun sebebi kanalımın önde çıkması..%75 kanalla alakalı diyebilirim .. %25 video ile alakalı.Şöyle düşünün 6 sene önce boş bir kanalla atılan 1m izlenmeli bir videoyu şimdi muyap gibi abonesi olan bi kanal doğru etiket/açıklama ile atsa 1 ay sonra videonun başlığını arattığımızda karşımıza hangi kanal çıkacaktır?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri