YouTube bilgi videoları için kullanabileceğim görüntüler

hakan123123123

Kayıtlı Üye
Beyler bilgi videoları yapıyorum örn dünyadan bahsediyırum dünya ile ilgili videoları nasıl bulup videomda kullanabilirim bilgili olan arkadaşlar varmı

30 sn altındaki görüntüleri kullanmak sorun değildi diye hatırlıyorum. konunla alakalı videolarda 30 saniyelik kısımları birleştir.

geçen yt video yüklemişti adil kullanım nedir diye. Özet geçelim 1 saniyede 10 saniye içinde telif atılabiliyor. Ancak kendi sesiniz ve bilginiz ile katkıda bulunursanız telif sahipleri buna izin verebiliyor. Kısaca video stock satan yerlerden de satın alabilirsen tüm telif sana ait olur. Nette bulup kullanacaklarında tehlike olmak ile birlikte kullanmak çoğu zaman sorun teşkil etmiyor. 10 saniye üstü kullanma yeter, yani bir video'nun 10 saniyesini ilk 1 dakika da ikinci yarısını 3 dakika içerisine serpiştirirsen sorun çıkmıyor. Zaten kimsede böyle şeyler için telif atma zahmetine girmiyor.

Peki birçok farklı videodan görüntü alıp tek videoma koysam sorun olurmu tabi kendi sesim ve o konu hakkında bilgi vereceğim sadece görüntüler olacak arkada

30 sn altındaki görüntüleri kullanmak sorun değildi diye hatırlıyorum. konunla alakalı videolarda 30 saniyelik kısımları birleştir.

O zaman youtube creators'dan epeyce bir araştırma yap tekrardan :) 30 saniyesi 100000 saniyesi arasında fark yok.

Epobm1.jpg

Mühim olan videoya değer & yorum katarak tekrar yayınlayıp ADİL KULLANIM'a girebilmeniz. Ama yeterli değeri katamazsanız, yani adamlara bunu gösteremezseniz para kazanmanızı uçuruyorlar. Çok araştırdım bu konuyu, durum pek de kolay değil :)

Sen videoya farklı bir anlam değer katıyorsan sorun olmaz olmuyor tekrar kullanılan içerik anlamında ...ama çok az bir değişiklik sadece yazı yada video boyunca aynı başka bir videoyu kullanıyorsan tekrar kullanılan içerik oluyor..... telif konusu farklı ...bir videoyu tamamen kullanıp telif almayabiliyorsun ama bazende bir başa videonun 3 sn bile telif attırıyor.

Sen videoya farklı bir anlam değer katıyorsan sorun olmaz olmuyor tekrar kullanılan içerik anlamında ...ama çok az bir değişiklik sadece yazı yada video boyunca aynı başka bir videoyu kullanıyorsan tekrar kullanılan içerik oluyor..... telif konusu farklı ...bir videoyu tamamen kullanıp telif almayabiliyorsun ama bazende bir başa videonun 3 sn bile telif attırıyor.

Siteden almam sıkıntı olurmu videoyu? telif vs atabilirlermi

Aslında bilimsel, eğitimsel, bilgi içeren videolar yüzünü gösteren videoların %90’ından daha özgün ve kaliteli. Yüz gösterme etkileşime büyük destek veriyor ama bu tip belgesellerde yüz göstermek büyüyü bozar anlatım daha doğasına uygun. Ek olarak youtubenin gözünde de değerli böyle mini belgeseller yapan kanalların hepsi ayakta. Ben de geçen ay bir tanesine ortak oldum. Güzel bir uğraş ve maddi kaynak oluyorlar aynı zamanda insanın kendini de geliştirmesini sağlıyor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri