Youtube da bulunan videonun aynılarını nasıl buluruz?

• Kullanıcı delphi911
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

delphi911

Kayıtlı Üye
Youtube da bir çok kişi bir video bulup bunu kendi kanallarında yeniden yayınlıyorlar. Bazen bir video nun yüzlerce bu şekilde kopyası çıkıyor.

Eğer render, ünlem geçme gibi işlemlerden geçirilmeden yüklenirse video, aslının bire bir kopyası oluyor. Forumdan edindiğim bilgi her video nun bir id sinin olduğu şeklinde. Ve birebir değiştirilmeden yüklenen videolarında aynı id yi taşıdığını öğrendim.

Benim öğrenmek istediğim bir videonun bu şekilde tüm kopyalarını nasıl listeliyebileceğim? Kısacası bir video nun tüm kopyalarını liste halinde görmek istiyorum.

Bu mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapabilirim?

Mümkün değildir. Bir video birçok başlık ve etiketle yüklenebiliyor. Bu nedenle hepsini listelemen mümkün değildir.

Mümkün değildir. Bir video birçok başlık ve etiketle yüklenebiliyor. Bu nedenle hepsini listelemen mümkün değildir.

Zaten klasik yöntemlerle mümkün olsa bu soruyu sormazdım.

1. Her video nun bir content id si olduğunu biliyoruz.
2. Bir videonun kopyasını alıp başka bir kanala kopyalarsak bu content id nin değişmediğini de biliyoruz.
3. Forumda bulabileceğiniz youtube bot larının en azından bazılarının bu content id yi değiştirebildiğini de okudum.

Bu durumda, eğer bu id ye bir şekilde ulaşmak mümkünse o zaman bu id yi kullanarak bir video nun ne kadar kopyası varsa listelemek mümkün olmalı.

Eğer bunun nasıl yapılacağını bilen bir arkadaş varsa bilgisini paylaşmasını rica ediyorum.

2. Bir videonun kopyasını alıp başka bir kanala kopyalarsak bu content id nin değişmediğini de biliyoruz.
3. Forumda bulabileceğiniz youtube bot larının en azından bazılarının bu content id yi değiştirebildiğini de okudum.

Bu durumda, eğer bu id ye bir şekilde ulaşmak mümkünse o zaman bu id yi kullanarak bir video nun ne kadar kopyası varsa listelemek mümkün olmalı.

Eğer bunun nasıl yapılacağını bilen bir arkadaş varsa bilgisini paylaşmasını rica ediyorum.

Bilen varsa hemen paylaşır şimdi hiç merak etme sen. :)

Ben böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum ama, yine de büyük konuşmamak lazım neler oluyor bu neden olmasın.

Bu arada yazılım (api vs kullanarak) da bu mümkünse bu tür cevaplara da açığım. Zira bu imkan varsa, yazılım olarak da bu çözümü kovalama imkanım var.

Api olmaz ama video sayfasında bu değeri şurada bulabilirsin denirse bu cevabı da memnuniyetle değerlendireceğim.

Content ID kullanarak sadece partnerler sonuç bulabilir diye düşünüyorum.

Peki soruyu biraz çeşitlendireyim. Diyelim benim soruma cevap bulamadık, ki bulsak bir videonun tüm kopyalarını listelemek mümkün olacaktı.

Bu yöntem mümkün değilse, siz bir videonun kopyalarını bulmak için nasıl bir yol izlerdiniz? ve ne yöntem uygularsak en çok miktarda kopyaya ulaşmak mümkün olur?

Amaç nedir onu anlamadım? Kopyalarını bulsan ne yapcaksın ki ?

Sadece bu bilginin spam yapan biri için altın değerinde olacağını söyliyeyim sen hayal gücünü kullan. :)

Arkadaş sanırım 1 videonun content-id'si ile yüklenen kanalları bulup, onları spamlamaktan ve kategori keşfetmekten bahsediyor.Veya ben öyle anladım.

İkisi de değil. Amacım farklı ama spam yapma için bir yöntem olacak.

zaten elinde incelediğin bir video varsa kategori kısmını geçmişsin demektir.

Öyle bir bilgiye ulaşabilsek keşke :)

Ha bak aklıma bir fikir geldi ama çok uğraşlı..

Elinde video var(orjinal) diğer kopyalarını mı bulmak istiyordun doğru mu anladım?

Hayır elimde orijinal video yok. Spam yapacağım dedim ya.

Kategorimde, yükleyeceğim bir video buldum diyelim. O video nun başka spam kopyalarının listesine ulaşmak istiyorum.

Bu liste benim için çok değerli ama, bir kaç tane ek faydasını paylaşayım

1. videonun kopya sayısı ne kadar fazla ise, rakibiniz o kadar çoktur. Bunu seo yaparken çıkmak istediğiniz kelime de de araştırırsınız. Eğer rakip fazla ise iş zor demektir. Ama fazla kopya yoksa, o zaman potansiyel bir altın madeniniz var demektir.

2. Kopyaların ortalama izlenme sayısına bakarım. Bu ortalama bana genel bir trafik fikri verir.

3. Eğer kopya sayısı çoksa, demek ki, bu video da ünlem işareti, telif sorunu vs pek yok demektir. sayı azsa, video ya keşfedilmemiş ya da sorunlu bir video demektir. Uğraştığınız kategoriye göre keşfedilmemiş mi yoksa sorunlu mu da bir miktar fikir sahibi olursunuz zaten.

Liste uzayıp gidiyor. Kısacası bunun yolunu bulabilirsek altın madeni sayılacak bir bilgi elde etmiş olacağız.

Öte yandan apileri biraz inceledim. api lerin birinde sanırım bu bilgi var ama benim YT api kullanmışlığım olmadığından kesin bir sonuca varamadım. Eğer YT api leri ile tecrübesi olan bir arkadaş yorum yaparsa sevinirim.

Kolay gelsin dedim ya.. Pardon dememişim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri