Youtube Data API V3 hakkında - tek client id ile farklı hesaplara erişmek

• Kullanıcı teterke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

teterke

Kayıtlı Üye
Merhaba
forumda pek aktif değilim ama bir konuda bilginizi almak istedim
bir süredir takip ediyorum

Benim ufak çaplı kendimi oyalamak için bir projem var
Youtube Data API kullanarak video yükleme kanal listeme falan hallettim

Sorunum
birden çok kullanıcı aynı Client ID ve Secret ile sorgu yaptığında ne gibi sorunlar oluyor ?

Yani sitedeki botlara baktığım zaman çoğu(hepsine bakmadım) her kullanıcı için ayrı Client ID girilmesini istiyor. Neden uygulamayı oluşturdukları Client ID ile işlemleri yapmıyor. yani 50M sorgu hakkı veriyor.

ve biz uygulama geliştirmek için API geliştirmiyomuyuz
yani API nın kullanım amacı geliştirme yapabilenler için mi yetkilendirme alıyoruz.

yada ben mi yanlış anladım :)

Açıkçası kafam biraz karışık :) bilen biri açıklarsa sevinirim
umarım anlatabilmişimdir derdimi :)

anladım hocam ne demek istediği surekli farklı kullanılmasının sebebi toplu kapanmaları engellemek bi nevi sonuc olarak google bize uygulama geliştirmemiz için bu imkani veriyo spam yada kendilerinin istemedikleri şeyler yapalım diye değil eger bi clientin bu amacla kullanıldıgı fark edilirse o clienti kullanan tum hesaplara bloke koyabılırler bu adsense mantıgına benzıyo 1 hesabın kapanması diğerlerini etkilemesi gibi umarım acıklayıcı olmustr :)

Teşekkürler cevap için :)

o zaman video yükleme harici işlemler yapılırsa
istatistik yada takip tarzında uygulamalara herhangi uygulamaya yada bağlı kanallara bir yaptırım olmaz diyebilirmiyiz ?

video ünlem takibi yada dünya engeli takibi yapılsa ki muhtemelen OAuth ister (denemedim)
muhtemelen uygulamadan kaynaklı bir kapanma olmayacaktır ???

Teşekkürler cevap için :)

o zaman video yükleme harici işlemler yapılırsa
istatistik yada takip tarzında uygulamalara herhangi uygulamaya yada bağlı kanallara bir yaptırım olmaz diyebilirmiyiz ?

video ünlem takibi yada dünya engeli takibi yapılsa ki muhtemelen OAuth ister (denemedim)
muhtemelen uygulamadan kaynaklı bir kapanma olmayacaktır ???

o işlemlerde herhangi bir sakınca yok aynen. api ünlemi veriyomu bilmiyorum ama dünya engelli videolari gorebılırsın eşleşenli videoları vermiyo die hatırlıyorum

[MENTION=9883]teterke[/MENTION]
Merhaba arkadaşlar
Api ile c# da video upload etmek istiyorum da yeni sayılırım başaramadım
yardımcı olabilir misin :)
hayırlı işler bol kazançlar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri