Youtube dışı yapılabilecek çalışmalar nelerdir?

D
  • Kullanıcı DivineWisdom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
D

DivineWisdom

Guest
Bir süredir buna kafa yoruyorum bence youtube dışı çalışma yapmak çok önemli.

Konumuzu seçtik, kanalımızı açtık, güzel bir tasarım yaptık, videoları yüklemeye başladık. Sadece youtube üzerinde kalan video yüklemeler biraz çıplak, öksüz kalıyor gibi geliyor bana.

Bence bize başarıyı getirecek, videolarımızın hitlenmesini sağlayacak, abone sayımızı arttıracak, kısacası bizi zengin edecek yöntem youtube dışı çalışma yapmak olacaktır.

1 video yükledik, sonrasında youtube dışında bu video ile ilgili ne tarz çalışmalar yapabiliriz videoyu spam haline getirmeden? Youtube dışı kaliteli video çalışmaları neler olabilir? Bunu tartışırsak bence yararımıza olur arkadaşlar.

Bildiğimiz bazı yöntemler sosyal medya çalışması , imleme çalışmaları var.

Ama bence tartışacağımız mesele 1 video eklediğimizde yapılabilecek doğru ve kaliteli youtube dışı hamleler olsun, misal sosyal medya diyoruz ama sosyla medya ile ilgili yüzlerce yöntem uygulanabilir gibi. Bu yöntemleri tartışalım.

Paylaşımcı bir fikir alışverişi olursa bence başlık sabitlensin, çünkü bunu hissediyorum videolarımıza yapacağımız youtube dışı çalışmalar çok önemli.

Saygılar.

benden fikir;

1. youtube analytics ( yta ), herşeyden önce bu uygulamayı yalayıp yutacaksın, yta sana izleyicinin profilini verir,okumayı bilirsen.. hiçbir işe başlamadan önce yta yı kullanmayı öğrenin. ondan sonra nokta atışı bile yapmaya başlarsınız..gözünüzün önündeki yta yi sadece kaç para olmuş diye kullanıyorsunuz, yazık..
2. you tube playbook ( ytpb ), koskoca sitede 3 aydır ya 1 ya da 2 kişi bundan bahsetmiştir. istediğin seo yu adam kendisi bizzat burada anlatıyor..nasıl video çekeceğini, sayfanı nasıl süsleyeceğini, nasıl imleme yapacağını....
ama biz burada 3 aydır forumu aynı konuları açarak çöplüğe çeviriyoruz...
kimseden fikir almadan önce mutlaka bu iki uygulamayı gözden geçirin.. dolup dolup taşarsınız...
sözüm sana değil, aksine güzel bir konu açtın,iyi düşünmüşsün, ben de acizane fikir verdim :)
ama bu iki uygulamayı kullanmayanlar yine laklak yapmaya devam edecek...
you tube kesinlikle ama kesinlikle tükenmeyecek ve herkesi sürekli doyuracak bir mecra..
ilerde google ın kendisini bile aşacak...
peace!!

Asıl püf noktanın Youtube dışı çalışmalar olduğunu düşünüyorum. Henüz ben de hakim değilim bu konulara, çalışıyorum.
Bizi daha fazla aydınlatacak birisi olursa sevinirim.

benden fikir;

1. youtube analytics ( yta ), herşeyden önce bu uygulamayı yalayıp yutacaksın, yta sana izleyicinin profilini verir,okumayı bilirsen.. hiçbir işe başlamadan önce yta yı kullanmayı öğrenin. ondan sonra nokta atışı bile yapmaya başlarsınız..gözünüzün önündeki yta yi sadece kaç para olmuş diye kullanıyorsunuz, yazık..
2. you tube playbook ( ytpb ), koskoca sitede 3 aydır ya 1 ya da 2 kişi bundan bahsetmiştir. istediğin seo yu adam kendisi bizzat burada anlatıyor..nasıl video çekeceğini, sayfanı nasıl süsleyeceğini, nasıl imleme yapacağını....
ama biz burada 3 aydır forumu aynı konuları açarak çöplüğe çeviriyoruz...
kimseden fikir almadan önce mutlaka bu iki uygulamayı gözden geçirin.. dolup dolup taşarsınız...
sözüm sana değil, aksine güzel bir konu açtın,iyi düşünmüşsün, ben de acizane fikir verdim :)
ama bu iki uygulamayı kullanmayanlar yine laklak yapmaya devam edecek...
you tube kesinlikle ama kesinlikle tükenmeyecek ve herkesi sürekli doyuracak bir mecra..
ilerde google ın kendisini bile aşacak...
peace!!

Fikirlerinizi ve tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkürler, dediklerinizi inceleyeceğim, gerçekten farklı bir bakış açısı kazandırmış oldunuz, çok sağolun hocam.

bir şey daha ekleyeyim;
önceki mesajıma eklemeyi unuttuğum bir konu vardı,
milyonları bulan izlenim alan videoları kontrol edin; videonun altındaki istatistik seçeneğine tıklayın,ilk yayınlanmasından bugüne kadar olan izleyici artışını gösteren bir grafik var.
bu grafik üzerinde bazı noktalar A,B, C... harfleri ile işaretlenmiş. bu harflerin üzerine tıkladığınızda da size hangi tarihte hangi siteden videoya giriş yapılmış, nerede embed edilmiş vs... bilgiler veriyor..
ve dikkat ettiğinizde videolar ilk 1-2 gün sıfır seviyelerde dolaşırken, bir imlemeden sonra patlama yaptığını görebiliyorsunuz..bu ne demek; facebook,twitter ve özellikle redditmedia üzerinden yayınlandığı zaman artık patlama kaçınılmaz oluyor. ( elbette tüm videolar için geçerli bir durum değil ).
işin özü yt ye yükledikten sonra bekleyerek izlenim değil "kase" büyür..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri