Youtube Dizi İşinde Olanlar

B
  • Kullanıcı Bonna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
B

Bonna

Guest
Merhaba arkadaşlar,
Ben youtube'da dizi işindeyim.Daha önce aşağıdaki konumda bu işe yeni girecek arkadaşlara nasıl yapacaklarını anlatmıştım.http://www.ytpara.com/youtube-kazanc-artirma-yollari/10764-muslera06nin-taktiklerinden-esinlenerek-kanal-benden-dizi-sizden.html

Bu Konuyu açtıktan sonra haliyle izlenimlerim biraz düştü :) Ve twitter'da benim çalıştığım dizinin hashtag'lerinde benim anlattığım yöntemle üst sırada tutunan arkadaşları gördüm.Çok hoşuma gitti eğer hakkaten birileri bu konuyu okuyupta uyguladıysa ne mutlu bana.

Bende madem işi öğrendik.Bi diziye bağlı kalmayalım diye araştırma yapmaya karar verdim.Kimseden telif vermeyen dizileri istemiyorum yanlış anlaşılmasın konu.Bu dizileri [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] serkan abinin de dediği gibi deneme-yanılma yolu ile bulacagım..

Kafama takılan bazı soruları öncelikle sorayım.

-Diyelim ki ben bi dizi seçtim youtube kanalı felan yok.Telif vermeyecek ama bu işi yapanlar var.Ben 90.Bölümden başlayıp doğru taktiklerle bu adamların 90 bölümlük emeğinin önüne geçersem bana bu ekmeği yedirmezler gibime geliyor.Sorularım ise şunlar;
Sahte telif nedir?
Herkes herkese atabilir mi?
Kanalı mı sıkıntıya sokar,adsense'i mi?
Sahte telife maruz kalırsak ne yapmamız gerek?
Kabul mü edicez itiraz mı edicez yoksa biz de sağa sola sahte telif mi atıcaz? Sahte telifi normal teliften nasıl ayırabiliriz?

Şimdi bu konuyu okuyan bi arkadaşımız üstteki soruları cevaplayarak beni aydınlatırsa sevinirim.Ben konuma geçiyorum.

Öncelikle dizileri kanal-kanal değilde gün-gün ayırmak gerek.Neden gün gün ayırmamız gerek onu anlatıyorum.Mesela benim pazartesi salı ve çarşamba günleri derslerim yoğun.Yurtta da gece 12 de interneti kesiyorlar,diziyi indiremeden net gidiyor.Sabah da dersim var akşam yüklesem bi mantığı kalmaz. (Kimisinin işi yoğundur,kimisinin başka işleri vardır bazı günlerde) Bu Yüzden ben pazar,pazartesi ve salı günü yayınlanan dizilerle ilgilenmiyorum daha doğrusu ilgilenemiyorum :)
Aşağıda Pazartesi günü tv de yayınlanan dizileri kanallarını ve saatlerini sizin için sıraladım.Mesela Salı günü izinli olan,işi olmayan biri varsa aramızda.Geceden bu dizileri yüklemeye başlar.(Erken yüklemesi şart) sabahta izlenmesi için uğraşır.En azından ben evdeyken böyle yapıyorum :)
Zaten 12 de interneti kesmeseler bile benim sabah saat 7:30 da kalkıp derse gidebilmem için 12 de uyumuş olmam lazım.Çoğumuz da işe,okula giden insanlarız.Bu yüzden bu işi boş vakitlerimizde yapmamız daha doğru olacaktır.Çünkü güncel bir iş.Sürekli her hafta yüklemeniz gerek.Komik video değil ki bu bir gün atarsın 1 ay atmazsın.Bunu 2 hafta yüklemezsen Abonelerinin yarısını izlenimlerinin ise %80'ini kaybedersin.(Tecrübeyle sabittir :) )
6 Mantı TRT 1 - 13:30
Cennet Mahallesi Show TV - 13:45
Unutma Beni FOX TV - 14:30
Benim Hala Umudum Var Star TV - 15:00
Alemin Kıralı ATV - 15:15
Arka Sokaklar Kanal D - 16:30
iki Dünya Arasında STV - 18:50
Emret Komutanım Kanaltürk - 19:00
Deniz Yıldızı FOX TV - 19:15
Beni Böyle Sev TRT 1 - 19:50
Bebek İşi Show TV - 20:00
Fatih Kanal D - 20:00
Karadayı ATV - 20:00
Çocuklar Duymasın FOX TV - 20:15
Şefkat Tepe STV - 20:50
Görüş Günü Kadınları FOX TV - 22:15
MedCezir Star TV - 23:30

Konuda asıl amacım sorularımın cevap bulması oldugu için buraya açtım.Diğer bilgiler içimden geldi o yüzden yazayım dedim.Umarım faydası olur.Okuduğunuz için teşekkür ederim arkadaşlar :)

Anlamadığım şey sen bunları paylaşırken telif uyarısı almıyor musun? Hepsini bilmesem de medcezir'in youtube kanalı var diye biliyorum telif göndermiyorlar mı?

Anlamadığım şey sen bunları paylaşırken telif uyarısı almıyor musun? Hepsini bilmesem de medcezir'in youtube kanalı var diye biliyorum telif göndermiyorlar mı?
Kardeşim şimdi sen medceziri part part yükleyip 1 gün sonra silersen sıkıntı olmaz.Ama medcezir adına kanal açıp,fragmanlarını ve tek parça bölümlerini atarsan sıkıntı büyük :)

hocam sahte telif atmayın sahte atan olursa karşı bildirimde bulunun emin olursanız
dizi işinde en erken atan kazanır birde hocam bunu biliyorsunuzdur
star kanald trt özellikle bunların dizilerinden uzak durmanızı tavsiye ederim

hocam sahte telif atmayın sahte atan olursa karşı bildirimde bulunun emin olursanız
dizi işinde en erken atan kazanır birde hocam bunu biliyorsunuzdur
star kanald trt özellikle bunların dizilerinden uzak durmanızı tavsiye ederim

Kardeşim eyvallah sağolasın yorumun için :) Çok doğru söylüyorsun bu kanallara atv yi de ekleyebiliriz sanırım.Hiç Bulaşmamak gerek.Ben fragmanlarını bile yüklemem.

En erken atan hiç bi zaman olamadım :( Kimisi erken atarak kazandı kimisi doğru tekniklerle ikisini bir araya bir kere getirdim sadece dizi patladı gitti 100 k ya merdiven oldu :) ama acemilik işte para kazanmayı aktif edemedik :)

Ben Dizi youtube'a tek parça olarak düştükten 2 saat sonra ancak atabiliyorum.Bunun başka yolu yok mudur yav? Ne bileyim bazıları rip olarak yüklüyor rapidshare gibi sitelere ordan indirip atsak daha mı hızlı olur.Yukarda 2 saat demişim ama yurtta oldugum zamanlar Dizi yayınlandıktan sonraki gün 10 da 11 de atıyorum yine de doğru teknikler ve abonelerim sayesinde 1 2 k izleniyor :)

Şu işten bi para alsam aralıkta yurt murt kalmaz da işte bakalım :)

Kanal D dizilerini gönül rahatlıyla yükleyin. O " Offıcial " KanalD olan arkadaşı burda deşifre ettik. Kendisinin kanalla uzaktan, yakından alakası yok.

Şu sıralarda kendisinin kanalını kapattırmak için uğraşıyoruz. Herkese haksız telif attığı için.

Kanal D dizilerini gönül rahatlıyla yükleyin. O " Offıcial " KanalD olan arkadaşı burda deşifre ettik. Kendisinin kanalla uzaktan, yakından alakası yok.

Şu sıralarda kendisinin kanalını kapattırmak için uğraşıyoruz. Herkese haksız telif attığı için.

KanalD - YouTube Bu Kanal mı kardeşim?
Eğer bu kanalsa sanmıyorum ki sahte olsun.Gerçi Sahte olsa bile Çalıkuşu,medcezir,aşk bu gibi dizilerin kendi youtube kanalı var.Karadayitv gibi bunlar sıkıntılı mecralar bulaşmayın :)

kanal d dizilerini nasıl rahat yükleyelim? merhamet telif verdi diğer dizilerin hepsi ya 3. eşleşen yada dünya genelinde engelleme veriyor.

kanal d dizilerini nasıl rahat yükleyelim? merhamet telif verdi diğer dizilerin hepsi ya 3. eşleşen yada dünya genelinde engelleme veriyor.
Kardeşim eğer ki ben kanal d dizisi yükleyecem diyosan.Profosyonel çalışacaksın.Açıcaksın kanalı o gün yayınlanan tüm güzel dizileri part part atacaksın izlenimleri tıkları alıp sileceksin.Sonra bida taa ki kanalın 2 ve ya 1 telif yiyene kadar.Yedin mi telifi? Başka bi IP den diğer kanala devam bıkmadan usanmadan.

Ama ne gerek var normal dizileri atın siz.

Ben dizi işinde olduğumdan beri günlük kazancım 5$'ın altına inmedi.

Dizi videosu yükleyipte ''kazanamıyorum'' diyen birini duymaıdn henüz.Hemde tamamen manuel.

Bu şafak tepe de telif yokmu ? ben sanki turkwep tv de görmüştüm bunu

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri