Youtube Felaket Senaryosu

• Kullanıcı acan38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

acan38

Kayıtlı Üye
Ünlem geçme sistemleri sağ olsun.

Bundan bir kaç ay öncesine kadar rahat bir şekilde kanallarımızı açıyorduk ve videolarımızı yüklüyorduk.
Taki ünlem sorunu gelene kadar.

Peki ünlem gerçekten bir sorun muydu?
Ortalama yüklediğimiz videoların sadece yarısı ünleme düşse dahi kalan yarısından kazanç elde etmemiz pekala mümkündü.

Aslında sorundu, fakat sadece video yüklemenin maliyetini arttıran bir sorundu

Önceden yük sadece botlarda olurdu.

Ama artık öyle değil. Dünden beri her gün 10.000.000 larca videonun düzenlenmesi için youtube sunucularına aşırı yük biniyor. (Sırf ünlemi geçmek için youtube sunucularına zarar vermeyi göze aldık)

Artık ünlemden daha büyük bir probleminiz var adını da YIKIM koyduk.

Ve sonunda spam yapmadığı halde dünyada bu yıkımdan etkilenenler dahi olmaya başladı

Kanal kapatmayı youtube çözüm saymayabilir Ve gerçeği söylemek gerekirse bunun faturası daha ağır da olabilir

Çünkü youtube un spam için alınması gereken tedbir amaçlı alternatifleri çoktur

Umarım korktuğumuz başımıza gelmez

Adsense ye girmek için nasıl ki web sitelerinin onaylanması gerekiyorsa. Hem partnerde olsun hemde adsense de, bu gidişle artık kanallarımız içinde aynı onay süreci gerekebilir. (Gerçekten tedbir amaçlı böyle bir durum gerçekleşebilir)

Benimde bu konuda bir kaç görüşüm var evet bencede bu bir önlem olabilir neden derseniz.Düşünün botlarla günde ne kadar video yükleniyor ve ünlem geçme derken editleme işlemi sunucuları çok yoruyor bu kadar yüklenilirse sonu bu olucak.

ben boyle dusunmuyorum.hatirlayan olursa gecen sene agustosda tum kanallar(spam) kapaniyordu ve cogu kisi agustosdan sonra artik yt isinin biteceyini soyluyolardi bazilarida iste onay filan gerekecek diyolardi agustos bitdi ocakdan sonra bu is artik olmayacak dediler ocakda bitdi sukur bir seyler olmadi simdi yine ayni sozler soyleniyor ben artik guluyorum boyle sozlere :cool:

ben boyle dusunmuyorum.hatirlayan olursa gecen sene agustosda tum kanallar(spam) kapaniyordu ve cogu kisi agustosdan sonra artik yt isinin biteceyini soyluyolardi bazilarida iste onay filan gerekecek diyolardi agustos bitdi ocakdan sonra bu is artik olmayacak dediler ocakda bitdi sukur bir seyler olmadi simdi yine ayni sozler soyleniyor ben artik guluyorum boyle sozlere :cool:

Öyle diyorsunda ünlem geçme sistemleri sunucuları ne kadar yoruyor farkındamısın elbet er yada geç anlayacaklar data center masrafları artarsa mecbur bir tedbir gelicek kim ne derse desin belki şimdi belki 1 yıl sonra.

Bundan daha kötüsü 3 telif yedikten sonra yada para kazanma gittikten sonra adsense'nin kapanmasıdır.

Valla ünlem münlem hiç umrumda değil.asılırım spama yt işi bitene kadar sömürebildiğimi sömürürüm.bunun okulunu okumadım.hayatımı buna bağlamadım.bu benim için ek gelir.200 tlde gelse 200000 tlde gelse ek gelir.o yüzden kafanızı bunlara yormayın boşverin ne kazanabilriseniz kazanın.spamla ömrünün sonuna kadar ailesini geçindirmeyi düşünenler varsa.yt biterse işsiz kalacaklarını düşünenler varsa onlar zaten başta yazmış felaket senaryosunu :) (Tabi işin profesyonelleri olabilir onlara lafım yok)

Dikkate ederseniz daha önce youtube sunucularını yüklenmiyorduk. Youtube ise sadece aşırı spam için bir tedbir alıyor ve spam kanal sayısını azaltıyordu.

Ama bu sefer youtube sunucularını hedef aldık bence bu ciddi bir durum.

Youtube Artık Daha Çok Tedbirli Abartmadan Belli Olmadan Yükleyın Videolarınızı Youtube Kapak Fotoğrafı Girin Profil Fotosu Girin Plus Google DE 1 kaç yazı paylaşın kapatılması az oluyor

bosuna heyecan yapiyorsunuz,unlem filan hepsi spam icin alinan bir onlem ola bilir ama ozgune bir sey olmaz evet unlem gele bilir ama ozgun isen onuda cozersin ! boyle islerle ugrasacaginiza bir duzgun katagori bulub calisin,hic olmasa duzgun bir para kazanirsiniz

Youtube Artık Daha Çok Tedbirli Abartmadan Belli Olmadan Yükleyın Videolarınızı Youtube Kapak Fotoğrafı Girin Profil Fotosu Girin Plus Google DE 1 kaç yazı paylaşın kapatılması az oluyor

Ben tedbir amaçlı bu söylediklerinin daha fazlasını yapıyorum.
Paylaşımdan tutun plus hesabından arkadaşlıklar mail alıp göndermeler ve dört dörtlük kanal tasarımı.

Ama artık yemiyor

Youtube sunucularına fazla yüklendiğimizi sanmıyorum, adamlar milyarlarca videonun hesabını yaparak sunucular açmış, lakin böyle giderse özgün dışında kimsenin artık para kazanmayacağı kesinleşir diye düşünüyorum. Yavaştan spamcıları temizleyecek.

Youtube istese hemen spamı bitirir. Şuan kalitesiz spamı temizlemeye çalışıyor. Emin olun spamcılar youtubenin gelirinde çok büyük bir pay oluşturuyordur. Spamcılar olmasa o kadar reklamı hangi videolara verecek?

Telgraf yoluyla gönderilmiştir. -Dapadalk

Youtube istese hemen spamı bitirir. Şuan kalitesiz spamı temizlemeye çalışıyor. Emin olun spamcılar youtubenin gelirinde çok büyük bir pay oluşturuyordur. Spamcılar olmasa o kadar reklamı hangi videolara verecek?

Telgraf yoluyla gönderilmiştir. -Dapadalk

Youtube spamı bitirmez (zamanında google da karşılaştığım o spam siteleri artık göremiyorum nedense)

Google ın genel bir kalite politikası var.

(Google yada youtube ziyaretçileri bir arama yaptığı zaman biri biri ile aynı onlarca yada yüzlerce içeriği yada videoyu izleyiciye göstermek istemediği için spama karşı önlemler aldı şimdiye kadar)

Ama daha önce hiçbirinde google ın yada youtube un sunucularını hedef almamamıştık

Nasıl ki yaptığı her bir güncelleme ile bir çok spam siteyi veri tabanından silmeyi göze alabiliyor sa aynı şey youtube kanalları içinde geçerli.

Yoksa google zamanında spam sitelerden de para kazanıyordu.
Ama şimdi hepsi öldüler.

Youtube spamı bitirir demiyorum ama işler bundan sonra dahada zor olacak.

Bahsettiğiniz o kaliteli spam kanallarında ilerde bir onay sürecinden geçmesi gerekebilir.
Google ı google yapan kalite politikasıdır. Ve bunu devam ettirebilmek için hiç kimseye acımadı ve acımaz da.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri