Youtube Google Vergi (ANA KONU)

bi kere yakalandınmı kıskaca, kurtuluş yok, öyle yada böyle vereceksiniz, hee yok ben avukat tutarım hakkımı ararım derseniz orasını bilemem, ama o işinde sonu belirsiz, kafam rahat olsun bu stresle yaşayamam derseniz, vereceksiniz vergisini, ben 1 ay çok savaştım, görüşmediğim kişi avukat vs kalmadı, ama sonuç olumsuz, 1 ayda sinir sahibi oldum, 4 kere görüşmeye gittim, en sonunda darlandım %50 dediler ben %30 kar gösterdim verdim, bu arada % 30 deyipde geçmeyin toplamda 85.000 vergi çıktı koysunlar ceplerine seslerini çıkarmasınlar.

Ama bundan sonra ne olacak, adam akıllı bir vergi sistemi getirmezler ise yurtdışı şirket kurulum işlemlerine başlayacağım, bu konu ile irtibata geçtim, şu an bekliyorum bakalım bu ay nasıl geçecek diye, elin gavuruna vergi vermek zoruma gider ama, buradada yolunmuş tavuğa dönmek istemiyorum.Gece gündüz çalışıp emek verdiğim senelerin bilgi birikimini kusura bakmasınlarda kimseylede fift fifti paylaşamam, ya adam gibi bi vergi oranı belirlecekler yada tak sepeti koluna herkes kendi yoluna..

Hocam siz ödedinizmi yani vergiyi? Toplam kazanç üzerinden yüzde kaça tekabül etti? KDV ödedinizmi?

Kdv 0 beyan ettik, vergide toplam kazançtan % 30 kar gösterip gelir vergisini verdim.

[MENTION=59201]Crio[/MENTION] hocam sizede kazancınızın %50 sı üzerinden vergilendirileceksiniz vs dediler mi ?

% 15 gelir vergisi kesdiler paranın tamamından % 18 kdv kdv kanıtlama kgerekiyor yurt dışı olduğu için

parayı dolar olarak yazdım 500 küsür diyeli m

% 15 gelir vergisi kesdiler paranın tamamından % 18 kdv kdv kanıtlama kgerekiyor yurt dışı olduğu için

parayı dolar olarak yazdım 500 küsür diyeli m

o zaman sizde bu % 50 olayını uygulamadılar anladığım kadarı ile, yani toplam geçmiş yıllara dönük mesela 600.000 kazandın bunun % 15 ini verdin gitti,, doğrumudur acaba ?

bi kere yakalandınmı kıskaca, kurtuluş yok, öyle yada böyle vereceksiniz, hee yok ben avukat tutarım hakkımı ararım derseniz orasını bilemem, ama o işinde sonu belirsiz, kafam rahat olsun bu stresle yaşayamam derseniz, vereceksiniz vergisini, ben 1 ay çok savaştım, görüşmediğim kişi avukat vs kalmadı, ama sonuç olumsuz, 1 ayda sinir sahibi oldum, 4 kere görüşmeye gittim, en sonunda darlandım %50 dediler ben %30 kar gösterdim verdim, bu arada % 30 deyipde geçmeyin toplamda 85.000 vergi çıktı koysunlar ceplerine seslerini çıkarmasınlar.

Ama bundan sonra ne olacak, adam akıllı bir vergi sistemi getirmezler ise yurtdışı şirket kurulum işlemlerine başlayacağım, bu konu ile irtibata geçtim, şu an bekliyorum bakalım bu ay nasıl geçecek diye, elin gavuruna vergi vermek zoruma gider ama, buradada yolunmuş tavuğa dönmek istemiyorum.Gece gündüz çalışıp emek verdiğim senelerin bilgi birikimini kusura bakmasınlarda kimseylede fift fifti paylaşamam, ya adam gibi bi vergi oranı belirlecekler yada tak sepeti koluna herkes kendi yoluna..

hocam siz kocaeli vergi dairesine gitmiştiniz değil mi ? bu hafta ben de gidicem. 0 kdv beyanında anlaştınız mı? bir de bunun için ne sundunuz? kanalların analitik görüntülerini mi ? eğer öyle ise para kazandığınız tüm kanallar için mi yaptınız bunu yoksa bazı kanallar için mi gösterdiniz. sonuçta kanalların bir çoğu kapandı

hocam siz kocaeli vergi dairesine gitmiştiniz değil mi ? bu hafta ben de gidicem. 0 kdv beyanında anlaştınız mı? bir de bunun için ne sundunuz? kanalların analitik görüntülerini mi ? eğer öyle ise para kazandığınız tüm kanallar için mi yaptınız bunu yoksa bazı kanallar için mi gösterdiniz. sonuçta kanalların bir çoğu kapandı

Hocam siz vergi diaresiyle anlaşma falan yapmıyorsunuz, adamlar diyorlarki, devlet bunu sizden istiyor. ama siz % 50 si üzerinden verirsiniz yada yüzde 20 üzerinden verirsiniz, yada kdv vermezsiniz, yada ben hiç bi şey vermiyorum dersiniz. bu sizin bileceğiniz bi şey, biz raporu tutup yukarı göndeririz, sonrasını bilemeyiz, incelemeye alırlarmı yada kabulmü ederler, extra evrakmı isterler, orası bilinmiyor. tek bilinen bi şey var oda sizden bi şeyler koparacaklar, bu kesin

Bu arada ben yurtdışı kazançlarım olduğu için 0 kdv beyan ettim, evrak isterlerse eğer, zaten evraklar hazır çıkarırım veririm.

Hocam siz vergi diaresiyle anlaşma falan yapmıyorsunuz, adamlar diyorlarki, devlet bunu sizden istiyor. ama siz % 50 si üzerinden verirsiniz yada yüzde 20 üzerinden verirsiniz, yada kdv vermezsiniz, yada ben hiç bi şey vermiyorum dersiniz. bu sizin bileceğiniz bi şey, biz raporu tutup yukarı göndeririz, sonrasını bilemeyiz, incelemeye alırlarmı yada kabulmü ederler, extra evrakmı isterler, orası bilinmiyor. tek bilinen bi şey var oda sizden bi şeyler koparacaklar, bu kesin

Bu arada ben yurtdışı kazançlarım olduğu için 0 kdv beyan ettim, evrak isterlerse eğer, zaten evraklar hazır çıkarırım veririm.

anladım hocam teşekkürler. ben de kazancın %50 si üzerinden sadece gelir vergisi beyan etmeyi düşünüyorum. kdv beyan etmeyeceğim.

Hocam bende çıldırmak üzereyim. Bu forumdan ilk çağrılanlardan biriyim. 2 ay geçti hala işin içinden çıkamadım. Böyle sistem mi olurmuş? Birde''siz kafanıza göre yollayın biz üste rapor göndeririz'' diyorlar. Yüzde 30'u cepleyip birde raporu üste gönderdikten sonra az beyan ettiniz diyerek cezai işlem uygulayada bilirler. Normal ödemenizi istedikleri rakamı faiziyle de isteyebilirler. Veyahut yüzde 50 üzerinden vergi versek bu sefer de siz fazla vergi vermişsiniz. Alın paranızı mı diyeceklermiş.

Son düzenleme:
Beyler amma korkutuyorsunuz milleti. Yurtdışı kaynaklı bir gelirden KDV odemessiniz. Sadece gelir vergisi ödersiniz. Benim Türkçe kanalım var aylık 500 bin izlenim alıyor videolar Türkçe ama izlenim ülkeleri yüzde 75 yurtdışı . O yüzden yüzde 25 lik Türkiye kazancı üzerinden vergilendirilme yapılabilir bana. Yüzde 25 kazancim da 26 bin üzeri olmadığı için vergi gelmez. Sistemde yazan yurtdışı oranı evraklarla götürdümü sizden vergi falan alamazlar öyle bir dünya yok.

Ben de geriye dönük mükelleflik açtırmayı düşünüyorum, yalnız henüz beni çağırmadılar bu nedenle ben de çağırılanlar gibi % 50 gelir gösterebilir miyim ?

Ben de geriye dönük mükelleflik açtırmayı düşünüyorum, yalnız henüz beni çağırmadılar bu nedenle ben de çağırılanlar gibi % 50 gelir gösterebilir miyim ?

Arkadaşlar hesabınıza giriş çıkış çok ise yeni müfettişler orayı deşeler, çünkü birşey yakaladığı zaman oradan prim alır. Arkadaşıma yurtdışından sürekli abisi tarafından para gönderiliyordu. Oda çocuğunun türkiye deki hastane masrafları için. 5 sene sonunda yeni bir müfettiş çağırdı bunu oradan değil ama hesabına 2b arazi satışından para hirdiğini ve tutarını düşük gösterdiğini söyledi. Sen kabul et yoksa davayla uğraşırsın devlet zaten alır senden dedi, bizim mal da kabul edip imza attı. Az bir ceza ödeyeceksin böyle yaptığın için demiş. Tabii sonra 95 bin tl ceza yedi:):)

En iyisi bu iş cozulene kadar bir kuruş vermeyin .devlet işleri her zaman boyle olmustur para koparacaği kadar kopariyor ondan sonra af falan geliyir gerekli düzenlemeler yapılıyor.bence suan onlarda ne yaptiklari bilmiyorlardir

o zaman sizde bu % 50 olayını uygulamadılar anladığım kadarı ile, yani toplam geçmiş yıllara dönük mesela 600.000 kazandın bunun % 15 ini verdin gitti,, doğrumudur acaba ?

aynen ööyle oldu zaten yarısı % 50 olsa % 30 gelir vergisi kesmiş oluyorlar %100 % 15 oalrak aynı mantık

---------- Spam Engelliyici 11:55 ---------- Önceki Mesaj 11:54 ----------

[MENTION=59201]Crio[/MENTION] hocam sizede kazancınızın %50 sı üzerinden vergilendirileceksiniz vs dediler mi ?

kendiler cizdi yazdı % 50 mantıgı iel benim mantıgım aynı oluyor

ben de görüştüm beyanı benim vermemi istiyorlar. yüzde 50 muhabbeti ne gelince beyanı sen verirsen gelirim yüzde 50 sini gider olarak kabul ediyor devlet.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri