Youtube Hakkında Kafa Kurcalayan Sorunlar

NerimanSarikaya

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar..Öncelikle konu için özür diliyorum.Daha önce açmıştım ancak cevapları göremedim.Forumda geriye dönüş yapılınca tekrar açmak zorunda kaldım.Sorularımın cevapları elbetde sitede mevcutdur ancak beni tatmin edecek cevapları kesin bir şekilde bulamadım.Sitenin neredeyse tamamını okudum ama hala kafam karışık ve bu işe başlamak için net bir bilgi donanımına sahip değilim.Bundan bizene diyebilirsiniz ancak ben yinede şansımı deneyip sorayım sorularımı cevaplayanlara şimdiden teşekkür ediyorum..

1- Adsense hesabı açarken verdiğimiz kişisel bilgilerle banka hesabımızın kişisel bilgileri aynı olmak zorunda mı ? Kendi üzerime farklı banka hesaplarından 2 adet adsense alabilir miyim ?

2- "Kanalları telefonla onaylatmak sadece 15 dkdan uzun video yüklememize yarar, o yüzden buna gerek yok" Herkes böyle söylüyor ancak bazı arkadaşlar kanallarında belirli bir süreden sonra youtube un telefon onayı istediğini yazmış.Gerçekten böyle birşey var mı ? Varsa benim tek telefon numaram var o yüzden sadece tek kanal mı açabilirim ?

3- Örneğin tek bir adsense hesabımız var, bu hesaba açacağımız kanalların bitanesi Türkiye kanalı diğeri ingiltere diğeri almanya..Böyle birşey mümkün mü yoksa tek adsense hesabına tek bir ülkenin kanallarıyla mı çalışmak iyidir?

4- Alacağımız ücreti sanırım dolar veya TL olarak seçebiliyoruz.Sizce hangisini seçmemiz daha doğru olur.

5- Mail patlaması nedir ? Bazı arkadaşlar maillerinin patladığını söylüyolar.Tüm mailleri tek bir mail adresine yönlendirdiğiniz için mi oluyor yoksa kanal mailleri herhangi bir sorundan dolayı patlıyor mu ? Bunu önlemek için napabiliriz ve mailler için telefon onayı gerekir mi ?

6- Adsense için telefon onayı gerekiyor mu ? Gerekiyorsa bu telefon numarasını daha sonra açtığımız bir kanalın onaylatmasında kullanabilir miyiz?

7- G+ Bağlantısı kesmeli miyiz yoksa kesmemeli miyiz ? Bunun hakkında çok konu var ancak net bir bilgi yok. Ne yapmamız gerek ?

8- Bir kanalı hiç adsense e bağlamadan partnere alabilir miyiz ? Yani kabul ederler mi ?

Çok soru oldu ve basit oldu ancak benim kafamı çok kurcalıyor bunlar.Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum.
Bu arada mesaj sayımdan dolayı pm atamıyorum haberiniz olsun.

Benim aynı adsenseye bağlı Fransa, ABD, İngiltere, Hindistan ülkeleri seçili kanallarım var şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. yaklaşık 3 ay oldu.

1.) Banka hesabının önemi yok istediğin kişi adına alabilirsin.

2) Tam bilemiyorum ama telefon istemesi bir hesabı onaylatmak ikincisi ise. İkinci bir doğrulama istediğinden onu da atla diyebiliyorsun. Ama yılda 3 kere onaylatman lazımdı heralde o yüzden zorunlu olabilir. 1 telefon numarası ile ben 3-4 ayrı youtube kanalı onaylattım. Bu konu hakkında pek bilgim yok malesef.

3)Aksine ben tüm kanallarımı abd veya almanya yapıyorum. Para kazanma onaylansın diye önemi yok hangi ülke olduğunun o yüzden. Hepsini Abd yap ben öyle kullanıyorum. Almanya falan da var nadir.

4) Seçemiyoruz galiba. Benim ki Dolardan otomatik olarak Tl'ye geçti. Ha seçme hakkım olsa Dolar seçerdim. Dolar çok değer kazandı Tl karşısında.

Gerisinide tam bilemiyorum ) Yani oyun başladı 1 saate cevap alamazsan cevaplarım )

bu soruların cevaplarını deneyerek öğrenebilirsiniz? en iyisi kendi bildiğindir.

Benim aynı adsenseye bağlı Fransa, ABD, İngiltere, Hindistan ülkeleri seçili kanallarım var şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. yaklaşık 3 ay oldu.

Teşekkürler cevap verdiğiniz için..

1.) Banka hesabının önemi yok istediğin kişi adına alabilirsin.

2) Tam bilemiyorum ama telefon istemesi bir hesabı onaylatmak ikincisi ise. İkinci bir doğrulama istediğinden onu da atla diyebiliyorsun. Ama yılda 3 kere onaylatman lazımdı heralde o yüzden zorunlu olabilir. 1 telefon numarası ile ben 3-4 ayrı youtube kanalı onaylattım. Bu konu hakkında pek bilgim yok malesef.

3)Aksine ben tüm kanallarımı abd veya almanya yapıyorum. Para kazanma onaylansın diye önemi yok hangi ülke olduğunun o yüzden. Hepsini Abd yap ben öyle kullanıyorum. Almanya falan da var nadir.

4) Seçemiyoruz galiba. Benim ki Dolardan otomatik olarak Tl'ye geçti. Ha seçme hakkım olsa Dolar seçerdim. Dolar çok değer kazandı Tl karşısında.

Gerisinide tam bilemiyorum ) Yani oyun başladı 1 saate cevap alamazsan cevaplarım )

Türkiye içerikli kanallarınıda yabancı yapıyosun anladığım kadarıyla..Peki bu hit oranında düşüşe falan sebep olmuyor mu ? Sonuçta Türkiyedeki insanlar girecek o kanala..Ayrıca kanalı abd falan yapınca gerçekten daha çabuk mu para kazanması onaylanıyor ?
Diğer cevapların içinde çok sağol..Zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

bu soruların cevaplarını deneyerek öğrenebilirsiniz? en iyisi kendi bildiğindir.

Haklısınız aslında ama ben biraz titiz bir insanım internet dünyasınada biraz yabancıyım o yüzden ne duysam kafama takılıyor.

Neriman tüm konuyu kalın harflerle yazmak yasaktır. Düzeltirseniz sevinirim..

1- Zorunda değilsiniz. Aynı kişi üzerine 2 hesap açılır. Ben açmıştım zamanında.
2- Evet var. Tek kanal değil 3 kanal açılıyor bir numara ile. Belkide daha fazlası. Benim tek numarada 3 hesabım var.
3- Mümkün tabiki. İsterse 10 tane dil olsun.
4- Dolar olarak alan arkadaşlar var ama nasıl aldıklarını bilmiyorum şahsen. Daha önceden dolardı sonradan otomatik olarak TL oldu. Eğer alabiliyorsanız Dolar hesabı alın derim.
5- Mail patlaması dedikleri kanalın patlaması olabilir. Mail adresinin kapatıldığını daha önce hiç duymadım. Yani o maildeki kanallara bir daha adsense bağlayamazsınız. Sanırım bundan bahsetmişlerdir.
6- Bayadır adsense hesabı almadı ama hatırladığım kadarı ile gerekmiyor.
7- Google+ bağlantısını temiz kanallarınızdan kesmeyiniz. Zaten bunu yapan arkadaşların kanalları para kazanmaya kapandığı için yapıyor genelde.
8- Denemedim şahsen. :)

Teşekkürler cevap verdiğiniz için..

Türkiye içerikli kanallarınıda yabancı yapıyosun anladığım kadarıyla..Peki bu hit oranında düşüşe falan sebep olmuyor mu ? Sonuçta Türkiyedeki insanlar girecek o kanala..Ayrıca kanalı abd falan yapınca gerçekten daha çabuk mu para kazanması onaylanıyor ?
Diğer cevapların içinde çok sağol..Zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Haklısınız aslında ama ben biraz titiz bir insanım internet dünyasınada biraz yabancıyım o yüzden ne duysam kafama takılıyor.

kanalları açıp elinde patlarsa ozaman ne yapmayı düşünüyorsun. benim tavsiyem takıntın varsa bu işe blaşma çünkü genelde bu iş sorun çözmekle alakalı akıcılığı yok hergün bir engel sorun ve sıkıntı var.

Neriman tüm konuyu kalın harflerle yazmak yasaktır. Düzeltirseniz sevinirim..

1- Zorunda değilsiniz. Aynı kişi üzerine 2 hesap açılır. Ben açmıştım zamanında.
2- Evet var. Tek kanal değil 3 kanal açılıyor bir numara ile. Belkide daha fazlası. Benim tek numarada 3 hesabım var.
3- Mümkün tabiki. İsterse 10 tane dil olsun.
4- Dolar olarak alan arkadaşlar var ama nasıl aldıklarını bilmiyorum şahsen. Daha önceden dolardı sonradan otomatik olarak TL oldu. Eğer alabiliyorsanız Dolar hesabı alın derim.
5- Mail patlaması dedikleri kanalın patlaması olabilir. Mail adresinin kapatıldığını daha önce hiç duymadım. Yani o maildeki kanallara bir daha adsense bağlayamazsınız. Sanırım bundan bahsetmişlerdir.
6- Bayadır adsense hesabı almadı ama hatırladığım kadarı ile gerekmiyor.
7- Google+ bağlantısını temiz kanallarınızdan kesmeyiniz. Zaten bunu yapan arkadaşların kanalları para kazanmaya kapandığı için yapıyor genelde.
8- Denemedim şahsen. :)

Hemen düzelttim kusura bakmayın..Cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim kafamı kurcalayan çoğu konu hakkında aydınlanmış oldum sayenizde.Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

kanalları açıp elinde patlarsa ozaman ne yapmayı düşünüyorsun. benim tavsiyem takıntın varsa bu işe blaşma çünkü genelde bu iş sorun çözmekle alakalı akıcılığı yok hergün bir engel sorun ve sıkıntı var.

Tavsiyenizi düşünürüm, teşekkürler.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri