Youtube hakkında ( nasıl başlamalı ? )

• Kullanıcı ByEdGe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

ByEdGe

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar bu foruma yeni üye olmuş bulunuyorum ve beni buraya davet eden bLaCkReaLiSt adlı arakdaşa buradan teşekkür ediyorum.. İlk kez youtube ile para kazanmaya çalışacağım..Geçmişte başvuru yaptığım bir adsense hesabım vardı onu yeni açtığım onaylı youtube hesabıma bağladım..Yani kazanmak için gerekli olan zemini hazırladım.. Herşey aktif gözüküyor.. Fakat bana bu işe nasıl başlamamı önerirsiniz.. Şu sıralar r10 daki databilim uploder botunun satış konusu dikkatimi çekmekte.. Yani botla upload yapmam ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır.. Bu konuda tecrübeli olan kişlerden yol yordam göstermelerini diliyorum.

Botla yükleme yapabilirsin ben de senin gibi botla yüklememin bir sıkıntı getirip getirmeyeceği üzerinde bayağı bir kafa yordum ama şu ana kadar bir şey olmadı Allaha şükür.Para kazanabilmek için en az 10 kanal açıp bu 10 kanala günlük en az 20 şer güncel video yüklersen 4-5 güne kadar günlük en az 2-3 dolar kazanabilirsin kardeşim

battal başlangıç için gerekli açıklamayı yapmış 2 hafta boyunca bunu uyguladıktan sonra fikirler ve düşünceler fazlasıyla oluşmaya başlar kafanızda bende databilim kullanıyorum bot kullanmaktan çekinmeyin ben kategori ve kanalı belirlediğim kanala ilk gün 150 - 300 arası video yükleyip 1 hafta kendini toplaması için bırakır günlük 20 - 30 video atarım.

battal başlangıç için gerekli açıklamayı yapmış 2 hafta boyunca bunu uyguladıktan sonra fikirler ve düşünceler fazlasıyla oluşmaya başlar kafanızda bende databilim kullanıyorum bot kullanmaktan çekinmeyin ben kategori ve kanalı belirlediğim kanala ilk gün 150 - 300 arası video yükleyip 1 hafta kendini toplaması için bırakır günlük 20 - 30 video atarım.

Peki açtığımız bu kanalın ayarlarını nasıl yapmalıyız ? Yani açtığımız her bir kanal tek bir kategoriyemi hizmet etmeli ? Tek dildemi yayınlanmalı.. Yani ben tek bir kanal açsam ve içerik karışık olsa atıyorum içinde eğlencede olsa aksiyonda olsa hem türkçe hem ingilizce içerik olsa bunlar kazançları etkiler mi ? Başlangıç çok önemli benim için açacağım ilk kanalın özellikleri önemli yani.

Peki açtığımız bu kanalın ayarlarını nasıl yapmalıyız ? Yani açtığımız her bir kanal tek bir kategoriyemi hizmet etmeli ? Tek dildemi yayınlanmalı.. Yani ben tek bir kanal açsam ve içerik karışık olsa atıyorum içinde eğlencede olsa aksiyonda olsa hem türkçe hem ingilizce içerik olsa bunlar kazançları etkiler mi ? Başlangıç çok önemli benim için açacağım ilk kanalın özellikleri önemli yani.

Benim şuan ki tespitlerime göre tek kategori üzerine yayın yapan kanallara ve kanalın adıda yayınladığınız videolarla aynı olması kesinlikle daha fazla abone demek çünkü adam neye abone olduğunu neyi takip edeceğini biliyor, karışık kanal izlenimi değilsede kalıcı olarak gelecek abone sayısını düşük kılacaktır.

Çok iyi bir tespit ve çok mantıklı geldi açıkçası.. Abonede önemli sonuçta.

rica ederim güle güle kullan, kanal ayarlarında her iki forumda da gerekli bilgiler mevcut, bence ilk önce kendin indir kendin yükle biraz öğrenmiş olursun, yani biraz tecerübe yapmış olursun sonrasında bot vs vs kullanarak ilerlersin.

ilk yazdığın mesajda bir şey atlamışsın gibi geldi. bende aynı hatayı yaptım o yüzden dikkatimi çekti.
2 senelik adsense hesabım vardı. bu hesabın gmail adresi ile youtube kanalı açmıştım. sağolsunlar forumda arkadaşlar yardımcı oldu..

adsense mail adresin [email protected] diyelim ve sen bu mail ile youtube'a giriş yapıp kanal açtıysan değiştirmeni öneririm. eğer kanala bir şey olursa o adsense hesabında banlanıyormuş diye duydum.

Evet açarken şüphe yaklaşmıştım zaten o yüzden bu hataya düşmedim.. Adsense hesabım farklı.. Yinede bilgi için teşekkürler..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri