Youtube Hit Yapısı Değişiyor

Web_Scripti

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.videoyap.com
Merhaba Arkadaşlar,

Google seo yapısının benzeri youtube tarafından kullanıma 1-2 aydır yavaş yavaş geçiyor.

Örneğin video ortalama 20dk üstüyse o video için ortalama 20 kişi girdi ve 1dk dolmadan çıktılarsa o videonun artık aramalarda veya benzeyen videolarda gösterimi çok zorlaşıyor.

Yani youtube en azından girenlerin video süresinin küçük bir kısmını izlemesini hedefliyor.

Son zamanlarda hit sıkıntısı yaşayan arkadaşlar videolarını biraz inceleyebilir mi? Soru şu aslında bu videoyu siz hedefleyen kişi olsaydınız izlermiydiniz? İzlemezseniz bile ortalama ne kadar süresine kadar bakardınız?

Tahminime göre giren ziyaretçilerin video süresinin en azından %10 nu izlenmesi gerekiyor. Yoksa o video aramalarda kayboluyor. Kanalında seo etkisi azalmaya başlıyor.

Bu konuda düşünceleriniz ve görüşleriniz nedir? Ben açıkcası birşeye dayanak kurmadan incelediğim durumdur.

Mesala açık konuşmak gerekirse bunu söylemek ben adımdan güç bir durum ama gerçekler şöyledir.

Videoyap içerisinde resimlerden özgün video oluştur bölümü var. Özgün video ile oluşturulan videolar artık pek hit yapamıyor.

vala izlenmeyen videolar birdaha izlenmiyor bende :Ddediğniiz gibi

Merhaba Arkadaşlar,

Google seo yapısının benzeri youtube tarafından kullanıma 1-2 aydır yavaş yavaş geçiyor.

Örneğin video ortalama 20dk üstüyse o video için ortalama 20 kişi girdi ve 1dk dolmadan çıktılarsa o videonun artık aramalarda veya benzeyen videolarda gösterimi çok zorlaşıyor.

Yani youtube en azından girenlerin video süresinin küçük bir kısmını izlemesini hedefliyor.

Son zamanlarda hit sıkıntısı yaşayan arkadaşlar videolarını biraz inceleyebilir mi? Soru şu aslında bu videoyu siz hedefleyen kişi olsaydınız izlermiydiniz? İzlemezseniz bile ortalama ne kadar süresine kadar bakardınız?

Tahminime göre giren ziyaretçilerin video süresinin en azından %10 nu izlenmesi gerekiyor. Yoksa o video aramalarda kayboluyor. Kanalında seo etkisi azalmaya başlıyor.

Bu konuda düşünceleriniz ve görüşleriniz nedir? Ben açıkcası birşeye dayanak kurmadan incelediğim durumdur.

Mesala açık konuşmak gerekirse bunu söylemek ben adımdan güç bir durum ama gerçekler şöyledir.

Videoyap içerisinde resimlerden özgün video oluştur bölümü var. Özgün video ile oluşturulan videolar artık pek hit yapamıyor.
Eylülden beri aynı şeyi söylüyorum genelde 20 dk üzeri çalışıyorum videolarda ve hit gerçekten çok az eskiye göre. Çözüm için ping ve dediğiniz gibi tam özgünleştirme yaptım fakat faydasını göremedim pek..
Bunun için ne gibi bir şeyler yapılabilir seo bilgim pek olmadığı için bir şey diyemiyorum..

bu başından beri var sanıyordum

Hocam aynen katılıyorum.. Buna güncel olmayıda eklemek lazım.. Yani güncel değilseniz ve aylar sonra video attıysanız o video zor izleniyor ve sıralamalarda arkalarda çıkıyor.. Eğer google'n seo mantığı gelirse tamamen ben başka bir şey istemem valla. :) O zaman imlemeler ve backlinkler falan çok değer kazanır..

abı eskısı gıbı degılkı hadı adsense odemesın eyvallah ama artık ızlenım alınmıyor ındex almıyor vıdeolar kactane ıcerık denedıysem ındex sorunu var ızlenım kral alan ıcerıklerım bıle ındex sorunu karşılasıyor

Bu sorun son 2 aydır var.

Atılan videolar normalde 3. haftası birkaç bin izlenime ulaşması gerekirken şu anda 2 ay geçti 1k izlenimi alamıyor

hit almak eskisi kadar kolay değil..bir kanalım vardı ne yaptıysam hit almadı .. 1 aydır girmiyorum baktım bugün 1 dolar kazanmş 1 ayda

bazı kanalları da filtreye alıyor aynı googledaki gibi. mesela videolar tıklanıyor ama izlenmiyor. bi süre sonra filtreye alıyor o kanalı.

Zaten youtube istatistik sayfasında görüntüleme sayısı yerine izleme dakikası gösteriyor artık. Kesinlikle ilgisi var.

Hocam aynen katılıyorum.. Buna güncel olmayıda eklemek lazım.. Yani güncel değilseniz ve aylar sonra video attıysanız o video zor izleniyor ve sıralamalarda arkalarda çıkıyor.. Eğer google'n seo mantığı gelirse tamamen ben başka bir şey istemem valla. :) O zaman imlemeler ve backlinkler falan çok değer kazanır..

video izlenmedikten sonra imleme backlink bi halta yaramaz. aynı şuan sitelerde oldugu gibi. sitende senin kaliteli içerik yoksa istediğin kadar backlink yap ancak filtreye sokarsın siteyi. yaptıgın iş kaliteli olacak. spama ağır bir darbe daha geldi.

benden sonra benim videoyu kopyalıyo adam benden üstde çıkıyor en çok da koyan o oluyor :)

konu ile alakalı değil ama bence tam yeri

Geçenlerde youtubeden kanal çekmek için, kanal linklerini texete kayıt etmiştim.
Bir kanala daha dün çekmek için girdiğimde kanal (3. taraf eşleşen aldığı için) kapandığı yazıyordu. Şok oldum. Kanalda 1den fazla eşleşen varsa artık bu kanalarda kapanıyor.

Bence eskidende vardı bu, ama bu kadar katı değildi. 1 videoya bi kaç şans veriyodu, artık bi düştümü video bidaha sen bile bulamıyosun ...

Bide kanal yeni ve abone yoksa hepten sıkıntı. %100 özgün , aranma hacmi yüksek içeriklerle denedim.
İlk başta iyi gidiyo ama kısa izlendiği için youtube derinliklerinde kayboluyo videolar...

Ulan yt öldürüceksen öldür işte işkence yapmaktan zevk mi alıyosun.

Az izlenen veya hemen çıkılan videonun sıralamada gerilemesi öncedende olan bir şeydi.
Bence editleme yöntemleri baştan aşağı değiştirilmeli, veritabanındaki videolarla eşleştirebildiği videoları gerilere atıyor artık.

İkincisi video başlık açıklama ve etiketleri.

Videoyap onbinlerce üyeye sahip

Ortada bir orjinal video varsa, ve bu videoyu 100 kişi özgünleştirerek atıyorsa ortada 100 tane özgünleştirilmiş kopya oluyor. Herbirinin başlığı açıklama ve etiketide muhtemelen aynı yada benzer oluyordur

Bu zaten sıralamada etkisi olan bir sinyaldi. Büyük ihtimalle etki kuvveti arttırılacak.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri