Youtube Hit Yapısı Değişiyor

Bir videonun izlenmesinde tabiki izlenen süre etkili olduğu gibi like dislike ve yorumlarda önemli ama en önemlisi youtubenin önermesi. Kendi özgün yemek kanalımdn örnek vermek geresirse izlenme trafiğindeki oram %70 gibi büüyük bir bölüm önermelerde. Mesela kanalım 20000 günlük izlenirken ramazanda 35000 çıktı çünkü yt yemek videolarını daha çok önerdi.

Merhaba Arkadaşlar,

Google seo yapısının benzeri youtube tarafından kullanıma 1-2 aydır yavaş yavaş geçiyor.

Örneğin video ortalama 20dk üstüyse o video için ortalama 20 kişi girdi ve 1dk dolmadan çıktılarsa o videonun artık aramalarda veya benzeyen videolarda gösterimi çok zorlaşıyor.

Yani youtube en azından girenlerin video süresinin küçük bir kısmını izlemesini hedefliyor.

Son zamanlarda hit sıkıntısı yaşayan arkadaşlar videolarını biraz inceleyebilir mi? Soru şu aslında bu videoyu siz hedefleyen kişi olsaydınız izlermiydiniz? İzlemezseniz bile ortalama ne kadar süresine kadar bakardınız?

Tahminime göre giren ziyaretçilerin video süresinin en azından %10 nu izlenmesi gerekiyor. Yoksa o video aramalarda kayboluyor. Kanalında seo etkisi azalmaya başlıyor.

Bu konuda düşünceleriniz ve görüşleriniz nedir? Ben açıkcası birşeye dayanak kurmadan incelediğim durumdur.

Mesala açık konuşmak gerekirse bunu söylemek ben adımdan güç bir durum ama gerçekler şöyledir.

Videoyap içerisinde resimlerden özgün video oluştur bölümü var. Özgün video ile oluşturulan videolar artık pek hit yapamıyor.

Bu konuyu ben de çok merak edip düşünüyorum.
Acaba aranılan kelimede videonun tüm süresi %100 sayılıp izlenilen süreyi yüzde cinsinden mi çıkarıp dikkate alınıyor yoksa izlenilen dakika mı dikkate alınılıyor.

Örneğin Türkiye kelimesinde iki video olduğunu düşünelim. Bunlardan biri 5 saniye diğeri ise 50 dakika.

5 saniyelik video siyah ekran olsa bile izlenir izleyici videonun yükleneceğini düşünerek bu sayede o videoyu yükleyen kişi %100 izlenmeye sahip olur.

Öte yandan 50 dakikalık videoyu yükleyen kişinin izleyicileri 25 dakika ortalama izlenmeye sahip olsa %50 izlenmeye sahip olur.

Bu şekilde dikkate alınıyorsa 5 saniyelik videoyu yükleyenin videosu hep yukarıda olur. Yok eğer izlenilen dakika önemliyse 50 dakikalık videoyu yükleyenin videosu yukarıda olur. Bu konu muamma bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.

Eylülden beri aynı şeyi söylüyorum genelde 20 dk üzeri çalışıyorum videolarda ve hit gerçekten çok az eskiye göre. Çözüm için ping ve dediğiniz gibi tam özgünleştirme yaptım fakat faydasını göremedim pek..
Bunun için ne gibi bir şeyler yapılabilir seo bilgim pek olmadığı için bir şey diyemiyorum..

Hocam aslında seo için özellikle youtube da kullanabileceğimiz bir yöntem pingin haricinde backlinkler.

Zaten eski index yöntemide bu yüzden işe yarıyordu, fazla izlenimliler bir kaç saat bile tepede bile kalsa, bota bağlı web siteler linkleri çekerek backlink sağlamış oluyorlardı, senin videon bir kaç saat sonra indexten düşse bile o backlinklerin seo etkisi ile çok izlenim alıp aylarca kazandırıyordu. Bence bota bağlı bir link inşaası veya bot havuzu yaparsak aslında etkili olabilir hit açısından. R10'da bunun benzeri sistem siteleri için 20-30 kişi bir araya gelip günlük bir havuz oluşturuyorlar.

Hocam aslında seo için özellikle youtube da kullanabileceğimiz bir yöntem pingin haricinde backlinkler.

Zaten eski index yöntemide bu yüzden işe yarıyordu, fazla izlenimliler bir kaç saat bile tepede bile kalsa, bota bağlı web siteler linkleri çekerek backlink sağlamış oluyorlardı, senin videon bir kaç saat sonra indexten düşse bile o backlinklerin seo etkisi ile çok izlenim alıp aylarca kazandırıyordu. Bence bota bağlı bir link inşaası veya bot havuzu yaparsak aslında etkili olabilir hit açısından. R10'da bunun benzeri sistem siteleri için 20-30 kişi bir araya gelip günlük bir havuz oluşturuyorlar.

Backlink denenebilir evet ama Pr değeri yüksek siteler olması lazım bunun içinde.. Araştırmak lazım.. Ki şu anda zaten kanal bırakmadı yt, herşeyi temizledi kasımda güzelce..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri