YouTube için Google+ şartı kaldırıldı!

• Kullanıcı bilyoner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

bilyoner

Kayıtlı Üye
Google'ın duyurduğu bu önemli değişiklik, sosyal ağın son günlerine yaklaştığını gösteriyor!

Google'ın yaptığı değişiklik sonucunda YouTube'a oturum açmak için artık Google+ profiline sahip olmanız gerekmeyecek. Benzer şekilde diğer Google hesapları da Google+ hesabını zorunlu kılmayacak.

YouTube, Gmail gibi Google hizmetlerini kullananlar, bugüne kadar bir Google+ profili oluşturmaları için zorlanmaktaydı. Sosyal ağın kullanıcı sayısını artırmak için kullanılan bu yöntem, birçok kullanıcının hoşuna gitmedi ve Google, sonunda pes etmek zorunda kaldı. Google'ın fotoğraf ve paylaşım bölümü başkan yardımcısı Bradley Horowitz, bir blog gönderisinde konu hakkında şöyle konuştu:

"İnsanlar bize tek hesap üzerinden tüm Google öğelerine ulaşmanın hayatı çok daha kolay kılacağını söylediler. Ancak kullandığınız tüm Google uygulamalarında Google+ profil kimliğinizin kullanılmasının anlamsız olduğunu da duyduk."

Google+ ilk olarak 2011'de reklam gelirlerini ve trafiğini giderek artıran Facebook'u duraklatmak amaçlı kullanıma sunulmuş, birçok çevre tarafından Mark Zuckerberg'in sosyal ağı karşısında gerçek bir tehdit olarak değerlendirilmişti. Ancak Google'ın milyonlarca kullanıcısını çeşitli yollarla sosyal ağa zorla üye yapma çabalarına karşın bu, gerçekleşmedi.

Google'ın bu son hamlesi, Google+'ı kendi başına bırakacak. Yani sosyal ağın diğer Google hizmetlerinin yardımı olmadan, kendi başına hayatta kalmayı başarması gerekiyor. Eğer bunu yapamazsa, Google'ın başarısız hizmetlerine karşı acımasız davranarak kapattığını, ortada gezmelerine pek izin vermediğini biliyoruz.

Kaynak:YouTube için Google+ şartı kaldırıldı! - CHIP Online
Kaynak:Google+, Google'ın Diğer Platformlarından Ayrılmaya YouTube İle Başladı - İNTERNET
Kaynak:Google+ and YouTube are finally splitting up | The Verge

Kapatsınlar tabi ya.. Google bu sosya ağ muhabbetini bir türlü beceremedi ya :) Bıraksın bu işi. Zamanında bazı siteleride almıştı onlarda paket oldu hep. Bir taneside orkuttu sanırım. Hala var ve amaçsız şekilde duruyor öyle..

Şimdi adsense kullanıcıları para kazanı kapanan kanalları bir daha nasıl açacaklar onu düşünsünler şimdiden..

Para kazanma gittiği zaman Eskisi gibi G+ kes-bağla yaparak para kazanma açılabilir.
( kanal url gerek olmadan direkt isimle bağlayabiliriz )
Bakalım bir tam rayına otursun işler.

Kapatsınlar tabi ya.. Google bu sosya ağ muhabbetini bir türlü beceremedi ya :) Bıraksın bu işi. Zamanında bazı siteleride almıştı onlarda paket oldu hep. Bir taneside orkuttu sanırım. Hala var ve amaçsız şekilde duruyor öyle..

Şimdi adsense kullanıcıları para kazanı kapanan kanalları bir daha nasıl açacaklar onu düşünsünler şimdiden..

adsense işi yaş olcaksa kapamasınlar yeni yöntem zor bulunur bu yöntemi bulan acaba nasıl buldu merak ediyorum :D

adsense işi yaş olcaksa kapamasınlar yeni yöntem zor bulunur bu yöntemi bulan acaba nasıl buldu merak ediyorum :D

O yöntemi bulan %1 milyon karambole bulmuştur diye düşünüyorum. :) Yani nasıl bir mantık yürütebilirki başka..

Para kazanma gittiği zaman Eskisi gibi G+ kes-bağla yaparak para kazanma açılabilir.
( kanal url gerek olmadan direkt isimle bağlayabiliriz )
Bakalım bir tam rayına otursun işler.

Google + bağlantısı tamamen kalkacak yazıyor. :) Zaten kesilmiş olacak yani.. O iş biter bunu yaparlarsa..

Yoo onaylı dedim. Aynı şeyi kastediyoruz.

Şuan onaylıda onaysızda görülebiliyor mail satıcıları tarafından.. Ama g+ kalkarsa onaysızı bulmakta zorlanacaklardır. Anca kanal isimlerinden aratılarak kanal adı olarak çıkarsa bulurlar..

Onu bunu boşverinde çok özel bir kategoriniz varsa o kanalları kendiniz açın sizde.. Gerçi ben forumda milletin kategorisini çalacak kadar aç gözlü mail satıcılarının olduğunu inanmıyorum ya. Düşünsene 3-5 kuruş kazanacak diye herhalde hiç bir mail satıcısı en sevdiklerine küfür ettirmez..

Son düzenleme:
Google + bağlantısı tamamen kalkacak yazıyor. :) Zaten kesilmiş olacak yani.. O iş biter bunu yaparlarsa..

Hocam şöyle olacak herhalde ben onu anladım.
Normalde G+ ilk çıktığı zaman zorunluluk yoktu direkt isim verebiliyorduk, sonra ismi kesip g+ bağlayınca para kazanma geliyordu.

G+ komple kaldırılmaz, yine bağlanmak istermisin felan diye sorabilirler, yada ilk açarken bağlanmazsın ilerde bağlarsın.
Sonuçta G+ grupları var birçok ünlünün vs. . .

Hocam şöyle olacak herhalde ben onu anladım.
Normalde G+ ilk çıktığı zaman zorunluluk yoktu direkt isim verebiliyorduk, sonra ismi kesip g+ bağlayınca para kazanma geliyordu.

G+ komple kaldırılmaz, yine bağlanmak istermisin felan diye sorabilirler, yada ilk açarken bağlanmazsın ilerde bağlarsın.
Sonuçta G+ grupları var birçok ünlünün vs. . .

Aynen o şekilde olacak olabilir haklısın.. Çünkü komple kesmek istemez bence.. Google+ nın youtube için belki çok faydası yok ama webmasterlar için büyük faydası var ne kadar sevilmesede.. Aslında bunun ilk amaclarından birisi de google sıralamalarını etkilemesiydi ama bir şekilde youtube'a da bulaştırdılar oda beğenilmedi..

face'e alternatif diye g plus çıkardılar tutmadı, zorla güzellik olmuyor bazen olmayınca olmuyor işte diretmenin pek bi anlamıda yok..

O yöntemi bulan %1 milyon karambole bulmuştur diye düşünüyorum. :) Yani nasıl bir mantık yürütebilirki başka..

Şuan onaylıda onaysızda görülebiliyor mail satıcıları tarafından.. Ama g+ kalkarsa onaysızı bulmakta zorlanacaklardır. Anca kanal isimlerinden aratılarak kanal adı olarak çıkarsa bulurlar..

Onu bunu boşverinde çok özel bir kategoriniz varsa o kanalları kendiniz açın sizde.. Gerçi ben forumda milletin kategorisini çalacak kadar aç gözlü mail satıcılarının olduğunu inanmıyorum ya. Düşünsene 3-5 kuruş kazanacak diye herhalde hiç bir mail satıcısı en sevdiklerine küfür ettirmez..

aynen dediğiniz gibi o yöntemi [MENTION=9780]Alkatyan[/MENTION] zamanında kanalı silip getirerek karambole buldu :D ama buldu. ilk de bana söylemişti. kendisine burdan bi teşekkür edelim topluca :)

peki kanal adı ve profıl resmı google+ uzerınden yapılmıyormuydu sımdı nasıl olucak peki ?

Hocam bu forum neler gördü... Kimseyi zan altında bırakmak istemem ancak bu işi elbet döndüren birileri ne yazık ki vardır. Ayrıca onaysızı da görebildiklerini bilmiyordum, benim için sürpriz oldu.

kanalların hakkında kısmına abone olun linki koyarken dikkatimi çekmişti benim de,bağlantılar da g+ bağlantısı gelmiyordu 1 haftadır.
demek ki buymuş...
ayrıca hakkaten onaysız kanalı ismi değiştirildikten sonra nasıl görüyorlar bende merak ettim doğrusu...
ama merak olarak kalsın,biri şu şekilde der farkında olmadan yol göstermiş oluruz gerek yok :)

güzel bi karar g+ facebookla mücadele etmesi bu arayüzle mümkün değil kullanışlı ve pratik değil tasarımıda yapamamıslar bence tutmamasının en büyük sebebi bu

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri