Youtube İle İlgili Ayrıntılı Sorularım...

• Kullanıcı Yes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Yes

Kayıtlı Üye
Öncelikle merhabalar uzun zamandır davetiye arıyordum siteye üye olmak için ama geçen baktım üye alımları açılmış hemen bir üyelik aldım kendime.
Herkese iyi forumlar, iyi günler dilerim
.

Genel olarak ne iş yaptığıma deyinmek istiyorum;

Facebook üzerinde markalaşmış bir sayfam var.

Telif hakkı olmayan müzikler yapan DJ'lerin müziklerini kendim özel HD video yaparak paylaşıyorum.

Eski Youtube hesabım +30 Milyon izlenmeli, +10 Bin Aboneli bir hesaptı.

Adsense ile ilgili hiç bir bilgim yoktu. Hobi olarak uğraşıyordum.

+1500 video yüklüydü hesabımda.

Geçen sene tam Adsense olayını öğrendiğim gün ilk telifimi yedim... :D

Sonra vazgeçtim... Yaklaşık 6 Ay sonra 2 telif daha gelerek o hesabım kapandı.

Kendime yeni bir hesap açtım ders alarak.

Artık belli bir seviyede ne yapıp ne yapmayacağım konusunda kendimce fikirlere vararak.

Muslera06'nın bir videosunu izlemiştim "Deneme yanılma yöntemiyle öğrenirsin en iyi" diyordu.

Tamamen katılıyorum.

Ben sonra kendime yeni bir hesap açtım. Türkiyedeki DJ'lerin %70'i ile muhabbetim olduğu için artık ilk benim yükleyeceğim müzikleri yüklüyorum.

- Ancak soracak sorularım var benim kafamda bir türlü yanıtlayamadığım ve forumda da bulamadığım.

İzniniz ile bunları sıralıyorum...

1- Örneğin bir müzik var. Dj yapıtı telifi falan yok isteyen yüklüyor. 20 kişi yüklemiş be ben 9. yükleyenim.
Benden önce yükleyen birisi bana telif atabilir mi?
Benim videolarımı çalan bir kişiye telif yollamıştım ben. Ondan önce yüklediğim başka bir şarkıya ait.
Şarkının asıl sahibi benim arkadaşım ilk yükleyen o. Ama ben şikayet ettim o şarkı adına adamı ve telif kabul gördü.
Bu olaydan sonra artık yüklenmiş müzikler yüklememeye başladım... Ama elimde dolu müzik var telifsiz ama en az 10 kişi tarafından yüklenmiş müzikler.
Yüklesen de hit almaz demeyin, Facebook sayesinde baya çok kişiye tıklattırıyorum...

2- Şimdi benim bir Dj arkadaşım var diyelim. Ki zaten genelde tüm arkadaşlarımdan izin alarak şarkılarını yüklerim.
Şarkısını yükledim. Başka birinden telif geldi, ama sahibi benim arkadaşım. Bu telife arkadaşımın şarkısı zaten diyip nasıl geri dönüş yapabiliriz?
Yani ilk yükleyen ile bağım oluyor her türlü.

3- Bir müzik, bir komedi kanalı bağladım. Sonra bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başka bir kanal bağladım ona 2000 video yükledim yaklaşık.
Kazancı katladı az da olsa ama 2 hafta sonra 3 telif gelmiş ard arda o kanal kapandı. G-maili sildim kalıcı olarak.
Adsense hesabıma zararı olur mu?

4- 3 Şubat'ta askerim nasipse askerkeyken bi telif geldiğinde giremeyeceğim için bi sorun oluşturur mu benim için?
Telif gelecek bir iş yapmıyorum sadece gelecek sahte teliflerden korkmaktayım. Ya da ilk soruda belirttiğim gibi benden önce yükleyenler böyle bir olay yapabiliyor mu?

5- Askerden döndüğümde kendi şarkılarımı yayınlamaya da bağlayacağım 3-4 şarkı yayınladım şimdiden buna özel bi kanal açtım kendime.
Sadece kendi şarkılarımın olduğu. Bu kanala ne yapmam gerekir resmi olması için. Partner olayını yapmalı mıyım onu hiç anlamadım.

6- Ne tür taktikler önerirsiniz. Aklıma gelen sorularım bunlar daha çok vardı ama toparlamam zaman alır şimdiden teşekkürler.

En alta Adsense hesabımın çizgelgesini koyuyorum... Saygılar.

Hocam öncelikle başkasının paylaşımı ile fazla ayakta kalamazsınız artık önceden kimse ilgilenmiyordu telif yada para kazanma ile sizin gibi hobi olarak yapıyordu ama bir kaç yıldır bu durum değişti o telifsiz müzikler öyle kolay ortaya cıkmıyor ve emek sonucunda yapan kişide sizie telfi gönderiyor bilgi ve birikiminiz varsa

Güncel şarkıların set mixlerini yapabilrisiniz

Yada vokalı ayırıp Kendi ritimleriniz yerleştirerek bu tarz mizler oluşturup yükleyebilirsiniz aksi taktirde fazla ayakta kalmanız mumkun degil

Hocam öncelikle başkasının paylaşımı ile fazla ayakta kalamazsınız artık önceden kimse ilgilenmiyordu telif yada para kazanma ile sizin gibi hobi olarak yapıyordu ama bir kaç yıldır bu durum değişti o telifsiz müzikler öyle kolay ortaya cıkmıyor ve emek sonucunda yapan kişide sizie telfi gönderiyor bilgi ve birikiminiz varsa

Güncel şarkıların set mixlerini yapabilrisiniz

Yada vokalı ayırıp Kendi ritimleriniz yerleştirerek bu tarz mizler oluşturup yükleyebilirsiniz aksi taktirde fazla ayakta kalmanız mumkun degil

Kardeşim yapan kişiler zaten bana atıyor şarkılarını videomu yapıp paylaşırmısın diye. :) Sorun yok. Paylaştığım şarkıların Dj'lerinin hepsi arkadaşım benim. Yanlış okudun sanırım. :)

---------- Mesaj saat 15:26:08 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 15:04:17 civarında gönderildi. ----------

- Güncel.

başkasının videosuna sözle telif sahibi olamazsınız...
ilk yükleyen telif sahibidir diye bir şeyde söz konusu değil.
sahte telifler her zaman olacaktır..geri bildirim yapıp karşı tarafın ispatlayamamasını beklemekten başka bir şey yok.aynı şekilde sizde sahte telif yaparsanız en azından noter onaylı bir belge falan koyamazsanız sahte teliften kanalınız kapanır.bunlar her zaman olacak,oluyor diye kanal açmamak da olmaz.o yüzden sen işe başlayacaksın videolarına logo ,ortasına kanal ismi falan yazıp videolarını korumaya alacaksın.

başkasının videosuna sözle telif sahibi olamazsınız...
ilk yükleyen telif sahibidir diye bir şeyde söz konusu değil.
sahte telifler her zaman olacaktır..geri bildirim yapıp karşı tarafın ispatlayamamasını beklemekten başka bir şey yok.aynı şekilde sizde sahte telif yaparsanız en azından noter onaylı bir belge falan koyamazsanız sahte teliften kanalınız kapanır.bunlar her zaman olacak,oluyor diye kanal açmamak da olmaz.o yüzden sen işe başlayacaksın videolarına logo ,ortasına kanal ismi falan yazıp videolarını korumaya alacaksın.

Yani o zaman şöyle söyleyeyim. Örneğin şu an arkadaşımın şarkısını yükledim. 15 Kişide yüklü. Arkadaşım değil de başka bir yükleyen telif attı. Onun telifi kabul oluyor mu? Kabul olursa arkadaşımdan hiç bir şekilde ispatlayamam. Karşı bildirim yapmalıyım yani. Karşı bildirim yaptıktan sonra karşı taraf ne yapması gerekiyor kesinlikle? Ancak bu forumda dolu konu var sahte teliflere karşı mağdur oluyor insanlar. Demek karşı bildirim o konuda pek işe yaramıyor. Şu konuyu biraz aydınlatabilir miyiz hocam...

Yani o zaman şöyle söyleyeyim. Örneğin şu an arkadaşımın şarkısını yükledim. 15 Kişide yüklü. Arkadaşım değil de başka bir yükleyen telif attı. Onun telifi kabul oluyor mu? Kabul olursa arkadaşımdan hiç bir şekilde ispatlayamam. Karşı bildirim yapmalıyım yani. Karşı bildirim yaptıktan sonra karşı taraf ne yapması gerekiyor kesinlikle? Ancak bu forumda dolu konu var sahte teliflere karşı mağdur oluyor insanlar. Demek karşı bildirim o konuda pek işe yaramıyor. Şu konuyu biraz aydınlatabilir miyiz hocam...
bir şekilde videonun kendisine ait olmasını kanıtlaması gerekiyor..sen geri bildirim yaptığında o kişiye kanıtlamasını gerektiren bir mail gidiyor..ondan sonra ne yapar ,nasıl ispatlar bilemem.ispatlamazsa yada maile cevap vermezse 14 günde telif kalkar

Ben size ekstradan bir soru sorayım. Telif yedim, itiraz ettim ve telif kalktı. Videoyu tekrar yüklediğimde tekrar telif atan birileri çıkarsa ne yapacağız :)

edit: hatalı yorum düzeltildi.

Ben size ekstradan bir soru sorayım. Telif yedim, itiraz ettim ve telif kalktı. Kalkana kadar izlenmeler boşa gitti. Telifin kalktığı gün tekrar telif atan birileri çıkarsa ne yapacağız :)
telif kalkana kadar video hesabından silindiği için izlenme gibi bir durum söz konusu değil.telifin kalkıp da tekrar video hesabına iade edildiğinde aynı yolu izleyeceksin.bu bir kısır döngü gibi bir şey :D

telif kalkana kadar video hesabından silindiği için izlenme gibi bir durum söz konusu değil.telifin kalkıp da tekrar video hesabına iade edildiğinde aynı yolu izleyeceksin.bu bir kısır döngü gibi bir şey :D

Pardon izleme kısmını atlamışım, kusura bakmayın bir an için eşleşenle karıştırdım. Ama sonuç olarak bu kısır döngü böyle sürerse, özgün çalışanların videoları nasıl garantiye alınacak?

bir şekilde videonun kendisine ait olmasını kanıtlaması gerekiyor..sen geri bildirim yaptığında o kişiye kanıtlamasını gerektiren bir mail gidiyor..ondan sonra ne yapar ,nasıl ispatlar bilemem.ispatlamazsa yada maile cevap vermezse 14 günde telif kalkar

Hocam o zaman insanlar neden sahte telif yediklerinde sahte telif atana ulaşıp geri çekmesini istemeye çalışıyorlar?
Karşı bildirim yapsınlar o zaman. Onu anlamadım ben işte. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri