Eğer videonuzda herhangi başka birine ait bir materyal kullandıysanız örneğin bir görüntü veya ses dosyası ve bu yüzden telif yediyseniz veya hesabınız feshedildiyse, kesinlike sizin için değil bu video.
Bu anlatacaklarım; %100 kendi içeriğine sahip olupta sahte telif'den, flag'den veya yanlış kanal kapanmalar için bir çözüm yoludur.
Kendisine ait bir video 3.eşleşen yemiş, ardından sahte telif ile karşılaşmış. Video'da eşinin(karısı) bir hediye paketi açtığı görüntüler mevcutmuş. Geri bildirim de bulunamamış çünkü kanala girmeye çalıştığında sayfasına ulaşamıyormuş, yani hesabı patlamış.
Kanalı 65 bin takipçiye ve 9milyondan fazla izlenime sahipmiş, her günlük yaklaşık 120 takipçi artışı oluyormuş. Aktif bir kanalmış, hiçbir partnere üye değilmiş.
Kanalım tamamen feshedilmişti, yapabileceğim tek şey karşı dava talebinde bulunmaktı.
(video'da o caps açılıyor 04:30) Burada "daha fazla bilgi"(genişlet) bölümüne tıklayın, böylelikle diğer orjinal olduğu varsayılan videonun linkini görebiliriz ve telif açıklamasını okuyabiliriz. Lakin bana gönderilmiş "sözde orjinal" videonun linkini kopyalayıp tarayıcıda boş adres çubuğuna yapıştırıp girmeye çalıştığımda ise video'nun özel(private) olduğu yazıyor. Yani telifi atan şahıs videosunu gizlemiş, böylelikle video'yu yükleyen şahısa da erişemiyorum.
Bunu yapan kişi kesinlikle bu konuda araştırma yapmış ve ona göre profesyonelce trollüyor. Yapabileceğim tek şey; bu telifi mecburen (s..e s..e) onaylamak oluyor, yani video'yu çaldığımı ister istemez kabul etmek zorunda kalıyorum youtube'ın saçma sisteminden dolayı.
Tabi itiraz edip bildirim yolluyorum mailim, telefonumu ve diğer bilgilerimi girerek.
Ardından bana bir mail geliyor(06:38), eğer karşı taraf karşılık vermezse(kanıt) 10 ile 14 iş günü içerisinde videonuzu geri aktif edeceğiz. Ama işin bir b.ktan yanı var(07:24) eğer bu işlemleri yaparsanız davacı olduğunuz kişiye tüm bilgileriniz verilecektir. Yani bir düşünsenize, size komplo kuran, sizden nefret eden ve belki de sizden intikam almak isteyen birine youtube tüm bilgilerinizi vermiş olacak, örneğin gerçek isim ve soyisminizi, mail adresinizi telefon numaranızı ve ev adresinizi falan. Yani tamamen deşifre olacak özel hayatınız.
Bu durumda çıldırmamak elde değil, bana bunu yapan kişi belki de kafayı yemiş silah-savaş düşkünü psikopat biri de olabilir. Kısacası birçok sorun demek bu.
Bu işlemlerden sonra karşı taraf benim tüm bilgilerimi öğrenmiş oldu, şimdi bu şahıs benim tüm gerçek bilgilerimi kullanarak YT'de yeni bir hesap açıyor, aynı isim aynı bilgiler ve benim mail adresime benzer bir mail adresi alıyor. Ardından yaptığım itirazı YT ile iletişime geçerek iptal ettiriyor, işin b..ktan tarafı bu işlemlerin hepsi legal olarak görünüyor YT kurallarına göre.
En büyük dileğim, bu konu hakkında konuşabilecek bir avukat/hukukçu bulabilmek ve Youtube ile bu mevzu da iletişime geçip işin b..ktanlığını anlatabilmek.
Veya eğer Youtube görevlilerinden biri bu video'yu izlerse lütfen kurallarınızı/politikalarınızı değiştiriniz.
Youtube partneri olan şahıslar, en çok korunması gereken üyelerdir. Çünkü hesabınızı geri alamıyorsunuz böyle bir durumda, tamamen şanslı olmalısınız veya iyi niyetli bilgili bir insana rastlayıp yardım almalısınız, öbür türlü işin içinden asla çıkamıyorsunuz. (yani bir çözümü yok diyor)
Şimdi benim bu yaşadıklarıma ve tecrübelerime dayanarak gelin birlikte nasıl çözüme ulaşacağımızı izleyelim. (10:25)
Gördüğünüz adres üzerinden direk Youtube ile iletişime geçebiliyoruz, altında da sizi açıklamaya götürecek olan link bulunmaktadır. Bu adres size yardımcı olacaktır, lakin ben şansımı 2 defa denedikten sonra çözüme ulaşabildim. Yani ilkinde %100 başarı elde edemeyebilirsiniz.
İlkinde hazır bir forum şablonu yolladım, birazdan size göstereceğim. (bu şablonu açıklamaları okuyunca zaten göreceksiniz gelen mailinizde)
Telefon ile arayıp ulaşabileceğiniz bir numara da yok YT'ye ait, aslında bir numara var fakat arıyorsunuz açan olmuyor.
Şablonu doldurup yolladıktan sonra (11:47) bu mail geliyor, buraya bu video bana ait diyerekten elinizdeki kanıt materyallerini yollayıp lütfen kanalımı geri verin diye ağlıyoruz. Arından umut ederek size daha detaylı bilgi vermelerini bekliyoruz.
Eğer kopyala yapıştır tarzında bir cevap gelirse bu sizinle ilgilenmedikleri anlamına gelmektedir, bu durumda (12:32) buradaki adrese gidip işi nasıl çözeceğimizi soruyoruz.
Kısacası 3 adet mail adresi mevcut iletişime geçebileceğimiz.
(12:50) bu adrese giriyoruz (video açıklamasına ekledim), sağ üst köşede "contact us"u seçerek iletişime geçiyoruz. Bu yol ile hesabımı geri alabildim.
karşınıza anket çıkıyor, doldurup açıklamayı girdikten sonra YT Yardım masasına iletiliyor.
Sanıyorum ki yardım masası hindistan'da ikamet etmekte(adama yapılan geri dönüş saatlerinden tespit etmiş). 24 saat içerisinde geri dönüş yapıyorlarmış.
Bana bir forum yollayıp daha fazla bilgi istediler (14:26). Bunca işlem arasındaki en kritik alan bu kısım.
2.5 yıllık hesabımın silindiğini ve diğer detayları da ekleyerek bir açıklama yaptım.
Biri benim videomu çaldı ve ardından benimki sahteymiş gibi suçlamada bulundu.
Programlardaki, videolardaki detaylara bakarsanız benim olduğumu da anlarsınız(yani gerçek video sahibi). Bu şahıs benim adıma birden çok hesap açıp videolarımı arakladı, benmişim gibi gösterdi kendisini insanlara vs.vs.. Ardından youtube benim tüm bilgilerimi bu şahısa verdi. Bu şahısta benim ağzımdan youtube'a dedi ki, davacı videoları benden önce yükledi(yani sahtekar kendisini savunuyor video sahibinin ağızından).
Tüm herşeyin aksini iddaa edebilmek için kendi sesimi kaydedip dahi yolladım youtube'a kanıt olarak, video ile karşılaştırılsın diye.
Kısacası 4 4lük bir açıklama da bulundum youtube yardım masasına tüm kanıtlarım ile birlikte.
Kırmızı alana ise ismimi, mail adresimi, ev adresimi ve telefon numaramı yazdım.
Bu forumu size YT tarafından yollanılan mail'de de bulabilirsiniz.
En altına da elektronik imzamı ekledim.
En sonunda hesabımı açtılar.
(17:42)
gördüğünüz gibi gelen mail'de videolarımın da geri yüklendiği belirtilmektedir.
umarım benim gibi mağdur hesap sahiplerine yardımcı olmuşumdur, biliyorum video uzun ama birçok bilgi verdim.
Özür dilerim %100 kesin bilgiler değil bu anlattıklarım, ama sorununuzu çözmekte yol gösterecektir.
--------------------------------------------
Dinlemeden altyazıyı okuyarak çevirdim, lakin şöyle bir hata yapmışım farkına varmadan; videoyu durdurduktan sonra kalvyedeki yön tuşuyla ilerlettim videoyu ve sonradan farkına vardım ki bazı bölümleri ufak tefek atlamış altyazı da. umarım anlayabilirsiniz buna rağmen.