Youtube kazancımı ne kadar süre çekmeden bekletebilirim

bebeqte5tur

Kayıtlı Üye
Web sitesi
studio.youtube.com
Merhaba,

Ben youtube'ta içerik üretiyorum, 10k lira kadar birikmiş adsense hesabımda bu parayı bir kaç sene çekmek istemiyorum, ciddi bir meblağ haline dönüşürse gelecekte çekmek istiyorum.

Sormak istediğim şu; bir senelik ödeme bekletme yaptım, tam bitmesine yakın uzun süreli bir ödeme bekletme daha yapabilir miyim? Ve bu şekilde ödemeyi devamlı bekleterek senelerce ödeme bekletebilir miyim?

Ödeme eşiğimi 1m olarak ayarladım hesabıma para göndermesin diye, ödeme tarihini de bir sene sonrası olarak ayarladım.

Tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse çok minnettar olacağım.

Bir sorum daha var aslında; 2022 yılında hesabıma 700 lira kadar ilk youtube gelirim yattı, ben bunu farkedince hemen ödeme bekletme uyguladım tekrar para yatırmasın diye çünkü şirket kurmak gerektiğini düşünüyordum ve vergi dairesine gitmek bu gibi şeylerle uğraşmak gözümde büyüyordu, ele avuca gelir bir kazancım yoktu çünkü.

Bu çektiğim 700 lirayı olduğu gibi vergi dairesine verip işin içinden çıkabilmek isterdim ama prosedür bu şekilde işlemiyordur sanıyorum. Sizce bunun telafisini nasıl yaparım, vergi dairesine mi bildirmem gerekir. Çekilen bu 700 liralık tutar google adsense hesabım ilk açıldığında bilinçsizce hesabıma aldığım bir tutar.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

ilk yatan ve tek sefer yatan paranın bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum hocam çünkü o yılın incelemeleri bitmiştir sıkıntı çıkacak olsa çoktan çıkardı diye düşünüyorum. Çekme kısmına gelecek olursak; limiti ne kadar yüksek tutarsanız limiti geçmeyince çekemezsiniz. Örneğin Ayda 1000TL kazançla çekim limitini 50000TL ayarladığınızı düşünelim. Her ay sabit 1000TL kazandığınızı varsayarsak 51. ay ödemenizi alırsınız. 200TL için de dikkat ederseniz alt limit olarak belirtilir. Üst limit için tarihten ziyade belirlediğiniz limit önemli.

Merhaba,

Ben youtube'ta içerik üretiyorum, 10k lira kadar birikmiş adsense hesabımda bu parayı bir kaç sene çekmek istemiyorum, ciddi bir meblağ haline dönüşürse gelecekte çekmek istiyorum.

Sormak istediğim şu; bir senelik ödeme bekletme yaptım, tam bitmesine yakın uzun süreli bir ödeme bekletme daha yapabilir miyim? Ve bu şekilde ödemeyi devamlı bekleterek senelerce ödeme bekletebilir miyim?

Ödeme eşiğimi 1m olarak ayarladım hesabıma para göndermesin diye, ödeme tarihini de bir sene sonrası olarak ayarladım.

Bir sorum daha var aslında; 2022 yılında hesabıma 700 lira kadar ilk youtube gelirim yattı, ben bunu farkedince hemen ödeme bekletme uyguladım tekrar para yatırmasın diye çünkü şirket kurmak gerektiğini düşünüyordum ve vergi dairesine gitmek bu gibi şeylerle uğraşmak gözümde büyüyordu, ele avuca gelir bir kazancım yoktu çünkü.

Bu çektiğim 700 lirayı olduğu gibi vergi dairesine verip işin içinden çıkabilmek isterdim ama prosedür bu şekilde işlemiyordur sanıyorum. Sizce bunun telafisini nasıl yaparım, vergi dairesine mi bildirmem gerekir. Çekilen bu 700 liralık tutar google adsense hesabım ilk açıldığında bilinçsizce hesabıma aldığım bir tutar.

Limiti istediğiniz kadar belirleyebiliyorsunuz fakat ülkemizde enflasyonu da düşündüğünüzde içerdeki parayı 1 sene bekletmek ne kadar mantıklı olur orası tartışılır.

Limiti istediğiniz kadar belirleyebiliyorsunuz fakat ülkemizde enflasyonu da düşündüğünüzde içerdeki parayı 1 sene bekletmek ne kadar mantıklı olur orası tartışılır.

Sorun bu değil aslında gelirim de artıyor. her ay %10-20 gelirim artıyor. Ekonomi iyi değil biliyorum. 1 seneliğine ödeme bekletebiliyorum ve ödeme eşiğini yüksek yapsam bile 1 sene sonra ödeme yapmak zorunda. 1 sene bittiğinde tekrar bir sene daha ödeme erteleyip bu şekilde bir kaç sene ödeme almadan ertelemeyi uzatmaya devam edebilir miyim onu merak ediyordum. Yani para çekmemem lazım.

ben senin yerinde olsam bırakmazdım youtube ne yapacağı belli olmuyor o paraya el koyar sonra pişman olursun

Merhaba,

Paran döviz kuru ve enflasyon karşısında pul olur.
Meselenin bu boyutunu düşünmediğinizi tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Paran döviz kuru ve enflasyon karşısında pul olur.
Meselenin bu boyutunu düşünmediğinizi tahmin ediyorum.

Benim gelirim örnek veriyorum bir ay 200 dolar sonraki ay 240-250, sonraki ay 300 dolar veya daha az. Bu şekilde. Giderek artan bir ivmesi var.
Beni hayatımı değiştirecek bir para değil bu.
Sorduğum soruyla bu söylediğinizin alakası yok. Ben ödeme ertelemeyi ne kadar süre boyunca sürdürebilirim onu öğrenmek istedim.
Enflasyon %200 müş %300 müş bunun etkileri ne olur diye sormadım.
1 sene sonra %400 artmış olacak gelirim belki de. Ayrıca benim için önemli bir para değil bu.
Pul olduğunda ağlamayacağım ama en azından hiç gitmemesi için de bir şeyler yapabilirim diye düşündüm oyüzden youtube ın bu konudaki tutumunu tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istedim.

Sorun bu değil aslında gelirim de artıyor. her ay %10-20 gelirim artıyor. Ekonomi iyi değil biliyorum. 1 seneliğine ödeme bekletebiliyorum ve ödeme eşiğini yüksek yapsam bile 1 sene sonra ödeme yapmak zorunda. 1 sene bittiğinde tekrar bir sene daha ödeme erteleyip bu şekilde bir kaç sene ödeme almadan ertelemeyi uzatmaya devam edebilir miyim onu merak ediyordum. Yani para çekmemem lazım.

Eşiğe ulaşmadan 1 sene sonra ödeme yaptığını nerden okudunuz? Eğer böyleyse ödeme bekletme kalktığı anda ödeme işleme alınır diye biliyorum yani yeniden bekletme yapsanız bile bu, bulunduğunuz ay ve sonraki ödemeler için geçerli olur. 1 sene sonra mevcut banka hesabını adsense'den kaldırın. Hesabı kaldırmaya izin vermiyorsa banka hesabını kapatın yapılamayan ödemeler adsense'e geri dönüyor diye biliyorum. Ama adsense'de ödeme problemi olunca bir süre sonra kanal para kazanması askıya alınabilir. Aklıma gelen fikir bu

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri