Youtube önerilen metod ve algoritma güncellemeleri

• Kullanıcı Drop
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

Drop

Kayıtlı Üye
Önerilen videolara çıkmak youtube konusunda az çok bilgisi olan herkesin hedefidir.Bu konu ile ilgili birçok teori üretilir, yöntemler ortada dolaşır.

Eski yöntemlerin hemen hemen hepsinin çalışmadığı , algoritma güncellemeleri ile karşı karşıyayız.İzlenim, like , dislike v.b. metodlar önerilen metodlarda çalışmıyor veya çok az çalışıyor.

Bazen bazı kanallara video attığınızda , hiçbirşey yapmadan videolarınız hitlenir, ciddi paralar bırakır.Ama kimse bunun neden olduğunu çözemez ya da şans der geçer.Oysa ki bunun bir sebebi var, bu sebebi bulan da ya yok ya çok az.

Özellikle geçen sene önerilenlere çıkan kanallarıma baktığımda, asıl çözümün izlenim , like ve dislike ile ya da yorumla olmadığını daha yeni yeni çözmeye başlıyorum.Evet izlenimle videolar belli bir seviyeye çıkarılabiliyor, ama önerilene çıkması ise düşük bir ihtimal..

Peki nedir bu kanallar nasıl çalışır?Öncelikle bu kanalları diğer kanallardan ayıran bir nokta olduğunu düşünüyorum.Bu kanallar otoriter kanallar ne atarsanız izleniyor..Biz bu kanalların kıymetini anlamayıp spamla harcıyoruz.

Bir kanalın otoriter olması için eskiden backlink, yorum ya da abone kasardık.Ama bu yöntemler de bir kanalı otoriter yapmıyor.Peki bir youtube kanalı nasıl otoriter olur?Burda ciddi bir sorun var.Bu sorunu çözmenin tek yolu da bu konuda testler yapıp , ya bir açık bulmak ya da bir yöntem oluşturmak.

Eminim ki bu tip kanalların algoritma güncellemelerinden etkilenme seviyesi çok düşük.Bunu bulduğumuzda ise ciddi paralar kazanabileceğiz.

Önümüzdeki en büyük soru bence bu olmalı :

Nasıl otoriter bir kanal oluşturabiliriz.?

Website mantığından yola çıkarsak, otoriter bir web sitesinden alacağımız tanıtım , link v.s ile otoriter olmayan sitelerden 1000 link de alsak daha fazla etki edeceğinden dolayı yt üzerinden bu mantık ile gidilebilir mi acaba? Para kazanmadığımız ancak otoriter olan kanallar üzerinden link paylaşmak ya da o kanalı aboneler de göstermek fayda sağlayabilir belki.

hocam özelden dönsene bi biz konusalım da bi fikir alışverişi yapalım hayırlı şeyler diyorsun bızde hayırlı bır seyler yapıyoruz ama tam tatmın olamadık belkı bılgı harmanlarsak olur

Hızlı ve konudaki herkesin yazabileceği, sohbet edebileceği bir yerde konuşulsa, beyin fırtınası yapılsa iyi olur gibi geldi.

Çok fazla zaman olmayınca konular yarım kalıyor.Bu konuyu da unutmuşum sanırım.Akşam müsait olunca kaldığımız yerden devam ederiz.

-----------------------------------------------------------------------

Mantık yakın, ama web sitesi ile bazı farklar var..
Website mantığından yola çıkarsak, otoriter bir web sitesinden alacağımız tanıtım , link v.s ile otoriter olmayan sitelerden 1000 link de alsak daha fazla etki edeceğinden dolayı yt üzerinden bu mantık ile gidilebilir mi acaba? Para kazanmadığımız ancak otoriter olan kanallar üzerinden link paylaşmak ya da o kanalı aboneler de göstermek fayda sağlayabilir belki.

Bazen skype'yi bir hafta açmadığım oluyor.Forumlarda fırsat oldukça yazıyorum.
hocam özelden dönsene bi biz konusalım da bi fikir alışverişi yapalım hayırlı şeyler diyorsun bızde hayırlı bır seyler yapıyoruz ama tam tatmın olamadık belkı bılgı harmanlarsak olur

Forum yöneticileri hızlı cevap sistemi ve uygun kategori açarsalar bu sorun aşılabilir..

Hızlı ve konudaki herkesin yazabileceği, sohbet edebileceği bir yerde konuşulsa, beyin fırtınası yapılsa iyi olur gibi geldi.

Otoriter kanal olmanın en önemli sebebi kanalın sürekli aktif olmasıdır
Bu konudaki bilgiler hala geçerlidir ve aktiftir
izlenin , yorum , beğeni ve aktif abone olan her kanal eninde sonunda otorite olur :)
deneme ile sabittir..

video salladım kanala özgun videolardı kanal çıldırdı 10M izlenım bastım yabancı ıcerıkte 1 haftada kanal 1 senedır boş beleş duran kanaldı ıcınde vıdeo falan yoktu 8k abone wardı saatlık 300 k ızlenımlerı gordum sonra ne olduysa oldu kanal çakıldı dibe attıgım her vıdeo fırlıyorken sımdı atıyorum hıc umrunda değil yenı kanallarda denedım ne yaptıysam aynısını aynı saatte yaptım tık yok bu otoriter kanal muhabbetıde değil youtube saçma sapan iş görüyor bir sklası olduguna artık ınanmıyorum kafasına göre calısıyor sıstem sans kıme vurursa

Birşeyler değişti önerilen için, onu çözmek mesele.Algoritma sayısal tabanlı olduğu için verilere göre hareket eder.Şansa dediğimiz şeyler de bir şekilde algoritmada yer bulduğu için öne çıkmıştır.İzlenim like dislike'tan daha farklı etkenlerin önerileni etkilediğini düşünüyorum.Sadece metadata verileri veya izlenim gibi etkenlerin dışında yeni olan birşeyler de mutlaka var.İzlenim like dislike ile anahtar kelime sıralamasına hala girilebiyor.O bile artık belli bir sisteme oturmuş durumda.

Ne diyelim hakkımızda hayırlısı...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri