Youtube Spamcılar Toplanın.

Facebook kuran kişi de zamanında sadece üniversitedeki arkadaşlarıyla sohbet edebilmek için kurmuştu internet ortamı ilginçtir neyin tutacağı belli olmaz bence kafadan pes etmek yerine böyle bir girişimde bulunulabilir. instagram kurulmadan önce sadece fotoğraf paylasacağımız bir uygulama yapsam tutar mı diye sorsaydın herkesin tepkisi facebook varken işe yaramaz olurdu hocam ama bakın milyonlarca instagram kullanıcısı var. Elbette kolay bi iş değil ama denemekten zarar gelmez bu forumda bile 30bin kişi var bunlardan 5bini 7/24 online olan insanlar sahsen ben destek veririm hocam.

Son düzenleme:
hatırladığım kadarıyla 112211 diye bir site vardı garip paylaşımlar yapıyordu sahibi sümer kolçak amerikadan sürgün edilmişti 2006 mı 2007 yılında açtığı video sitesiyle youtube rakip olup 2 milyon dolar para kazanmıştı yanlış hatırlamıyorsam
hikayeside buydu galiba

Sümer Kolçak 1982 doğumlu yani 32 yaşında bir Türk arkadasımız. Ailesi ile ABD'de yaşadığı zaman bir video sitesi açıyor. Bu site inanılmaz bir ziyaretçi akışı sağlıyor ve siteye günlük 500 binden fazla giriş yapılıyor, herkes tarafından bilinir hale geliyor. Youtube kurucusu Chad Hurley' in tasarım ve fikrini bu siteden esinlendiğini iddia ediyor. Büyük firmalar siteyi ve sumeri şikayet ediyor, bu nedenle kazandığı gelirinden dolayı büyük bir VERGİ İCRASI oluşuyor. FBI, CIA tarafından defalarca sorguya çekiliyor. ABD halkı tarafından 'salak çocuk' olarak' tanıtılmaya başlanılıyor ve 5-6 sene öncesine kadar neredeyse tüm ABD onu konuşuyor, ismini bilmeyen kişi kalmıyor. Annesi ve babası sumer'in akli sağlığının yerinde olmadığını söylerek önce onu hastaneye yatırıyor. Sonrasında İstanbul'a gönderiyor. Ve her ay düzenli olarak 1.500 dolar hesabına yatırıyorlar. Psikolojisi bozulan ve zaten farklı bir kişiliği olan sumer artık paranoyak bir kişiliğe bürünüyor. FBI'nın hâla onu takip ettiğini yazdığı yazılardan rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu amaçla ailesi ile kesinlikle telefon görüşmesi yapmıyor. Ve onları yaşadıkları hakkında bilgilendirmek için http://www.1112211.com isimli siteyi açıyor. Sanırım ailesi ona her şeyi anlat demiştir ki Tüm alışverış detaylarını, tamirlerini, evin halini, yaşadıklarını resim ve video ile kaydedip siteye yüklüyor. Her neyse site sebebi bilinmeyen bir şekilde yayılmaya başlıyor. Sadece ailesini haberdar etmek için açtığı sitesi büyük bir ilgi görüyor. Bunu gören sumer tabi panikliyor, şaşırıyor. Ailesine yaşadıklarını bozuk türkçesi ile anlatması belki bu paronayak kişiliği, FBI yazıları okumasın diyedir kim bilir. İlk olarak psikolojisi bozuk olarak görülse de yaptıkları ve yazdıklarıyla sümerin hiç de öyle olmadığını görüyoruz. Ayrıca sitesine girdiğinizde bu ne biçim site diyebilirsiniz. Ama yavaş yavaş onun dilini ve gârip iç sesini anlıyorsunuz, ve kendinizi bu gizemi çözmeye çalışırken buluyorsunuz. Sumerin inanılmaz zekâya sahip olması nedeniyle şimdiden birçok hayranı var. Kendisi Amerika'dan ırkçılık yüzünden nefret ediyor. Google'a sumer kolcak yazarak sozluk sitelerinden daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. (tabiki kopyala yapıştır)

Youtube Facebook İnstagram Twitter bunlar alanlarında lider siteler ve rakip olmak çok zor aynı tür ikinci bir siteye insanlar neden kayıt olsun ? bir şeyler yapıp başarılı olmak istiyorsanız hiç yapılmamış ve insansıların ilgi göstereceği bir şeyler bulup yatırımı o yönde yapmalısınız. Hiç yapılmayan birşeyi yapmak risktir ama eğer tutarsa youtube'a rakip olmak için harcayacağınız emek ve maddiyatla daha iyi işler başarabilirsiniz.

Anlık kazanç istiyorsanız bir kaç spamcı toplanır her biri birer diziyi alır açılır bi dizi sitesi ilk önce yayınlarsınız güzel bir seo ilede 1 ayda iyi hitler yakalamaya başlarsınız.

Son düzenleme:
Başarı nedir?

Olanı taklit etmek mi?
Olmayan yeni bir proje üretmek mi?

Eğer video sitesi kurarak yt ye rakip olabilmek o kadar kolay olsaydı şimdiye binlerce video sitelerinden birisi rakip olurdu. Ama şimdi hepsini toplasan yine yt ye rakip olamıyorlar

Google, bir ürünü satın alırken alanında ilk olmasına, istikbal vaadetmesine dikkat ediyor.

Google arama motoru alanında ilk ve en büyüğü
Youtube alanında ilk ve en büyüğü
Adsense alanında ilk ve en büyüğü
Adwords alanında ilk ve en büyüğü
Admob ve google play alanında ilk ve en büyüğü

Dikkat edersen bu kurala uyanlar en büyük oluyor.
Ama ilk olmayan ürünler o başarıyı yakalayamıyor, sahibi google olsa bile,
Örnek: Google+ nın facebook a rakip olması düşünülemez bile

Sende alanında ilk olacak bir şeyler bul (olmayan bir şeyi icat edeceksin) ve istikbal vaadetsin sende o başarıyı yakarsın.

Milyon dolarlar milyar dolarlara gerek yok. Herşey akılla başlıyor.

Ama bu saatten sonra bir video sitesi ile yakalayacağın başarı, bırak yt yi dm yi bile yakalayamaz artık...

Hocam başarı için zaten ya ilk olmak ya da farklı yep yeni bir şey yapmak gerekiyor.Bu arada detaylıca yazdığınız için teşekkür ederim fakat atladığınız bir şey var.

Google,ilk arama motoru değil. (Bakınız: https://tr.wikipedia.org/wiki/Arama_motoru)

Öncesinde 3-4 adet farklı arama motoru sitesi kurulmuş.Hatta Google'dan önce en son kurulan site Yahoo.Baya da iyi başarı yakalamışlar fakat Google yep yeni bir sistem ile bu alana giriş yapınca ki (Yahoo'nun çok ciddi para kazanmaya başladığı dönemler bu zamanlar - O zaman için ciddi paralar yani) Yahoo'yu zamanla tahtından etmiş.

Hiçbir şey vazgeçilmez değil hocam bu hayatta.Bir zamanın kralı olan Msn,İrc gibi platformlar bile söndü gitti.Google şuan alanında dev.Fakat muhakkak bir gün bir rakibi de Google'ı eleyecek.

Google Play'den kastınız market ise o da ilk değil hocam.Apple ürünlerinden sonra Google'ın satın alıp ilerlettiği Android platformunun marketi.Ciddi bir başarı yakaladı fakat Google çok farklı bir yol izledi Android üzerinde.Ücretsiz lisans vere vere Android'i her kesime yaydı.Sonra hepsini dediğiniz Market sistemine bağladı.

Google şuan en hızlı ve en kullanışlı arama motoru fakat zamanla insanlara daha gelişmiş ve fonksiyonel arama imkanı sunan bir site çıkarsa niye tercih edilmesin?

Bazı arkadaşlar Yandex'i örnek vermiş o kadar Rus yatırımına,desteğine rağmen Google ile rekabet edemiyor demiş.Evet edemiyor çünkü Google'ın taklidi olma yolundalar. Google'da şu var bizde de olsun mantığıyla bir şirketi geçemezsin.Ki bir de Google'a reklam vermişler:D

Rakibin üzerinden reklam vererek rakibine rekabet mi okuyacaksın Yandex.

Benim Youtube'da gördüğüm eksiklikler;

-Yeterince profesyonel değil.

-Şaka,günlük videolar dışında kurumsal şirketlere düzenli hizmet sağlayabilecek düzeyde değil.

-Telif hakkı sahibi olmayanların,sahte telif hakkı bildiriminde bulunabilmesi hoş bir şey değil.(flag diyorsunuz sanırsam siz)

-Reklamlar,içerikleri ciddi manada engelliyor.Bir internet platformunda televizyon mantığıyla hareket edilmemeli.Reklam alttan çıkar üstten çıkar,yandan çıkar da komple tüm ekranı reklam yapıp bir de geçme fonksiyonu koymamak ne demek.

-Halen işine yaramasa bile kullanıcıya reklamları tıklattırma mantığı var.Zorla mendil satar gibi.Televizyonlar gibi gösterim mantığıyla verilmesi gerekiyor.Yine tıklama işlevi olmalı ama tıklayıp tıklamamak yayıncıyı ilgilendirmemeli.Belki reklam veren berbat bir ürün yapıyor,üstüne bir de adam gibi reklam da oluşturmuyor sonra benim reklamıma tıklanacak ki ben para vereyim.Oldu.Farzı misal 10 milyon kişi izliyor bu firmaların reklamını %2'den 200.000 Tık. Yaklaşık tbm 10 kuruş olsa 20 bin TL. İşte o 10 milyon izlenimde reklamı gözüken firmaların toplamda tıklamadan vermesi gereken para zaten bu kadar.

belki yt ye rakip olunmaz belki bunu başarabilmek çok çok zor ama neden bu forumdan tüm türkiyeye hitap edecek bi hepsiburada.com,morhipo,n11 tozlu.com, gibi siteler çıkmasın ki

bu site ilk olarak türkiyeye hitap edecek sanırım hiç bir spamcıda turkçe calısmaz musluman mahalesinde salyangoz satılmaz bence

Sakin biraz.
:cool:

bu site ilk olarak türkiyeye hitap edecek sanırım hiç bir spamcıda turkçe calısmaz musluman mahalesinde salyangoz satılmaz bence

neden youtube forumundayız diye sadece video sitesi olarak bakıyorsunuz Hocam buradakiler spam yapıyor diye sadece spam yapabilen başka birşey yapamayacak insanlar değiller güzel bir projesi olan kişi kesinlikle bu forumdan destek olacak ve iyi yerlere gelebilecek bir ekip kurabilir.

Sakin biraz.

Mark 84 doğumlu facebook'u 2004 yani 20 yaşında kurmuş :)

madem beyin fırtınası yapılıyor, aklıma takıldığı için sorayım. Facebook, twitter, vs. sosyal mecralardan ziyaretçi çekilebilecek bir site olursa, Türkiye'ye hitap edecek bir sayfa bile olsa yurt dışından trafik çekilemez mi?

Burası ABD değil, site kurup Zengin yatırımcı bulamazsın.
:D
Yemek sepeti bir Extrem örnektir, onu yazmayın, zaten sattılar siteyi büyütmek yerine.

İnternette başarılı olmak için ABD de olmaya gerek yok ki ve belki Mark böyle bir projesinin olduğunda bir yerde paylaştığında "Yaş: 19 Heyecanlı gençler macera peşinde.
Sakin biraz." yorumları yerine elle tutulur başarıya ulaştıracak fikirler alıp kurmuştur facebook'u ve başarılı olmuştur

Spamcılara seslendi arkaaslar spamcılar toplanın dedi ben o yuzden cevp verdim yoksa kimsenin umdunu kırmak gibi bir niyetim yok sadece uyarı amaclı fikrimi belirtim

İnternette başarılı olmak için ABD de olmaya gerek yok ki ve belki Mark böyle bir projesinin olduğunda bir yerde paylaştığında 19 yaşındaki hevesli genç yorumları yerine elle tutulur başarıya ulaştıracak fikirler alıp kurmuştur facebook'u ve başarılı olmuştur

Bak söyleyeceklerim Siyasi değil, beni banlamaya felan kalkma.
Facebook kurucusunun dini ney?
Google kurucularının dini ney?
Dünya düzeninde Para kimlerde?
Güçlü Finans desteği olmadan o söylediklerin hayal.

Adamlar bir günde zengin yapmıyorlar kimseyi zaten, yavaş yavaş ilmek ilmek işliyorlar.
Bunların hiçbiri tesadüf değil.
Sen face'ten Resim çekip attığın anda YERİNİ-YURDUNU abd'den görüyor adam.
Bunlar komplo teoriside değil bilinen gerçekler.

madem beyin fırtınası yapılıyor, aklıma takıldığı için sorayım. Facebook, twitter, vs. sosyal mecralardan ziyaretçi çekilebilecek bir site olursa, Türkiye'ye hitap edecek bir sayfa bile olsa yurt dışından trafik çekilemez mi?

Yurt dışındaki ziyaretçiler için hizmet verilirse elbetteki çekilir.

Adamlar bir günde zengin yapmıyorlar kimseyi zaten, yavaş yavaş ilmek ilmek işliyorlar.

Bunlar bence dinlerinden ötürü değilde alternatifleri olmadığı zamanlar da kurulduğu için kazandılar maddiyatta önemli tabi de yeter ki insansıların ilgisini çekecek kullanırken eğlenecekleri bir şey olsun yoksa az bi paranda olsa facebook ve google'a reklam verince bu Müslüman bun reklamını yayınlamayalım demiyor. Yada Müslüman olmayan birinin işine yarıyorsa bunun kurucusu Müslüman ben bu siteye girmeyeyim dediğini de sanmıyorum Yada dinle alakalı dediğinize katılmıyorum ama hadi doğru diyelim siz çeşitli projeye destek olan yabancı kuruluşlara güzel bir projeyle başvursanız projenizin gerçekten tutacağına emin olurlarsa bu Müslüman bunun projesine destek vermeyelim diyeceklerini de sanmıyorum.

Burası ABD değil, site kurup Zengin yatırımcı bulamazsın.
:D
Yemek sepeti bir Extrem örnektir, onu yazmayın, zaten sattılar siteyi büyütmek yerine.

Hocam 2 ülke arasındaki en büyük fark sanırsam yatırımcı ve girişimcinin anlayışında bitiyor.Bizim girişimciliğimiz kısa yoldan nasıl bir iş yapıp zengin oluyoruz diye oluyor,yatırımcımızda en az koyup en çok nasıl kazanabilirim diye düşünüyor.

Amerika'da da sanıyorum ki farklı bir durum var.İleriye dönük planlar.5 yıl sonra bu iş değerlenir.Bu iş iyice büyür.Girişimcilerde ben bunun en iyisini yapmalıyım.En çok ziyaretçiyi ben çekmeliyim diyorlar sanırsam.En azından ben böyle düşünüyorum.(Amerika'yı görmüşlüğüm yok internet ve televizyon üzerindeki gözlemlerim)

https://www.youtube.com/watch?v=CVUhBGzf7FY

Hocam bunlara bende inanıyordum da artık bu tarz şeylerin doğru olmadığını düşünüyorum.

Comodo firmasını Amerika'da kuran bir Türk.Ciddi derece de de başarısı var şirketin. Antivirüs pazarında %6.6 paya sahipmiş.Karşısında dev rakipleri var.Fakat görüldüğü gibi adama bir şey yapmamışlar.Hatta Norton antivirüs ekibinden bir yetkili "Comodo virüsleri bizden daha iyi tespit ediyor ama iş virüsü temizlemeye geldiğinde bizim gerimizde kalıyor" tarzında objektif bir yorum bile yapmışlar.

Beyler bomba diye tabir ettiğiniz fikirleri bana pm atabilirsiniz bayılırım böyle şeylere :D
(sponsor olamam param yok :( )

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri