Youtube Terimler ve İçerik Sorunu

OsmanKuzucu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Ben foruma yeni üye oldum. Youtube üzerinden kazanç sağlamayla ilgili yaklaşık 3-4 aydır araştırma yapıyordum. Ancak şu ana kadar 28 TL gibi bir para kazanabildim sadece. O da adsense ile sanırım. Yani youtube'dan herhangi bir gelir elde edemedim.

Forumdaki yazıları okuyorum uzun uzun ancak anlayamadığım çok terim var ve nereden nasıl başlasam bilemiyorum. Farklı farklı şeyler söyleyenler var. Kimisi partnerlik diyor, kimisi yedek hesap ilişkili hesap, 4-5 adsense hesabı falan diyorlar. Gerçekten kafam karıştı.

Nereden nasıl başlamalıyım, yardımcı olursanız sevinirim.

Hedefim aylık net gelir sağlamak, üniversite öğrencisiyim 600-700 kazansam şimdilik yeterli gibi gözüküyor. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

kardeşim dediğin rakamlar youtube için cok büyük rakamlar değil
3 4 aydır araştırma içindeysen kafanda bellirli kategoriler canlanmıştır kendine bir bot edin ve bu kategoriler üzerine kanallarına yükleme yap bir kaç tane kanal ile büyük kazançlar zor olasada kategorine bağlı olarak tek kanal bile bu rakamı sana kazandırabilir
yinede bana göre cok kanal cok kazanç takip edebilecek imkanın varsa şayet

Eşleşen olayıyla uğraşabilirsen adsense derim ben zaten yeni başlarken partner olarak anca awesomeness ile çalışabilirsin onlar da parayı verirler mi vermezler mi belli olmaz. Forumda bulunan konuların sadece yarısını özümsersen 600-700 lira kazanmak gerçekten kolay ama ilk aylarında anca sonraki aylara yatırım yapabilirsin. Bahsettiğim yatırım denediğin yöntemler, kategoriler, yediğin telifler gibi şeylerden edindiğin tecrübedir. Tavsiyem günde 2-3 kanal yapmaya çalış geri kalan zamanını forumu okuyarak değerlendir. Şimdiden kolay gelsin. Kafana takılan terimleri de yazsaydın keşke bu arada.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

kardeşim dediğin rakamlar youtube için cok büyük rakamlar değil
3 4 aydır araştırma içindeysen kafanda bellirli kategoriler canlanmıştır kendine bir bot edin ve bu kategoriler üzerine kanallarına yükleme yap bir kaç tane kanal ile büyük kazançlar zor olasada kategorine bağlı olarak tek kanal bile bu rakamı sana kazandırabilir
yinede bana göre cok kanal cok kazanç takip edebilecek imkanın varsa şayet

Hocam BOT edinmekten kastınız nedir? Ayrıca kanala video ekliyorum ancak 2-3 gün geçmesine rağmen izlenmeler 20-30 u malesef geçmiyor.

Eşleşen olayıyla uğraşabilirsen adsense derim ben zaten yeni başlarken partner olarak anca awesomeness ile çalışabilirsin onlar da parayı verirler mi vermezler mi belli olmaz. Forumda bulunan konuların sadece yarısını özümsersen 600-700 lira kazanmak gerçekten kolay ama ilk aylarında anca sonraki aylara yatırım yapabilirsin. Bahsettiğim yatırım denediğin yöntemler, kategoriler, yediğin telifler gibi şeylerden edindiğin tecrübedir. Tavsiyem günde 2-3 kanal yapmaya çalış geri kalan zamanını forumu okuyarak değerlendir. Şimdiden kolay gelsin. Kafana takılan terimleri de yazsaydın keşke bu arada.

Hocam Eşleşen olayı tam olarak ne oluyor? Günde 2-3 kanaldan kastınız nedir?

Şimdi bi kanal bulup oradaki tüm videoları indirip tekrardan kendi kanalıma değişik isimlerle upload mı etmeliyim?

Merhaba arkadaşlar,

Ben foruma yeni üye oldum. Youtube üzerinden kazanç sağlamayla ilgili yaklaşık 3-4 aydır araştırma yapıyordum. Ancak şu ana kadar 28 TL gibi bir para kazanabildim sadece. O da adsense ile sanırım. Yani youtube'dan herhangi bir gelir elde edemedim.

Forumdaki yazıları okuyorum uzun uzun ancak anlayamadığım çok terim var ve nereden nasıl başlasam bilemiyorum. Farklı farklı şeyler söyleyenler var. Kimisi partnerlik diyor, kimisi yedek hesap ilişkili hesap, 4-5 adsense hesabı falan diyorlar. Gerçekten kafam karıştı.

Nereden nasıl başlamalıyım, yardımcı olursanız sevinirim.

Hedefim aylık net gelir sağlamak, üniversite öğrencisiyim 600-700 kazansam şimdilik yeterli gibi gözüküyor. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Hocam benim bu ikinci ayım bir hesap bul video yükle deneme yap her kategoriden deneme yanılma yapa yapa öğrencen. Bide Bu forumu oku.

Ben geçen ay 135 tl kazandım ilk ayımdı.

Bu ay günlük 20-25 arası doğrultuyom ;)

Sana önerim şu 1-2-5-10 Milyon izlenen video peşinde koşma otur düşün ne yapsam hangi kategoriye baksam diye. Örneğin benim bir günüm video yüklemeye geçerken kalan bir hafta kategori araştırırım. Youtubeda inanki çok kuytu videolar var spam için bizzat keşfettim bol bol ara . Ben sana bir örnek vereyim hiçbişe yapmasam A-B-C .... Tek tek alfebedeki kelimeleri aratırdım kendime kategori bulurdum :)

Bazı arkadaşlara komik gelebilir herkesin bir yöntemi var :)

Hocam benim bu ikinci ayım bir hesap bul video yükle deneme yap her kategoriden deneme yanılma yapa yapa öğrencen. Bide Bu forumu oku.

Sana önerim şu 1-2-5-10 Milyon izlenen video peşinde koşma otur düşün ne yapsam hangi kategoriye baksam diye. Örneğin benim bir günüm video yüklemeye geçerken kalan bir hafta kategori araştırırım. Youtubeda inanki çok kuytu videolar var spam için bizzat keşfettim bol bol ara . Ben sana bir örnek vereyim hiçbişe yapmasam A-B-C .... Tek tek alfebedeki kelimeleri aratırdım kendime kategori bulurdum :)

Günlük 20-25 kaç kanal kaçar video?

Hocam kategori bulmaktan kasıt tam olarak nedir? Mesela haber, oyun, tiyatro, sinema müzik vs bu tarz kategori mi?

Gunde 2-3 kanaldan kastım 2-3 tane youtube kanalı oluşturup içine uygun gördüğünüz miktarda video atmanızdır. Bu miktar size bağlı olarak değişir tecrube ettikçe kafanızda şekillenecektir. Forumda benzer konular var arama yaparak tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Gunde 2-3 kanaldan kastım 2-3 tane youtube kanalı oluşturup içine uygun gördüğünüz miktarda video atmanızdır. Bu miktar size bağlı olarak değişir tecrube ettikçe kafanızda şekillenecektir. Forumda benzer konular var arama yaparak tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

hocam senin kanallardan birinin linkini verebilir misin? Fikir vermesi açısından incelemek isterim

Ah be abi öyle birşeyi kimse yapmaz kardeşime bile vermem kanal linkimi :)

Hocam kategori bulmaktan kasıt tam olarak nedir? Mesela haber, oyun, tiyatro, sinema müzik vs bu tarz kategori mi?

Dahada özel kategori. Sinemada Atıyorum Kovboy filmleri 1960 dan riski azdır az izlenir günde iki üç tl alırsın.

Ben büyük paralar peşinde değilim niyetim günlük 100 tlye ulaşmak .Yavaş yavaş ilerleyip risksiz kategorilerde kanal açıp video yüklüyorum

Günlük 20-25 tl arası gliyor . Yeri geliyor 15 tl de kazanıyorum.

5 kanal sadece 5 toplasan 2000 video dahi çıkmaz

Dahada özel kategori. Sinemada Atıyorum Kovboy filmleri 1960 dan riski azdır az izlenir günde iki üç tl alırsın.

Ben büyük paralar peşinde değilim niyetim günlük 100 tlye ulaşmak .Yavaş yavaş ilerleyip risksiz kategorilerde kanal açıp video yüklüyorum

Ben büyük paralar peşinde değilim niyetim günlük 100tl :) ne bu şakamı

Valla bir şey anlamıyorum hiç :D

Hocam şimdi 5 kanal 5 toplasan 2000 video falan ne demek :D

bir de ben şu an ne yapayım hocam tam olarak hiç anlayamadım. bir kanal açıp para kazanmayı aktif edip içerisinde araştırmalar sonucu bulduğum güzel-ilginç videoları mı yükleyeyim? Günde kaç video atayım ortalama?

2 Videoya tek telif gelmis hocam ama 2 telif olarak gösteriyor bot

edit: cok cok yanlıs biyere yazmısım:D videoyap konusuna yazacaktım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri