Youtube un Çalışma Prensibi Nedir? İçerik sahipleri nasıl denetler?

• Kullanıcı suhatuna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar

suhatuna

Kayıtlı Üye
Başlık biraz değişik oldu ama :D sanırım derdimi burdan anlatabilirim :)

Şimdi benim merak ettiğim belki testini denemesini yapanlar vardır , youtube un çalışma prensibi nedir? İllaki Kanal anahtar kelime + Başlık + Açıklama + Etiket birbirini tamamlayan faktörler ama yine de sadece başlıkla izlenen kanallar var :)

Yani şöyle ki ; bazen bakıyorum 3 aylık 5 aylık kanal , adam açıklama - etiket girmemiş videolara atmış 50 - 100 - 200 video hepsinde 3k - 5k izlenimler var sadece BAŞLIK var yani , izlenim alma olayı diyedusunmuyorum cunku kanal zaten eski ve abartı öyle patlamış uçmuş bir video yok ortada hepsi ortalama aynı izlenimde yavaş yavaş demlene demlene izlenmiş :)

* Buna dayanarak sadece BAŞLIK girerek ilerleyen zamanlarda izlenim alma ihtimalımız var mıdır?

* Etiket , Açıklama girmeyip sadece başlıktan içerik sahibine yakalanma ihtimalimiz nedir?

* Youtube asıl VİDEO veya KANAL İÇERİĞİ aranma durumunda hangisini yada hangilerini daha çok baz alır?

- Kanal anahtar kelimeleri ,
- Başlık ,
- Açıklama,
- Etiket
- Hakkında
- Kanal İsmi

[MENTION=7769]Serk@nYT[/MENTION] bizi biraz aydınlatsan abi :)

Son düzenleme:
Ben yeni yaptığım kanallarda sadece başlık giriyorum. Bu biraz da şans işi mesela şöyle örnek vereyim geçen hafta yaptığım denemeden. Eski bir quiz kanalım vardı videolara etiket açıklama herşey girilmiş ama 3 ayda 10 izlenim anca almış. Aynı kanalı sadece başlık kullanarak ünlem geç yaptım yani etiket açıklama hiç girmedim. Kanal 3.günden 30-40 izlenim aldı ve yavaş yavaş artıyorda.

Tepetaklak yazıyorr...

Başka siteden çekmiş olabilir mesela film sitesine videoyu gömerek ama tek başlıklada oluyor benimde çok oldu :)

Bunların hepsini deneyip bize anlatır mısın? Bir akıllı arkadaşımız gelir anlatır sonra da yok kanal gitti, yok yöntem fixlendi , yok daha yapamıyorum acaba ne oldu bu yönteme. Buradaki her yardımlaşma malesef kendi ayağına kurşun sıkmak oldu. En sonunda da kafamıza sıktık. Benim anlamadığım nasıl bir insan mesleğinin püf noktalarını başkasına anlatır. Tevek,kel olması lazım ki çok var piyasada :) bizimde işimizin içine etti.

Bazı kategoriler çok acımasız etiket açıklama girmeden malesef izlenim alınmıyor.

Güncel çalışanlar için etiketin açıklamanın bir önemi olmuyor. Sadece videoyu yükle başlığı at tamam izleyiciler bekliyor zaten ben son 5 aydır bu şekilde çalışıyorum. ama sizin dediğiniz gibi izlenim az olmuyor. ama aralarından bazıları öyle olabilir. Daha sonra bir anda da patlayabiliyor.

youtube da olmayan ve dikkat çekici bir başlığı olan video sadece başlıkla da izlenim alır.hatta kanalda abone varsa çok rahat alır.

gidip de tom ve jerry atarsan başlığı bırak bazen takla atsan izlenim almaz :D

Bunların hepsini deneyip bize anlatır mısın? Bir akıllı arkadaşımız gelir anlatır sonra da yok kanal gitti, yok yöntem fixlendi , yok daha yapamıyorum acaba ne oldu bu yönteme. Buradaki her yardımlaşma malesef kendi ayağına kurşun sıkmak oldu. En sonunda da kafamıza sıktık. Benim anlamadığım nasıl bir insan mesleğinin püf noktalarını başkasına anlatır. Tevek,kel olması lazım ki çok var piyasada :) bizimde işimizin içine etti.

Sen anlatma hocam :)
Bu işi yapıyorsan , bugune kadar kimsenin yardımı olmadan , hiçbir yerde birşey okumadan , bir konu okumadan , bir video izlemeden bu noktaya geldim deme lütfen :) komık olur cunku ...

Ben burada çok kişiden çok sey ogrendım , en azından bir o kadar da benim katkı sagladıgım insan olmustur yeri geldi 3 senelik adam (bu işte 1 senedir ugrasıyorum) bana cok sey katarken bende ona fikir vermısımdır ve o kişilere mantıklı gelenler olmustur ...

Bilgi Paylaşıldıkca değerlenır (B*** çıkarılmadıgı surece) ...

Ben demıyorum kı bunu bir video çekip atın diye :)

Gercekten amacım senınle polemıge gırmek degıl sadece bilen birileri burda konuda yada özel mesajla paylaşırsa bilgi sahibi olmak , kendımce bır kac deneme yaptım ama olmadı sadece başlık girdim izlenım almadı , Acıklama - Etiket telif yememe sebep oldu , vss vss dıye dusunuyorum ...

O sebeptendir ki böyle bir konu açma geregı duydum...

---------- Spam Engelliyici 11:11 ---------- Önceki Mesaj 11:08 ----------

youtube da olmayan ve dikkat çekici bir başlığı olan video sadece başlıkla da izlenim alır.hatta kanalda abone varsa çok rahat alır.

gidip de tom ve jerry atarsan başlığı bırak bazen takla atsan izlenim almaz :D

Pekı [MENTION=12033]daralll[/MENTION] hocam telif için falan yanı içerik sahibine yakalanmamak için Açıklama ve Etiket girmesek? Faydası olur mu?

Ben yeni yaptığım kanallarda sadece başlık giriyorum. Bu biraz da şans işi mesela şöyle örnek vereyim geçen hafta yaptığım denemeden. Eski bir quiz kanalım vardı videolara etiket açıklama herşey girilmiş ama 3 ayda 10 izlenim anca almış. Aynı kanalı sadece başlık kullanarak ünlem geç yaptım yani etiket açıklama hiç girmedim. Kanal 3.günden 30-40 izlenim aldı ve yavaş yavaş artıyorda.

Tepetaklak yazıyorr...

ya arkadaslar kanal yapabiliomusunuzki eskisi gibi hani banlar felan kanal yapıncca kapanıyor sizinki nasl duruyor anlamadm

başlıktan index aldığında yakalanır.öyle olmasa 2-3 izlenimli videolardan telifi yemezdik.

index almazsa da video izlenmez. telif yememek için tek çare ya telif günlerini iyi hesaplayıp videoları gizliye almak veya film,dizi,çizgi harici kategorilere yönelmek.. Hangisi daha mantıklı (zaman,emek,kazanç açısından)

Sen anlatma hocam :)
Bu işi yapıyorsan , bugune kadar kimsenin yardımı olmadan , hiçbir yerde birşey okumadan , bir konu okumadan , bir video izlemeden bu noktaya geldim deme lütfen :) komık olur cunku ...

Ben burada çok kişiden çok sey ogrendım , en azından bir o kadar da benim katkı sagladıgım insan olmustur yeri geldi 3 senelik adam (bu işte 1 senedir ugrasıyorum) bana cok sey katarken bende ona fikir vermısımdır ve o kişilere mantıklı gelenler olmustur ...

Bilgi Paylaşıldıkca değerlenır (B*** çıkarılmadıgı surece) ...

Ben demıyorum kı bunu bir video çekip atın diye :)

Gercekten amacım senınle polemıge gırmek degıl sadece bilen birileri burda konuda yada özel mesajla paylaşırsa bilgi sahibi olmak , kendımce bır kac deneme yaptım ama olmadı sadece başlık girdim izlenım almadı , Acıklama - Etiket telif yememe sebep oldu , vss vss dıye dusunuyorum ...

O sebeptendir ki böyle bir konu açma geregı duydum...

---------- Spam Engelliyici 11:11 ---------- Önceki Mesaj 11:08 ----------

Pekı [MENTION=12033]daralll[/MENTION] hocam telif için falan yanı içerik sahibine yakalanmamak için Açıklama ve Etiket girmesek? Faydası olur mu?

Konuların hic birinden faydalanmadim. Aksine hep işimi olumsuz etkiledi . bir tane mesajim yok sunu nasil yapabiliriz diye. 2 buçuk sene once bir arkadaşım bahsetti serkanin videosundan onuda youtubeden izledim yoluma devam ettim .sitenin varligindan , işe basladiktan 1 sene sonra haberim oldu. Bir defa faydalanayim dedim quize geçtim 27bin küsür $ dan oldum :) herneyse faydadan çok zarara uğradığını para suyunu çekip bin liraya talim ettiğimizde anlayacaz.

yt'nin indexini çözen herbiseyini çözer ama suda varki baslik,etiket filan cok önemi yok yt'nin blacklistine girdiginde hepsi bos agzinda kus tutsan yine bos ve diyorumki is iplerde proxylerde bitiyor, adamlar seni harddiskinden ve modeminden bile takip edebiliyosa sen onun iki katı teknikle calisican, calisicanki yakalanma.. yakalanmak illede ban yemek degildir bu arada ;) ben bu isleri cözemedin bu yazdiklarimida yapamadim ha yapanlar su an bank hesaplarini diziyolar sırayla zaten..

yt'nin indexini çözen herbiseyini çözer ama suda varki baslik,etiket filan cok önemi yok yt'nin blacklistine girdiginde hepsi bos agzinda kus tutsan yine bos ve diyorumki is iplerde proxylerde bitiyor, adamlar seni harddiskinden ve modeminden bile takip edebiliyosa sen onun iki katı teknikle calisican, calisicanki yakalanma.. yakalanmak illede ban yemek degildir bu arada ;) ben bu isleri cözemedin bu yazdiklarimida yapamadim ha yapanlar su an bank hesaplarini diziyolar sırayla zaten..

bu index işinin en temelinde google mantığı baclikn yatar... bu yuzden vıdeoalrımızın acıklamalarında kendı lınklerını paylasırız tabkı sadece tek basına yeterlı degıl...

bu index işinin en temelinde google mantığı baclikn yatar... bu yuzden vıdeoalrımızın acıklamalarında kendı lınklerını paylasırız tabkı sadece tek basına yeterlı degıl...

link derken yani mesela videoyu cektigin sitenin linkimi paylasiliyo anliyamadim.. tabi önemlidirde ne kadar temiz hesap o kadar iyi index hesap ip temiz deilsede gecmisi filan o zaman teknik konulara girer bu kez pc bilgisi iyi olan öne çıkar zaten

link derken yani mesela videoyu cektigin sitenin linkimi paylasiliyo anliyamadim.. tabi önemlidirde ne kadar temiz hesap o kadar iyi index hesap ip temiz deilsede gecmisi filan o zaman teknik konulara girer bu kez pc bilgisi iyi olan öne çıkar zaten

hayır videonun kendi linki ayrıca taktik isteyenler tabi spam artık bitmiş yinede kazanırım diyen varsa kategorınızde gordugunuz en çok izlenen videoların neden bu kadar iyi index aldıklarını merakmı ediyorsunuz vıdeoların ısımlerıyle ve lınklerıyle google uzerınde aratın buyuk ıhtımalle youtube reapeater,loop ve mp3 sitelerinde bu videoları çok kez göreceksiniz çünkü bu sitelerden o videolara baclink kazandırlmıştır!

Tina Cousins - Mysterious Times - Repeat in a loop örnek bir youtube reapeter sitesi bu gibi sitelerde mantık aynıdır ve buralara video eklemek çok kolaydır sadece url nin sonundaki video id si yazan yere kendi videolarınızın id lerini yazmanız yeterlidir taktik ile index aldırmanın en kestirme yoldur tabiki şansı ile tuturanda çoktur ben bu şekilde çalışamama rağmen tutturuyorum dıyende coktur bu taktıktır ve daha sonrasında videoalrınıza mutlaka toplu pıng sıtelerınden pıng atın bu bacliklemenin anlamı videoya referans kazandırmaktır google backlink mantığı gibi bir linki bir kaç site veya rakibi dahi referans olarak gösteriyorsa o sayfa güzeldir bende bunu alıp üst sıralara taşıyayım der google referans usulü yani!

Bununla birlikte kanalınızın abone sayısı açılma tarihi kanalın toplam izlenim sayısı ve videolarınızdaki beğeni sayıları sıralamarınızın en önemli kriterleridir.

Ben ip kirliliğinin önemli olduğuna pek inanmam her ip bir sonraki gün bir başkası tarafından kullanılır hepimiz türk telekom kullanıyoruz bizim bıraktığımız ipi bir başkası çok kez kirli işlerde kullanabilir. Aynı şekilde başkasının bıraktığı kirli ipi bizde almış olabiliriz. Ttnetin ip havuzuda belli açılan kanal sayılarına bkaarsan hepimiz belli rakamlarda kanal açssak şuana kadar ttnet iplerini çoktan kirletmiş olurduk google üzerinde her ip 24 saat sonra arşive kaldırılır.

İşin özü gördüğünüz gibi uğraştır video basıp geçmek değil spam dahi emek ister.

Son düzenleme:

Hayatımda duyduğum en saçma şey çünkü;

1. Youtube videolarını yüklediğinde youtube içerisinde sıralama ve arama sistemine oynuyorsun, Google arama motoruna değil.
2. Youtube'un yayınladığı keşfetme sistemi, sıralama algoritması ve tüm diğer youtube algoritmaları üzerine yayınladıkları bütün yazıları okudum. Google'ın sıralama da baz aldığı kriteler ile youtube'un baz aldığı kriterlerin zerre yakınlığı yok.
3. İki sistem aynı değil, git az link çıkışı vermiş kaliteli sitelerden link al videona, bende yıllanmış kanal olsun yine seni sıralamada geçerim.

Backlink, sanki video marketing yapıyoruz burada :D

youtup, dailymotion gibiydi zamanın da google youtubu aldıktan sonra dünyanın bir numaralı video paylaşım sitesi yaptı. google youtuba ziyaretci kasmasa bu hallere gelmezdi. dailymotionun yeni sahipleri istediği kadar yatırım yapsın eğer yandex ve benzeri bir arama motorunu arkasına almazsa 250 milyon euroluk yatırımı elinde patlar....

Hayatımda duyduğum en saçma şey çünkü;

1. Youtube videolarını yüklediğinde youtube içerisinde sıralama ve arama sistemine oynuyorsun, Google arama motoruna değil.
2. Youtube'un yayınladığı keşfetme sistemi, sıralama algoritması ve tüm diğer youtube algoritmaları üzerine yayınladıkları bütün yazıları okudum. Google'ın sıralama da baz aldığı kriteler ile youtube'un baz aldığı kriterlerin zerre yakınlığı yok.
3. İki sistem aynı değil, git az link çıkışı vermiş kaliteli sitelerden link al videona, bende yıllanmış kanal olsun yine seni sıralamada geçerim.

Backlink, sanki video marketing yapıyoruz burada :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri