Youtube ve Apple Laptop Çalışması

• Kullanıcı Alex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Alex

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Youtube'un sorunları yetmezmiş gibi 3 gündür Windows sorunları ile uğraşıyorum, durduk yere windows çöktü çalışmalarım inanılmaz aksadı.

Apple ürünlerini 0 hata ile kullanıyorum nerdeyse, İphone ve İpad 1-2 yıldır inanılmaz ama 0 hata devam ediyor.

Size danışmak istediğim şudur Apple'ın laptop'ları Youtube çalışmasında nasıl olur? Bir dezavantaj yaratır mı? Apple laptop ve işletim sistemi rahatça kullanabilir miyim Youtube çalışmalarımda ?

Hatalardan bıktığım için apple ürünlerine yöneliyorum laptop'ta.

Bir de aklıma takılan şu var; mesela 1 gb ram diyor apple laptoplarda ama fiyatları çok uçuk oluyor. 1 gb ram az değil mi bilgisayar için? Ama nedense apple laptoplarda ram ler özellikler düşük görünüyor?

Apple laptoplar ve youtube çalışmalarının sağlıklı olup olmayacağı konusunda bilgili ve tecrübeli arkadaşların görüşlerini merak ediyorum, çok teşekkürler.

hocam eminmisin macbooklarda en az 4gb ram var

Diğer laptoplara göre Apple laptopların özellikleri daha düşük fiyatları daha yüksek görünüyor, işetim sisteminin hızı ile öne çıkıyor apple diyenler var, o açıdan sordum.

Senin yaşadigin sorun normal pc ile degil kardes microsoftun isletim sisteminde cozum direk apple almakta degil bence applenin macintosh isletim sistemine gecersen sıkıntılarin gider diye dusunuyorum

Senin yaşadigin sorun normal pc ile degil kardes microsoftun isletim sisteminde cozum direk apple almakta degil bence applenin macintosh isletim sistemine gecersen sıkıntılarin gider diye dusunuyorum

Apple'ın laptopunu aldığımda apple a ait işletim sistemini kullanacağım işte hocam

Normal pclere macintosh isletim sistemi yuklenme ihtimali varsa birde oyle dene bosuna masraf yapma

Durduk yere windows nasıl çöküyo arkadaş ya :confused:

Donanımsal bir arıza olmasın ? Sonuçta windows işletim sisteminden bahsediyoruz.Tüm dünyada global olarak kullanılan bir üründen.

Durduk yere windows nasıl çöküyo arkadaş ya :confused:

Bak anlatayım, sabah uyandım, mozilla firefox'a tıkladım kilitlendi, bir daha da bilgisayar açılmadı, format attım hala eski performansa dönmedi şanssızlık :)

Windows herturlu kalite bence durdum yere hicbir çökme problemi yasamadin pcnin kapanmasini beklemeden fişi cekersen çökmeler olabiliyor

Discovery cihazımdan yanlışlıkla gönderildi.

Windows da kaliteli elbet ancak Apple işletim sistemi kadar stabil çalışmıyor bence, apple denemek istiyorum bir de youtube çalışmalarımda

Ben macbook pro kullanıyorum 0 sorun her windows progranının alternatifi mevcut.. 1 haftaya alışıyorsun klavyedeki kısayollara falan en güzeli pil ömrü arabada yolculuk yaparken bile derdin yok 6 saat gidiyor editleme işlemleri sıfır hatayla gerçeklişiyor sıfır sesle çalışmanın rahatlığını tadıyorsun ısınma derdi yok kucak da tutarken sorun yaşamıyorsun ekran kalitesinin tadını dizi film izlerken başka bişi vermiyor zaten

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ben macbook pro kullanıyorum 0 sorun her windows progranının alternatifi mevcut.. 1 haftaya alışıyorsun klavyedeki kısayollara falan en güzeli pil ömrü arabada yolculuk yaparken bile derdin yok 6 saat gidiyor editleme işlemleri sıfır hatayla gerçeklişiyor sıfır sesle çalışmanın rahatlığını tadıyorsun ısınma derdi yok kucak da tutarken sorun yaşamıyorsun ekran kalitesinin tadını dizi film izlerken başka bişi vermiyor zaten

Apple'ın 2 laptop ürünü var sanırım dimi

1) Macbook Air
2) Macbook Pro

Pro nun kasa daha kalın air daha ince sanırım, 13 inç küçük mü tam kestiremedim gözümde

İ7 almayı düşünüyorum airin kasa çok narin ve güzel duruyor sen ne önerirsin?

Düşünmeden apple'a geçeyim mi sence çok sağol hocam

Merhaba arkadaşlar,

Youtube'un sorunları yetmezmiş gibi 3 gündür Windows sorunları ile uğraşıyorum, durduk yere windows çöktü çalışmalarım inanılmaz aksadı.

Apple ürünlerini 0 hata ile kullanıyorum nerdeyse, İphone ve İpad 1-2 yıldır inanılmaz ama 0 hata devam ediyor.

Size danışmak istediğim şudur Apple'ın laptop'ları Youtube çalışmasında nasıl olur? Bir dezavantaj yaratır mı? Apple laptop ve işletim sistemi rahatça kullanabilir miyim Youtube çalışmalarımda ?

Hatalardan bıktığım için apple ürünlerine yöneliyorum laptop'ta.

Bir de aklıma takılan şu var; mesela 1 gb ram diyor apple laptoplarda ama fiyatları çok uçuk oluyor. 1 gb ram az değil mi bilgisayar için? Ama nedense apple laptoplarda ram ler özellikler düşük görünüyor?

Apple laptoplar ve youtube çalışmalarının sağlıklı olup olmayacağı konusunda bilgili ve tecrübeli arkadaşların görüşlerini merak ediyorum, çok teşekkürler.

Dostum apple cihazlar yani imac ve macbooklar dehşet pahalıdır bu bir öncelikle para sorun değil ise eğer yine de bir kez daha düşün derim çünkü youtube çalışmak bana sorarsan senin için sıkıntı olacaktır.. İlk başta mac kullanışına aşina değilsen attan düşmüşe dönersin sonra apple da pc gibi öyle her akılına esen programı bulamazsın, buldun diyelim free bulamazsın, onuda buldum diyelim crack bulamazsın..

Hem mac hem pc kullanabilen biri olarak söylüyorum mac olunca 3-5 bin tl ye kıyıyorsunuz pc için 3 bin tl ye kıyın hiçbir mac yanına bile yanaşamaz... çökme virüs vs konularına gelince tamamen safsatadan ibaret pc ler gibi onlarda çökebiir yada virüs bulaşabilir.. Ancak sayıları o kadar azki kimse lütfedip mac için virüs yazmaya spam program keylogger üretmeye felan tenezzül etmiyor bu mac'in sağlamlığı ile ilgili bir konu değil..

sonuç olarak 3 bin tl lik bir PC benim diyen Mac'in canına ot tıkamaya yeter..

Dostum apple cihazlar yani imac ve macbooklar dehşet pahalıdır bu bir öncelikle para sorun değil ise eğer yine de bir kez daha düşün derim çünkü youtube çalışmak bana sorarsan senin için sıkıntı olacaktır.. İlk başta mac kullanışına aşina değilsen attan düşmüşe dönersin sonra apple da pc gibi öyle her akılına esen programı bulamazsın, buldun diyelim free bulamazsın, onuda buldum diyelim crack bulamazsın..

Hem mac hem pc kullanabilen biri olarak söylüyorum mac olunca 3-5 bin tl ye kıyıyorsunuz pc için 3 bin tl ye kıyın hiçbir mac yanına bile yanaşamaz... çökme virüs vs konularına gelince tamamen safsatadan ibaret pc ler gibi onlarda çökebiir yada virüs bulaşabilir.. Ancak sayıları o kadar azki kimse lütfedip mac için virüs yazmaya spam program keylogger üretmeye felan tenezzül etmiyor bu mac'in sağlamlığı ile ilgili bir konu değil..

sonuç olarak 3 bin tl lik bir PC benim diyen Mac'in canına ot tıkamaya yeter..

O hata oranının düşüklüğüne parayı gözden çıkardım, kısa sürede alışırım mac işletim sistemine diye düşünüyorum. Ancak crack'li free programları bulmanın zorluğu açısından düşündürdün açıkçası hocam.

Asus var ben de, sistem çöktü formatladım şimdi de renkler soldu gelmiyor, her açıdan apple a geçmeye karar verdim ben de, ne yapayım bıktım donanımsal ve yazılımsal sorunlardan açıkçası.

Bak anlatayım, sabah uyandım, mozilla firefox'a tıkladım kilitlendi, bir daha da bilgisayar açılmadı, format attım hala eski performansa dönmedi şanssızlık :)

Hocam donanımsal olma ihtimali olamazmı?Öyle bir anda çökme enteresan :cool:

Apple'ın 2 laptop ürünü var sanırım dimi

1) Macbook Air
2) Macbook Pro

Pro nun kasa daha kalın air daha ince sanırım, 13 inç küçük mü tam kestiremedim gözümde

İ7 almayı düşünüyorum airin kasa çok narin ve güzel duruyor sen ne önerirsin?

Düşünmeden apple'a geçeyim mi sence çok sağol hocam

Benim 13 inç 500 hdd /ilerleyen zamanda ssd yapacam 4 gb da ram upragelitcem zaten bende 1,5 ay önce aldım.. 13 inç kucak için çok ideal hocam ama geniş ekran seviyorsanız 15 i tercih edin acıkcası ilk başlarda yoksa garipseye bilirsiniz zaten 1.7 inçlik bi fark var arada ve fark olarak tek 15inç de hdmı çıkışıda mevcut

Pro daha çok dj, tasarım, programlamacıların tercihi yani iş alanı için kullanılıyor

Air ise sörf blog yazarları facebook sayfa yöneticileri forum sahipleri gibi kişiler için uygun yani ufak mac i yormayan işler için diyebiliriz takılmalık bilgisayar tabiriyle fakat buda o görevleri yapmıyor değil karşılar fakat. Verecegi verim sizi tatmin etmesinde farklılıklar gösterir pro ya göre

Kısacası hocam paran varsa ben alışırım diyorsan almanı öneririm farkını ortaya koyuyor gerek o dizayn ve tasarımı gerekse donanımı ile

Maclerde işletim sistemi çok verimli çalışır bu yüzden daha düşük ram ve işlemciye sahip bir mac bazen diğer işletim sistemine sahip daha yüksek ram ve işlemciye sahip bilgisayarlardan daha iyi performans sunuyor. Macler çok hızlı mı evet hızlı ancak ben bunu tamamen ssd ye bağlıyorum maclerin çoğu modelinde ssd var ve bu fark yaratıyor diğer normal pclere göre aynı donanıma sahip bir mac ve normal pc kapışırsa mac alır ama abes bir fark cokta olmaz. Youtube işi için konuşacak olursakta tabiki en alışık olduğun sistem olmalı çünkü hız gerçekten önemli. Zekikaynak hocamızın dediği olayda var tabiki eğerki laptop istemiyorsan 3000 tl ile çok güzel bir kasa düzersin işlemci ve ssd ye biraz fazla para ayırırsın ileride özgün olursan render yaparken çok kolaylık sağlar sana. Gameplay kanal mı açmak istiyorsun sadece ekran kartını değiştirirsin o alandada bomba bir alet olur ufak modifikasyonlar ile herşeye uyum sağlar ancak maclerde parayı bastırıp 6-8 bin tl vermezsen her işi görecek bir alet bulman çok zor

Benim 13 inç 500 hdd /ilerleyen zamanda ssd yapacam 4 gb da ram upragelitcem zaten bende 1,5 ay önce aldım.. 13 inç kucak için çok ideal hocam ama geniş ekran seviyorsanız 15 i tercih edin acıkcası ilk başlarda yoksa garipseye bilirsiniz zaten 1.7 inçlik bi fark var arada ve fark olarak tek 15inç de hdmı çıkışıda mevcut

Pro daha çok dj, tasarım, programlamacıların tercihi yani iş alanı için kullanılıyor

Air ise sörf blog yazarları facebook sayfa yöneticileri forum sahipleri gibi kişiler için uygun yani ufak mac i yormayan işler için diyebiliriz takılmalık bilgisayar tabiriyle fakat buda o görevleri yapmıyor değil karşılar fakat. Verecegi verim sizi tatmin etmesinde farklılıklar gösterir pro ya göre

Kısacası hocam paran varsa ben alışırım diyorsan almanı öneririm farkını ortaya koyuyor gerek o dizayn ve tasarımı gerekse donanımı ile

15 inç retine Mac Pro var o çok sağlam ancak 5.000 TL bakalım değerlendireceğim.

Dediğin gibi biz iş için kullanacaklar için Mac Pro'lar daha iyi gibi. Retina Pro ların kasa ince sanırım sevdim ama inanılmaz pahalı tabi.

Bir de bazı programları kullanmakta zorlanıyor musun? Free cracksiz bulmak zor olmuyor mu programları? Teşekkürler.

IMac kullanıyorum 3 yıldır.
Sadece Camtasia ve bazı oyunlar için BootCamp kurup iki işletim sistemi ile youtube işlerimi hallediyorum.
MacOS apayrı bir dünya dostum. 1 kere alıştın mı windows masaüstünü görmek bile itici gelir.
Param var diyorsan MAC işletim sistemi CANDIR

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri