YouTube Vergi İzahatine Çağrıldım, Yurtdışı Kazançlar Ne Olacak

• Kullanıcı mehmet121
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

mehmet121

Kayıtlı Üye
Selamlar. Bugün Ankara Yenimahalle vergi dairesinden bir kağıt geldi vergi izahatı için çağırıyorlar yazan tutar da 285 bin ancak ben hesapladım 2022 için adsense den 230 bin tl yatmış hesabıma. Şimdi sorum şu benim kazançlar yüzde 10 Türkiye diğer yüzde 90 diğer ülkeler izlenimlere baktığımda böyle gözüküyor. Zaten ABD kazançlarından yüzde 15 vergi kesiliyor ben şimdi bütün kazançlarımdan vergi verirsem çift vergilendirme olacak yanlış mı düşünüyorum. Olması gereken Türkiye izlenimi olan yüzde 10 luk bölümden vergi vermeyecek miyim? Birde Yenimahalle vergi dairesinin tutumu nasıl ? Tanıdık falan devreye soksak daha az bir ceza ile sıyrılma şansımız var mı? Bilgili arkadaşlardan yorum rica ediyorum.

Olacak olan tüm kazancınızdan gelir vergisi ödemeniz, Türkiye dışı gelirden KDV ödememeniz ve yurt içi gelirden KDV ödemeniz. Ama müfettiş Tüm gelirinizden de KDV isteyebilir. Muhtemelen %20 civarı gelir vergisi %20 bir kat cezası, Kdv yi tüm gelire yazarsa %18 Kdv cezası %18 bir kat cezası şeklinde olur.

Yurt dışı gelire KDV yazılamayacağını belirt müfettişe. Bununla ilgili açılan davaların kazanıldığını emsal davalar olduğunu söyle. Yazar veya yazmaz bu ona kalmış.

Hesaba gelen şüpheli gördükleri tüm paraları sayıyorlar sadece YT değil. Benim binanceden hesabıma çektiğim parayı bile sordu.

Binance kısmi bir gelir sayılır, yine normal o. Benim ziraatten paparaya, paparadan ziraate çektiğim tutarları gelir saydılar. Yani 10bini paparaya attım, onu tekrar 9bin olarak bir süre sonra çektim diye düşünün bu sefer 10k olan ana para 19k olarak hesaplandı. Bu böyle git gel yaparak 1 senede 154bin fazladan hesaplanan gelir haline geldi, itiraz ettim sonuç henüz yok.

Binance kısmi bir gelir sayılır, yine normal o. Benim ziraatten paparaya, paparadan ziraate çektiğim tutarları gelir saydılar. Yani 10bini paparaya attım, onu tekrar 9bin olarak bir süre sonra çektim diye düşünün bu sefer 10k olan ana para 19k olarak hesaplandı. Bu böyle git gel yaparak 1 senede 154bin fazladan hesaplanan gelir haline geldi, itiraz ettim sonuç henüz yok.

Kripto bambaşka yerlere gider hocam, sanmıyorum şuan oraya gelir yazacaklarını ama senin durum ise tamamen açık ve anlaşılabilir muhakkak düzelteceklerdir.

Kripto bambaşka yerlere gider hocam, sanmıyorum şuan oraya gelir yazacaklarını ama senin durum ise tamamen açık ve anlaşılabilir muhakkak düzelteceklerdir.

Samimi olduğum bir memur kriptolara vergilendirme için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Sanırım gecikmesinin sebebi boşlukların doldurulması. Benim bahsettiğim papara olayı gibi girdi çıktıları x2 olarak hesaplanması gibi şeylerin önüne nasıl geçeceklerini düşünüyorlardır. Kısacası artık dilencilere bile vergi gelmesine şaşmamak lazım

Samimi olduğum bir memur kriptolara vergilendirme için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Sanırım gecikmesinin sebebi boşlukların doldurulması. Benim bahsettiğim papara olayı gibi girdi çıktıları x2 olarak hesaplanması gibi şeylerin önüne nasıl geçeceklerini düşünüyorlardır. Kısacası artık dilencilere bile vergi gelmesine şaşmamak lazım

Evet bu yıl bir düzenleme gelecek bu artık netleşti ama adsense de olduğu gibi geriye dönük vergilendirme olacağını sanmıyorum. Milyonlarca kişi kar/zarar etti son 3-4 yılda. Yeni çıkacak yasa ile kripto transfer/yatırma/çekme işlemlerinin aynı banka havalesi gibi olacağından bahsediliyor. Bu yasa sonrası takip kolaylaşacak ve vergi zemini hazırlanmış olacak. Yasa sonrası kripto ödeme almak hayal olacak tabi o ayrı.

benimkini dahil ettiler 17 bin tl civarı para çekmişim. Bunu izahda bahsettik ama bakalım ne diyecekler göreceğiz.

Çıkacak sonuçta düzelir umarım, başka birinin izahında dahil edilmemişti okuduğum kadarıyla. Sonucu yazarsan sevinirim.

Hocam mesela büyük paraların basılmasının sebebide tam olarak bu.
Piyasada nakit bulundurmayıp kredi kartına yani banka ekosistemine insanları yönlendirip kayıp kaçağı minimum seviyede tutmak

Selamlar. Bugün Ankara Yenimahalle vergi dairesinden bir kağıt geldi vergi izahatı için çağırıyorlar yazan tutar da 285 bin ancak ben hesapladım 2022 için adsense den 230 bin tl yatmış hesabıma. Şimdi sorum şu benim kazançlar yüzde 10 Türkiye diğer yüzde 90 diğer ülkeler izlenimlere baktığımda böyle gözüküyor. Zaten ABD kazançlarından yüzde 15 vergi kesiliyor ben şimdi bütün kazançlarımdan vergi verirsem çift vergilendirme olacak yanlış mı düşünüyorum. Olması gereken Türkiye izlenimi olan yüzde 10 luk bölümden vergi vermeyecek miyim? Birde Yenimahalle vergi dairesinin tutumu nasıl ? Tanıdık falan devreye soksak daha az bir ceza ile sıyrılma şansımız var mı? Bilgili arkadaşlardan yorum rica ediyorum.

hocam 2022 de youtube istisna belgesi için başvurdunuz mu ?
Google dan banka hesabınıza gelen her gelirinizden %15 vergi alındığı halde bu izahat mı geldi.?

hocam 2022 de youtube istisna belgesi için başvurdunuz mu ?
Google dan banka hesabınıza gelen her gelirinizden %15 vergi alındığı halde bu izahat mı geldi.?

Hayır hocam istisna belgesi almadım. Bağkur olmadığı için çok pahalıya geliyordu öyle bana.

Hayır hocam istisna belgesi almadım. Bağkur olmadığı için çok pahalıya geliyordu öyle bana.

TRadsense ve citybanktan gelen 1 lirayı bile takip edip vergilendirdiklerini size kimse söylemedi mi hocam? Bu dalga ilk geldiğinde geriye dönük incelemeden bu kadar insan çile çekti konu açtı burada hiç mi denk gelmediniz? 1.5 - 2 sene dava ile uğraştım bende ama varlık barışı yüzünden yırtabildim onu bile kabul etmemelerine rağmen... Neyse sana tek tavsiyem, vergi müfettişi senin dostun gibi davrancak ama tam tersidir! Tek derdi seni yolabildiği kadar yolmak olan yalaka bir tip göreceksindir karşında eğer yeterince olgunsan. Hiçbir dediğini dinlemeyecek boşuna uğraşma, sadece yazabildiği kadar yüksek ceza ve vergi borcu çıkarıp altına imza atmanı isteyecektir. Eğer kabul edeceksen bu cezaları imzaları atacak, yararlanabildiğin kadar af veya indirimden yararlanıp ödeceksin, yok ben kabul etmem dersen geçerli bir yasa vb bulup youtube dan anlayan bir vergi avukatına gitmen gerekir ancak tavsiye etmem.

Çıkan cezayı düşürebildiğin kadar düşür, müfettişle iyi anlaş ve indirimlerden faydalanıp cezanı öde.

Bir ekleme daha yapayım, genelde en yüksek cezayı kesmek için hesaptaki tüm tutarı söylüyorlar, dolar alıp sattığım gelirden tut bana ailemden arkadaşlarımdan gelen parayı bile dahil etmişlerdi. Düzgünce incelenmesini talep et eğer rakamda uzlaşamazsan.

Son düzenleme:
TRadsense ve citybanktan gelen 1 lirayı bile takip edip vergilendirdiklerini size kimse söylemedi mi hocam? Bu dalga ilk geldiğinde geriye dönük incelemeden bu kadar insan çile çekti konu açtı burada hiç mi denk gelmediniz? 1.5 - 2 sene dava ile uğraştım bende ama varlık barışı yüzünden yırtabildim onu bile kabul etmemelerine rağmen... Neyse sana tek tavsiyem, vergi müfettişi senin dostun gibi davrancak ama tam tersidir! Tek derdi seni yolabildiği kadar yolmak olan yalaka bir tip göreceksindir karşında eğer yeterince olgunsan. Hiçbir dediğini dinlemeyecek boşuna uğraşma, sadece yazabildiği kadar yüksek ceza ve vergi borcu çıkarıp altına imza atmanı isteyecektir. Eğer kabul edeceksen bu cezaları imzaları atacak, yararlanabildiğin kadar af veya indirimden yararlanıp ödeceksin, yok ben kabul etmem dersen geçerli bir yasa vb bulup youtube dan anlayan bir vergi avukatına gitmen gerekir ancak tavsiye etmem.

Çıkan cezayı düşürebildiğin kadar düşür, müfettişle iyi anlaş ve indirimlerden faydalanıp cezanı öde.

Bir ekleme daha yapayım, genelde en yüksek cezayı kesmek için hesaptaki tüm tutarı söylüyorlar, dolar alıp sattığım gelirden tut bana ailemden arkadaşlarımdan gelen parayı bile dahil etmişlerdi. Düzgünce incelenmesini talep et eğer rakamda uzlaşamazsan.
İşin ilginç kısmı ben 230 bin almışım onlar 280 bin bunu onlara nasıl ispat edicem banka çıktısı hesap hareketi yeterli olacak mı hocam

İşin ilginç kısmı ben 230 bin almışım onlar 280 bin bunu onlara nasıl ispat edicem banka çıktısı hesap hareketi yeterli olacak mı hocam

Aradaki fark hesabına gelen diğer paralar kripto olarak sağdan soldan gelen paralar olabilir. Onu sen izah edecen onları bağlamaz

Evet, çıktılarını al ve dosya olarak götür uzlaşma yoluna gidince daha ılımlı olabilirler ancak yine de mümkün olan en yüksek miktarı kesmek isteyeceklerdir. Adsense raporlarındna ziyade, city banktan hesabına gelen tutarları götür, zaten tüm banka dökümanlarını istiyorlar genelde.

Ben uzlaşmadığım için çok iyi bilmiyorum, daha önce cezaları kabul ederek uzlaşma yoluna giden biriyle konuşman daha iyi olur.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri