Youtube Vergi Sisteminde Son Gelişme

Bi ara yıllık 25K altı vergi verilmeyecek deniliyordu, şimdi 500k altı deniliyor, bi kesim 500 tl bile vergi verilecek diyor.

Arkadaş bu para yurtdışından geliyor ve parayı alan kişi kendi ülkende değerlendiriyor parayı bu şekilde ülkeye para girişi sağlanıyor.
Aslında o para dönüp dolaşıp yine senin eline geçiyor yine devlet olarak sen kazanıyorsun.

Ama sen bu şekilde yaparsan, insanları zaten vergilerden zamlardan bıktırmış haldeyken bir de hiçbir kazancın olmadan yarısı denilecek kadar "EE HİÇBİR EMEĞİM OLMAMASINA RAĞMEN BİRAZ DA BEN YİYEYİM" dersen allah ıslah etsin kardeşim.

Bi ara yıllık 25K altı vergi verilmeyecek deniliyordu, şimdi 500k altı deniliyor, bi kesim 500 tl bile vergi verilecek diyor.

Arkadaş bu para yurtdışından geliyor ve parayı alan kişi kendi ülkende değerlendiriyor parayı bu şekilde ülkeye para girişi sağlanıyor.
Aslında o para dönüp dolaşıp yine senin eline geçiyor yine devlet olarak sen kazanıyorsun.

Ama sen bu şekilde yaparsan, insanları zaten vergilerden zamlardan bıktırmış haldeyken bir de hiçbir kazancın olmadan yarısı denilecek kadar "EE HİÇBİR EMEĞİM OLMAMASINA RAĞMEN BİRAZ DA BEN YİYEYİM" dersen allah ıslah etsin kardeşim.

hocam 25 k vs veya 500 tl bunu diyenlerin çoğu para kazananları strese sokmak için öyle yazıyor bildikleri bir şey yok. ben kazanamıyorum sende kazanma mantığı gütüyorlar. Bunu nereden uydurdun dersen geçen vergi konusu açıp vergiye çağırdılar deyip fake hesabı ile konusunu destekleyen biri vardı admin tarafından banlanmıştı :D

Ayrıca biraz kafam karıştı bir önceki yazımda cnn yayınındaki bir vergi uzmanı zaten irlanda dan gelen paradan vergi kesiyorlar demişti, bende ablamın okulundaki vergi uzmanına sordum kafana takma zaten vergiyi kesiyorlar demişti. Şimdi burada ki olay 490 bin tl kazanan arkadaşların bile vergisini google bir şekilde kesip devlete yolluyor ama sana gelen para 500 k üzeri olunca birde devlet buradan kesiyor sanırım..:D

---------- Spam Engelliyici 23:40 ---------- Önceki Mesaj 23:34 ----------

Videodaki uzman kişi, üstüne basa basa yıllık 500k altı kazananlar vergi ödemeyecekler diyor ben anlayamadım şahsen. Böyle bir şey çok zor içerik üreticilerin %99’u zaten bu rakama erişemez. Kaldı ki devlet 500k altı değil 500 tl altı bile olsa vergi alır bence. Bu yasa, bu haber, arkadaşın anlattıkları ne kadar doğru? Anlatmadığı detaylar olsa gerek

o noktaya erişemeyen bir sen bir ben.
İnanın öyle kazananlar var ki aylık 70 bin rahat giriyor ceplerine.

Youtube çek yolluyomuş :D bu metni yazan her kimse baya alakalı bu işle. Vergi muhabbetini sürekli gündeme taşıyan arkadaşlar forumda defalarca konusu açıldı. Aratınız lütfen. Isıtıp ısıtıp aynı teraneyi konu açmasak artık.

Youtube çek yolluyomuş :D bu metni yazan her kimse baya alakalı bu işle. Vergi muhabbetini sürekli gündeme taşıyan arkadaşlar forumda defalarca konusu açıldı. Aratınız lütfen. Isıtıp ısıtıp aynı teraneyi konu açmasak artık.

Dün bütün ulusal haber televizyon kanalları, siteleri bununla çalkalandı :) Sizin olaylardan haberiniz yok sanırım :)
Bu sefer Tüm Basın ısıtıp önümüze koydu :)

Son düzenleme:
iyilikten maraz dogar o yüzden msjlarımı siliyorum...

Son düzenleme:
Bakın arkadaşlar yıl sonuna yaklaşıyoruz bütce düzenlemesi yapılacak. bu tarz haberler genelde yıl sonu düşer. Bakın r10 ve ytparaya: Maliye 3-5 kişinin canını yakar göz dağıdır bu. Bu arada ben 2017 de şahıs şirketi açtım kafam rahat. Devlet diyor ki canım kardeşim şirket aç vergiye tabi ol ben yakalarsam gelmiş geçmiş ne varsa alırım. Bir arkadaşıma 2015 den bu yana 350 bin tl vergi borcu çıktı ki bu sayede ben ve tanıdığım bütün youtube içerik üreten arkadaşım şirket açtı. Yani hesabına 500 tl de yatsa yıllık yada aylık bir limit yok, 20.000 tl de yatsa vergisini ödeyeceksin hepsi gelir vergisine tabidir. Yıllık 24k 500k diye bir şey yok. Siz burada kanal al sat yapıyorsunuz ya onlarda gelir vergisine tabidir. Öyle içinize su serpmek için yıllık bu kadar kazanmıyorum kafam rahat vs olmuyor maalesef. Geçen arkadaşımın hesabına 4000 tl adsenseden yattı diye maliyeye çağrıldı.

Saçmalıklar var tabiki devlet işleyişi hantal olduğu için bu kadar insanı yakalayamıyor bi kaç kişinin canını yakıyor kalanda şirket açıp yoluna devam ediyor ama saçmalık şurada başlıyor. KDV. Her ay adsenseden yatan paraya %18 kdv kesiyoruz. Fatura elimizde kalıyor google sizden fatura almıyor. Şimdi yıllıkta total gelirden %22 gelir vergisi var. KDV denen şey başlı başına saçmalık mesela, devlet direk gelir vergisi alsa amenna. Neyse biz ne yapıyoruz bol bol gider gösteriyoruz ve yurtdışı reklam gösterimlerini vergiye dahil etmiyoruz. Maliye sadece yurt içi gelirlerden vergisini istiyo yurtdışı reklam gelirleri vergiye dahil degil.

Şirketi açmayı avantaja dönüştürmek sizin elinizde. 29 yaş altıysanız devlet 1 yıl bagkuru size bedava yapıyor. Yıllık 75 bin tl gelir vergiye dahil olmuyor. Ssk lı 2 kişiyi işe alırsanız 1 inin ssksını devlet ödüyor vs. bir çok teşvik var. Gözünüzü bu kadar korkutmayın. Kalın sağlıcakla :D
yasa belli daha neyin davasını gütüyorsunuz. Sizden almışlarsa sizin sorununuz isterseniz dava açabilirsiniz.
Videodaki üniversite öğretim üyesi 500k altında ödeme yok demiş ,bu abimiz sizce cahil biri mi?

iyilikten maraz dogar o yüzden msjlarımı siliyorum...

Son düzenleme:
Anlamadım? Ne davası şaka mı yapıyosun? Her türlü kazanç vergiye tabidir. Ben videodaki elemana cahil mi dedim? Yani ben ne anlatıyorum siz ne anlıyorsunuz. Cahalet dr prof vs ile ölçülüyor galiba neyse ugraşamıcam. Kardeş sen git maliyeye sana anlatsınlar kim cahil kim akıllı ögrenirsin. Bu arada vergiye dava açamazsın burası iskandinav ülkesi değil.

anlamamışsınız. Yani siz vergi verilecek her türlü diyorsunuz ama videodaki adam üniversite öğretim üyesi ve diyor ki 500k altına vergi vs yok. Yani sizce bu adam cahil mi sizin bildiğiniz şeyi bilmiyor. Dava açılıyor r10 konusunı oku mali müşavir yasa belli değil deyip dava açabilirsiniz diyor. Ben boş yapmıyorum ama siz delil belge sunmadan yazıp çizmişsiniz. Ben ise bir öğretim üyesi ile yeni çıkan yasa ile size delil sunmuşum. Ayrıca devleti bu kadar öcü yapma benim gittiğim her devlet mecrasından abicim kardeşim babayiğit diye çağırdılar, hiç öyle can alacaklarmış gibi değillerdi. Hakkınızı aramazsanız sizden parayı da vergiyi de alıyorlar işte.

Son düzenleme:
500 bin altına vergi yok demiyorlar defter tutacaklar diyor. Büyük kazanc elde edenlerden bahsediyorlar. Bulundugun ilcedeki vergi dairesine gidip sorabilirsin. Mali muşavirlerede sorabilirsin. Hala adam cahil mi diyorsun. Kardeş bak bu kistasi yapma sen zararli cikarsin. Ben marmara radyo sinema tv okudum 5 yil 1 sene hazirlik. 2008 mezunuyum. Kanıt ne istiyosan yaz mailini pm at. Ispatlayayım.

mali müşavire sordum o da bu abimiz gibi irlanda dan gelen paralardan vergiyi kesiyorlar demişti, önceden bir şey bilmiyor deyip konuşmayı kestim, şimdi bu öğretim üyesi de irlanda dan gelen paradan aracı şirket kesiyor demişti yani google.
Ortada iki soru var 500 k vergi meselesi ikincisi ise zaten kesilen verginin parasını niye ödemeliyim.
ayrıca telif vergisi kanunu okudum bu iş youtube mecrası içinde geçerli, yani eskiden bir milyon tl kazanınca ödüyordun şimdi 500k yapmışlar. İşte burada yasal açıklık karmaşa var, tam burada devlete karşı dava açabilirsin diyorum.

Benim gördüğüm tek şey var vergi vermiyorsun verdiysen de dava açabiliyorsun ki r10'daki konuyu oku sanırım ya youtube yada adsense kısmında açılmıştı konu. Ayrıca tv bölümünü bitirmen benim için pek bir şey ifade etmiyor maliyeyi bitirseydin gelip bana öğüt verecek konumda olabilirdin. Benim sana söyleyeceğim tek şey ödediğin vergi için geçmiş olsun. Ben her türlü o vergi borcunu tekrar geri kazanırdım kimseye yedirmezdim, sana verebileceğim tek tavsiye bu..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri