Youtube Vergilendirme Varlık Barışı

o halde yurtdışından tr bankalarına ödeme yapan bi sistemde kriptoyu dolara çevirip doları banka hesabına çekmek gerekecek. tr borsasına aktarılırsa kabul etmezler muhtemelen. peki bu kanunda vergi konusuna değinilmemiş diyorsunuz. bu vergi istemeyecekleri anlamına mı geliyor? yani en cahil anlamda sormak gerekirse. yurtdışında 1 milyon $ a denk bi kripto param var diyelim. bunu borsada dolara çevirdim. doları hesabıma çektim. banka hesabıma çektiğim 1 milyon dolara devlet karışır mı?

Kanun maddesini aynen yolluyorum.

MADDE 21 – 193 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 93 – Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, bu maddedeki hükümler çerçevesinde, 30/6/2021 tarihine kadar Türkiye’deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilirler.

* İster 10 $ ister 10.000.000 $ olsun herhangi bir sorgulama yok.

* Bildirilen bu tutarlar ile ilgili vergi tahriyatı yok.

* Kaç kez bildirim yapacaksınız ile ilgili bir kısıtlama veya sayı yok.

* 30.06.2021 tarihine kadar istediğiniz kadar bildirim yapma hakkınız var.

* Paranın kimden geldiğinin önemi yok.

* Ne kadar gelirinizin olması vergiye tabi olacağınız ile ilgili olarak "esnaf muaflığından yararlanmıyorsanız (sizin konunuz esnaf muaflığına girmez) gelir vergisi mükellefiyeti ile ilgili bir sınır yok.

LÜTFEN AYNI SORULARI TEKRAR TEKRAR SORMAYIN. SORDUKLARINIZIN AÇIKLAMALARI ÜSTTE YAPTIĞIM DİĞER PAYLAŞIMLARDA VAR.
ÇOK EKSTREM BİR SORU OLURSA CEVAP VERECEĞİM AMA AYNI TÜR SORULARA CEVAP VERMEMİ GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK.

Türk Hukuk ve Gelir Vergi mevzuatına göre; kripto paralara ilişkin herhangi bir düzenleme olmadığından kripto paranın getirdiği gelirin ne şekilde vergilendirileceği ; para, altın, döviz, menkul kıymet vb. kıymetlerden hangisi kapsamında değerlendirileceği netlik kazanmamıştır.
Bu hususta , yurt dışından Türkiye’ye getirdiğiniz kripto paranın , ulusal bir para birimine çevrilmesi ve sonrasında banka hesabınıza aktarılması konusunda sorun yaşamamak adına varlık barışına başvurulmasında fayda var

Bende aynı şekilde 3 senedir btcturkden ödeme alıyorum her ay. Yurt dışı ödeme btc olarak hesabıma yatıyor. Btc bozdurup banka hesabıma tl olarak çekiyorum aylık 15 20 bin tl. Anladığım kadarıyla vergiye tabi tutulmuyor şu anda

Kanun maddesini aynen yolluyorum.

MADDE 21 – 193 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 93 – Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, bu maddedeki hükümler çerçevesinde, 30/6/2021 tarihine kadar Türkiye’deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilirler.

* İster 10 $ ister 10.000.000 $ olsun herhangi bir sorgulama yok.

* Bildirilen bu tutarlar ile ilgili vergi tahriyatı yok.

* Kaç kez bildirim yapacaksınız ile ilgili bir kısıtlama veya sayı yok.

* 30.06.2021 tarihine kadar istediğiniz kadar bildirim yapma hakkınız var.

* Paranın kimden geldiğinin önemi yok.

* Ne kadar gelirinizin olması vergiye tabi olacağınız ile ilgili olarak "esnaf muaflığından yararlanmıyorsanız (sizin konunuz esnaf muaflığına girmez) gelir vergisi mükellefiyeti ile ilgili bir sınır yok.

LÜTFEN AYNI SORULARI TEKRAR TEKRAR SORMAYIN. SORDUKLARINIZIN AÇIKLAMALARI ÜSTTE YAPTIĞIM DİĞER PAYLAŞIMLARDA VAR.
ÇOK EKSTREM BİR SORU OLURSA CEVAP VERECEĞİM AMA AYNI TÜR SORULARA CEVAP VERMEMİ GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK.

Merhaba hocam, devlet memuru kripto paralarla ilgili vergi barışı beyanında bulunabilir mi? Devlet memurluğu kripto para ticareti yapmaya ve beyanda bulunmaya engel midir acaba?

Merhaba hocam, devlet memuru kripto paralarla ilgili vergi barışı beyanında bulunabilir mi? Devlet memurluğu kripto para ticareti yapmaya ve beyanda bulunmaya engel midir acaba?

Bunu hocana sormana gerek yok, 657 tabi memur olan herkes ek iş yapamaz diye kanunda açıkça maddesi var, bu varlık barışından bir çok tanıdığım memur arkadaş malesef faydalanamadı.

Bunu hocana sormana gerek yok, 657 tabi memur olan herkes ek iş yapamaz diye kanunda açıkça maddesi var, bu varlık barışından bir çok tanıdığım memur arkadaş malesef faydalanamadı.

Hocam varlık barışı yurt dışındaki varlıkların ülkeye kazandırılmasını amaçlıyor. Kanunda parayı ticaretle mi kazandınız yoksa amcanızdan miras mı kaldı ona bakmıyor ki. Amaç yurt dışında bulunan para vs şeylerin ülkeye getirilmesi. Dolayısıyla devlet memurları varlık barışından yararlanamaz demeleri mümkün değil. Kabul etmeyen vergi dairesine dava açılarak kazanılacağını düşünüyorum 😊

Hocam varlık barışı yurt dışındaki varlıkların ülkeye kazandırılmasını amaçlıyor. Kanunda parayı ticaretle mi kazandınız yoksa amcanızdan miras mı kaldı ona bakmıyor ki. Amaç yurt dışında bulunan para vs şeylerin ülkeye getirilmesi. Dolayısıyla devlet memurları varlık barışından yararlanamaz demeleri mümkün değil. Kabul etmeyen vergi dairesine dava açılarak kazanılacağını düşünüyorum 😊

Yurt dışından gelecek diye beyan ettiğiniz ve süresi içerisinde Türkiye ye getirdiğiniz paralar için devlet memuru olup olmamanız önem arz etmiyor.
Ancak daha önce gelmiş olan paralar nedeniyle varlık barışına müracaat etmek için vergi mükellefi olmak lazım o nedenle 657 ye tabi devlet memurlarının ticaret yasağı olduğundan bu işlem onlara uymuyor.
657 sayılı yasa çok açık o nedenle varlık barışından yararlanayım diye devlet memurluğundan olma ihtimalide var.
Mahkemeye müracaat ederim kazanırım derken bu hususu da dikkate almanızı öneririm.

Yurt dışından gelecek diye beyan ettiğiniz ve süresi içerisinde Türkiye ye getirdiğiniz paralar için devlet memuru olup olmamanız önem arz etmiyor.
Ancak daha önce gelmiş olan paralar nedeniyle varlık barışına müracaat etmek için vergi mükellefi olmak lazım o nedenle 657 ye tabi devlet memurlarının ticaret yasağı olduğundan bu işlem onlara uymuyor.
657 sayılı yasa çok açık o nedenle varlık barışından yararlanayım diye devlet memurluğundan olma ihtimalide var.
Mahkemeye müracaat ederim kazanırım derken bu hususu da dikkate almanızı öneririm.

Hocam siz işin ehlisiniz, biz sadece yorum yapıyoruz 😊 devlet memurluğunda ticaret yapmak yasak ama yapıldığı taktirde kıdem durdurma cezası veriliyor diye biliyorum. Tabi belki bir sonraki safhası memurluktan olmaktır.

böyle bir gerekçe ile devlet memurluğundan atılmak hiç mantıklı değil hocam. 657 sayılı kanunda yüz kızartıcı suçlar olmadığı sürece devlet memurunun alacağı en büyük ceza maaştan kesme cezasıdır.

Arkadaşlar ben de memurum. Geçmişe dönük kazançlarımla ilgili ne yapmalıyım? Bundan sonraki kazançlarımı adsensede bekletmeyi düşünüyorum. Memur olan arkadaşlar nasıl bir yol izliyor acaba ?

Arkadaşlar bir kaç sayfayı okudum ama anlamadım pek bu işlerde iyi değilim.

Ben 2013 yılından beri kazanıyorum. ilk etapta network'e bağlıydım 2016 nın ortasına kadar öyle devam ettim sonra ayrıldım.
300-600$ gelirim var aylık bu olaylardan hiç haberim yoktu ta ki gündemdeki haberlere kadar.

Ne yapmam gerekiyor korkuyorum bir ev parası kadar borç ödemekten. Yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar bir kaç sayfayı okudum ama anlamadım pek bu işlerde iyi değilim.

Ben 2013 yılından beri kazanıyorum. ilk etapta network'e bağlıydım 2016 nın ortasına kadar öyle devam ettim sonra ayrıldım.
300-600$ gelirim var aylık bu olaylardan hiç haberim yoktu ta ki gündemdeki haberlere kadar.

Ne yapmam gerekiyor korkuyorum bir ev parası kadar borç ödemekten. Yardımlarınızı bekliyorum.

Okumaya devam et, yeterli bilgi var.

Arkadaşlar merhaba. Vergi için çağırılmıştık bir süre önce. Müfettiş çağırdıktan sonra Varlık Barışından faydalandım. Bunu tutanağa işlettim. Tutanak tutuldu ve şuanda komisyonda ve karar çıkmasını bekliyorum.

Bu aşamada bu vergi affından faydalanmak için ne yapabilirim? Teşekkürler.

Merhaba daha önce mali müşavirlerle görüştüm. Birisi sizin gibi eski gelirlerin veya şu ana kadar yapılan gelirler için şahıs şirketi kurup varlık barışını önerdi incelemeye takılmamak için , biri de bu miktara kimse inceleme yapmaz bilgisini verdi. 2019dan itibaren yaklaşık 12bin tl gelir geldi. bu konuda varlık barışını yapmak en doğrusu geldi bana

Bugün bankaya gittim müşteri yetkilisine salı günü para gelecek bu parayı vergi barışı kapsamında ülkeye sokmak istiyorum dedim, beni kıdemlisine götürdü onada anlattım banka müdürüne çıktık beraber, onada anlattım o işler burada değil vergi dairesinden oluyor dedi, vergi dairesine de gitsem bugünkünden farklı olacağını sanmıyorum

Merhaba daha önce mali müşavirlerle görüştüm. Birisi sizin gibi eski gelirlerin veya şu ana kadar yapılan gelirler için şahıs şirketi kurup varlık barışını önerdi incelemeye takılmamak için , biri de bu miktara kimse inceleme yapmaz bilgisini verdi. 2019dan itibaren yaklaşık 12bin tl gelir geldi. bu konuda varlık barışını yapmak en doğrusu geldi bana

İncelemeye girmemişsek eski gelirleri misal 2015’in gelirinin vergisini nasıl ödeyebiliyoruz bilginiz var mı ? Konuda sanırım en geç 1 yıl önceki gelirler ödenebilir gibi bir şey yazıyordu, acaba 1 yıldan öncekiler nasıl ödeniyor

İncelemeye girmemişsek eski gelirleri misal 2015’in gelirinin vergisini nasıl ödeyebiliyoruz bilginiz var mı ? Konuda sanırım en geç 1 yıl önceki gelirler ödenebilir gibi bir şey yazıyordu, acaba 1 yıldan öncekiler nasıl ödeniyor

Hocam 12 gün kaldı 2015 de ki vergiler için. Vergi cezaları 5 yıl geri dönük işliyor. Ben varlık barışı yaptım ama halen tedirginim gün sayıyorum.

Bugün bankaya gittim müşteri yetkilisine salı günü para gelecek bu parayı vergi barışı kapsamında ülkeye sokmak istiyorum dedim, beni kıdemlisine götürdü onada anlattım banka müdürüne çıktık beraber, onada anlattım o işler burada değil vergi dairesinden oluyor dedi, vergi dairesine de gitsem bugünkünden farklı olacağını sanmıyorum

Hocam, yayınlanan genelgede bu işlemlerin bankada yapılacağı yazıyor. Bunu gösterdiğinizde ne dedi acaba bankadakiler ? Yani burada olmama sebebi neymiş ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri