Youtube Video Kalite Sorunu?

• Kullanıcı zack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

zack

Platin Üye
İyi bayramlar arkadaşlar. Son zamanlarda Youtube'da sürekli gözüme çarpan bir şey var. Bazı Youtube kanalları videoları yükledikten sonra kalite bölümünde 720p60 HD ve 1080p60 HD yazıyor.

Bu şekilde olması için render'ı nasıl yapmamız lazım. Sony Vegas Pro 11 kullanıyorum 15 dakikalık videoyu 1080p olarak wmv renderliyorum ama çamur gibi abi görüntü.

Bu adamların bu şekilde render yaptıkları videolar 480p'de bile benim 720p'den daha kaliteli duruyor.

Bu 1080p60 için nasıl render gerekiyor?

wmv en kötü çıktıyı alan format hocam vegas ta :D mp4 veya avchd dene ama boyutları yüksek olur

Videoyu 60fps çekmen lazım öyle render almak için, yoksa pek fark etmez. 60fps'nin göze güzel görünme sebebi de kareleri fazla takip edememen. Ancak uzun videolarda kişinin gözü yorabilir.

---------- Spam Engelliyici 16:02 ---------- Önceki Mesaj 16:02 ----------

Bir de şu vegas sevdasını bi' bırakmadınız. Premiere her işinizi görür :)

fps değeri ne kadar yükselirse saniye başına alınan yenilenme de o kadar yükselir bu da göz için oldukça faydalı bir durumdur. yani videonun uzun veya kısa olması önemli değil fpsnin yüksek olması göz sağlığı ve seyir zevki için önemlidir. oyunlarda yüksek fps yakalamak için insanlar servet bayılıyor pclere sebepleri aslında bunlardır. yani yüksek fps yararlıdır zararlı değil.

Vegas 13 gerekiyormuş sanırım. Hocam 25 küsür saniyelik video 500mb çıkmış ben 15 dakikalık videoyu renderlayacağım böyle ohooooo kaç gb olur :D Neyse vazgeçtim sanırım.

10 dakikalık video 1 gb oluyor. Eğer oyun videosu çekiyorsan kesinlikle 60 fps yüklemelisin.

camtasiada yok sanırım dimi 60fps :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri