Selamlar,ben de bir içerik üreticisiyim. Önemli bir konuda sizi bilgilendirmek istedim.
Son günlerde YouTube’da yeni bir özellik çıkmaya başladı. Videoların altında yapay zekâ destekli “Soru Sor / Videoyu Özetle” kısmı görünüyor. İzleyici tek tuşla videonun özetini okuyabiliyor. Videoyu izlemeye gerek duymuyorlar.
Açıkçası bu durum beni biraz rahatsız etti çünkü insanlar videoyu izlemeden çıkarsa:
- izlenme süresi,
- retention,
- önerilere düşme,
- gelir
gibi konular olumsuz etkilenebilir.
Şu an creator tarafında bunu kapatma seçeneği de yok gibi görünüyor.
Ben YouTube’a bununla ilgili geri bildirim gönderdim. Ne kadar fazla içerik üreticisi geri bildirim gönderirse belki creatorlara kapatma seçeneği getirirler diye düşünüyorum.
İsterseniz siz de birkaç dakikada geri bildirim gönderebilirsiniz. Belki düzeltirler. Emekler boşuna gitmez.
Bence bu konu ileride birçok içerik üreticisini etkileyebilir.
Haberiniz olsun istedim
Son günlerde YouTube’da yeni bir özellik çıkmaya başladı. Videoların altında yapay zekâ destekli “Soru Sor / Videoyu Özetle” kısmı görünüyor. İzleyici tek tuşla videonun özetini okuyabiliyor. Videoyu izlemeye gerek duymuyorlar.
Açıkçası bu durum beni biraz rahatsız etti çünkü insanlar videoyu izlemeden çıkarsa:
- izlenme süresi,
- retention,
- önerilere düşme,
- gelir
gibi konular olumsuz etkilenebilir.
Şu an creator tarafında bunu kapatma seçeneği de yok gibi görünüyor.
Ben YouTube’a bununla ilgili geri bildirim gönderdim. Ne kadar fazla içerik üreticisi geri bildirim gönderirse belki creatorlara kapatma seçeneği getirirler diye düşünüyorum.
İsterseniz siz de birkaç dakikada geri bildirim gönderebilirsiniz. Belki düzeltirler. Emekler boşuna gitmez.
Bence bu konu ileride birçok içerik üreticisini etkileyebilir.
Haberiniz olsun istedim