Youtube'da Başarılı Oldum.

• Kullanıcı savemrt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

savemrt

Kayıtlı Üye
Bu tecrübemi YtPara üyeleriyle paylaşmayı bir zorunluluk bilirim. Çünkü birçok şeyi buradan sorarak ya da açılmış konulardan okuyarak öğrendim. Uzatmadan size kendi kanalımdaki başarıya ulaştığım teknikleri anlatmaya çalışayım.

Youtube ilk para kazandırmaya başladığında bilenler bilir Avesomenes ile çalışırdım ancak teliflerden dolayı Youtube'u bırakmıştım. Son zamanlarda da burayı takip ediyordum. Birçok kişi; başarısız oldum, sanayiye tekrar başlamanın vakti geldi. Youtube izlenmeleri düşürdü gibi insanlarıın heveslerine ve çalışma isteklerine ket vuracak konulara rastladım. Ben de bir düşündüm acaba tekrar bulaşmasam mı diye ama bu konuları açan hesaplara baktığımda daha yeni foruma kaydolmuş kişiler olduğunu gördüm. Belki o kardeşlerime de bir ilham olurum ümidiyle bu konuyu sizlere sunuyorum.

Öncelikle kanala 5 gündür video atıyorum.

Nasıl başarılı olunur? Ya da ben ne yaptım.

1. gün video attım. izlenme 0
2. gün video attım. İzlenme 0
Burada ümidim öyle bir kırıldı ki forumdaki arkadaşlar doğru söylüyor diye zihnimden geçmeye başladı.
3. gün video attım. İzlenme 1 (onu da kendim izledim)
4. gün video attım izlenme 78 önceki videolarda da artış oldu.
Ve son videoyu attım izlenme 1.2k

şimdiiiiii gelin en büyük ama en büyük sırrı vereyim. Düzenli bir aralıkta video atmak! Arkadaşlar short çalışıyorsanız günlük en az 1 video atın. Uzun video çalışıyorsanız. Pazartesi Çarşamba Cuma atın. O kadar çok video üretemem derseniz Pazartesi Cuma atın. Veya Haftada 1. O da olmazsa 2 haftada aynı gün atın. Bu kanalınızın spm değerini yükseltecektir. Ama hangi aralıkta atıyorsanız o gün atmaya dikkat edin. Bir gün bile aksatmayın.

Kanalınıza aynı videoyu defalarca silip silip yüklemeyin. Bir tane yedek kanalınız olsun telifli içerik testi için orayı kullanın Son olarak yüklemeye değer görürseniz öyle ana kanala kırk defa düşünüp 1 defa silmemek üzere yükleyin. Zira takipçileriniz varsa durmadan video yükledi diye bildirim almak takipten vazgeçmelerine yol açacaktır.

Yan hesaplar açıp attığınız videoyu beğenmeyin, kaydetmeyin ya da yorum yapmayın. Gerekirse izlenme sıfırda kalsın ama inorganik müdahalede bulunmayın. Videoyu attığınız hesabınızla bile beğeni atmayın.

Acaba listelenmiş mi diye arama yapıp altlara kadar inip kendi videonuzu bulup izlemeyin.

Vidiq isimli eklentiyi chrome'a kurup aynı içeriği üreten ve hit olmuş kanalların etiket, açıklama ve başlıklarını örnek alın. Ama sakın aynısını kopyalamayın.

Kanalınızda sadece tek alanda içerik üretin. Örneğin futbolla alakalı bir kanalsa pratik ev aletlerinin püf noktaları gibi farklı kategoriden video yüklemeyin.

Maymun iştahlı olmayın. 4 tane kanal açayım hepsine de video üretir 4 kanaldan para kazanırım kafasını bırakın. Tek kanal açıp gerekirse o kanala 4 video yükleyin ama 4 kanalı idare etmeyi kafanızdan silin.

Kategorinizle alakalı en iyi kanal adını seçerken bulduğunuz ismi aratın karşınıza mümkün olduğu kadar az sonuç çıkması çok önemli. Sürekli kanal adı değiştirmeyin. Mümkünse kanal adınız içeriğinizin adıyla alakalı olsun. Örneğin: BeinSport, RemixAdam, DFT Tarih, Yap Yap, Evrim Ağacı.. Ancak kanal adınız şahsınızın adı olursa da problem olmaz.

3. Parti yazılımlarla videolarınızı boostlama düşüncesiyle beğeni ya da yorum basmayın.

Kanal resminizi muadil kanalların profillerini örnek alarak sizi hatırlatacak bir görsel belirleyin. Çünkü insanlar onu gördüğünde bu Ali'nin kanalı Mehmet'in kanalı desin. Yaygın ve herkes tarafından kullanılan bir görsel olmasın.

Gelelim bütün bunları yapsanız da bunu yapmadığınızda tek izlenim alamayacağınız kritere. Videonun kalitesi. Öncelikle siz mükemmel bir analizci olmalısınız. Nasıl yani? İnsanların ilgili kategoride neyi izlediğine ve nasıl izlediğine.

Video portallarında görmüşsünüzdür. Birisi bir film kesitini paylaşıp 50 izlenip alırken diğer aynı süre aynı kalitedeki videoya saçma sapan seslendirmeler yaparak milyonlar izleniyor. Eskiler bilir Veysel Zaloğlu diye biri vardı sosyal medyada seneler önce kısa video uygulamalarıyla ünlü oldu. Baktı o akım bitti ve gündemden düşüyor gidip abuk subuk izlemeyeceğiniz çöp içeriklere dublaj yapıyor ve milyonlar izleniyor. Gidin onu yapın demiyorum. Bir video sizin karşınıza düşüyorsa ve aynı kategori defalarca düşüyorsa ya sizin ilgi alanınızdır ya da gerçekten başarılı bir kategoridir. İzleyin, analiz edin uygulayın.

Gelelim içeriğinize göre mikrofon veya kamera kalitesine. Arkadaşlar insanların %90'ı neredeyse videoları telefondan izliyor. yani kamerayla içerik üreten arkadaşlar 20 30 bin liralık kamera almalarına gerek yok. Zaten adam küçük ekran izliyor. Ha demiyorum ki 360p yükleyin. 1080p yeterli olacaktır. 4k 8k gibi boyutlarda render yapmaya uğraşmayın evet arama sonuçlarında bir tık etki ettiği söyleniyor ancak şu yukardaki kriterleri uygulayın 480de atsanız tutacaktır.

Gelelim sese eğer 10 15bin aralığında bir bütçeniz varsa Rode marka mikrofon öneririm ancak dipteyseniz sıfırsanız telefonla da çekebilirsiniz. Nasıl yani? Adobe Podcast adlı bir site var henüz Beta sürecinde muhtemelen paralı olacaktır. Hangi ekipmanla ses kaydı alırsanız alın sesin kalitesini düzenliyor ve mümkün olan en iyi sonucu veriyor. Ortam sesini temizliyor. Bunu da böyle çözebilirsiniz.

Her şeyin sonunda da hazırlayacağınız videoları editlemek için bir bilgisayar olmalı. Buna ne yazık ki yapabileceğim bir şey yok. İyi bir cihazınız varsa zaten öyle ya da böyle premier pro'yu öğreniyorsunuz. Bu aşamayı var olduğunu düşünerek son aşamaya geçiyorum.

Hazırladığınız videoyu siz izler misiniz? Evet mi? bence hayır. Çünkü insan video hazırlarken defalarca kez kayıtları dinlediği için istemsizce kendi sesinize ya da hazırladığınız içeriğe müptela olursunuz. Dikkat edin 3 gün önce attığınız video eskisi kadar iyi gelmez bu ne ya insanlar bunu nasıl izlemiş dersiniz. İşte burada sizin herkes gibi görme yetiniz açılmıştır. Tam olarak o durumda eksik ve yanlışlarınızı tespit edin.

İçeriğinizin sesinde çatlama olmasın (-3 desibel alt sınır tavsiye ediyorum) Kendi sesinizse ve arkaya fon atacaksanız fon sesi bastırmasın. Sesiniz uğultulu, derinden olmasın. Sesinizle çok oynayıp başka birinin sesiymiş gibi sonuçlara varmayın. Bazen görüyorum. Hard limiter ata, vocal enhanzer ata şu efekti koy bunu koy bilgisayardan dinlerken sanki mükemmel bir ses sanatçısı gibi vibe alırsınız telefondan bi dinlersiniz lan bu ne diye tepki verirsiniz. Yani özetle sese, sesinizi değiştirecek efekt atmayın.

Son olarak da buraya gelip başarısızlığını paylaşan şahıslara bakıp motivasyonunuzu yitirmeyin. Herkes başarılı olamaz. "Başarı nazlı bir kız gibidir. Ona hep ilgi göstermelisin."

Benden bu kadar değerli arkadaşlar umarım başarılı olursunuz. Kanalımın izlenmesini de paylaşayım :)

Moralini bozmak istemem ancak başarı nerede onu anlamadım.
Trollemiyorsundur umarım. Benim 150k abone var, 150k günlük izlenme alıyorum ancak hala neden olmuyor diye kafayı kıracağım. Başarılı olduğumu düşünmüyorum.
500k aboneyi ne zaman aşarım? günlük 1m izlenirim o zaman başardım diyeceğim.
tamam herkesin hedefleri farklı, buna bir şey demiyorum ancak senin başardığın şeyi de görmek isterim.
Küçük bir kanalım var. Attığım her video orada 2-5k izlenme alıyor tam 7 aydır. Hiçbir işe yaramıyor. Başaramıyorum.
Sıcak sanırım, ondan oluyor. Darlanıyorum.

Son düzenleme:
Moralini bozmak istemem ancak başarı nerede onu anlamadım.
Trollemiyorsundur umarım. Benim 150k abone var, 150k günlük izlenme alıyorum ancak hala neden olmuyor diye kafayı kıracağım. Başarılı olduğumu düşünmüyorum.
500k aboneyi ne zaman aşarı, günlük 1m izlenirim o zaman başardım diyeceğim.
tamam herkesin hedefleri farklı, buna bir şey demiyorum ancak senin başardığın şeyi de görmek isterim.
Küçük bir kanalım var. Attığım her video orada 2-5k izlenme alıyor tam 7 aydır. Hiçbir işe yaramıyor. Başaramıyorum.
Sıcak sanırım, ondan oluyor. Darlanıyorum.

Moralimi bozmadın, iyi niyetli olduğunu düşünerek cevap veriyorum. Başarı bunun başlangıç hedefini başarabilmekte. Elbette bu forumda 5m aboneli arkadaşlar da var 1 abonesi olmayan da.

Başarı bunun 1.2k izleniminde değil. Ya da aldığım 3 5 beğenide de değil. Başlangıç için yt'nin bana start vermiş olması zira yukarıda yazdığım tecrübelerimin birçoğunu dikkatli okusaydın daha önce Awesomeness ile çalıştığım kanallarımdan olduğunu görecektin.

Ben biliyordum ki böyle bir sıçramadan sonra artık ne atsam hep daha ileriye gideceğim. Zira öyle de oldu. Daha 4 saat önce attığım video henüz bu süreçte önceki attığım izlenimlerin sayısını geçti neredeyse 2 kat beğeni geldi ve yorum atılmaya başlandı. Onu da bırakayım.

Senin başarısızlığına kafayı kırmak üzerine olmana gelecek olursam onun için de yazdım. 2 kanalına enerjini böldüğün için oluyor. 2 kanala 2 video atacağına 1 kanalına 2 video atmalısın enerjini bölme.

Moralimi bozmadın, iyi niyetli olduğunu düşünerek cevap veriyorum. Başarı bunun başlangıç hedefini başarabilmekte. Elbette bu forumda 5m aboneli arkadaşlar da var 1 abonesi olmayan da.

Başarı bunun 1.2k izleniminde değil. Ya da aldığım 3 5 beğenide de değil. Başlangıç için yt'nin bana start vermiş olması zira yukarıda yazdığım tecrübelerimin birçoğunu dikkatli okusaydın daha önce Awesomeness ile çalıştığım kanallarımdan olduğunu görecektin.

Ben biliyordum ki böyle bir sıçramadan sonra artık ne atsam hep daha ileriye gideceğim. Zira öyle de oldu. Daha 4 saat önce attığım video henüz bu süreçte önceki attığım izlenimlerin sayısını geçti neredeyse 2 kat beğeni geldi ve yorum atılmaya başlandı. Onu da bırakayım.

Senin başarısızlığına kafayı kırmak üzerine olmana gelecek olursam onun için de yazdım. 2 kanalına enerjini böldüğün için oluyor. 2 kanala 2 video atacağına 1 kanalına 2 video atmalısın enerjini bölme.

Şu an tiktok/youtube/ facebook platformlarında 3 farklı videom keşfette. Saatlik youtube'da 10k izlenme alıyor.
Senden öğreneceğim çok şey var.
Ha bu arada enerjimi bölmüyorum çünkü ben videolarımı geçen sene çektim. Son bir kaç aydır video çekmiyorum. En az 1 sene idare edecek videom var.
Neyse umarım başarılı olursun ancak tecrübelerime göre 1-2 haftaya hayal kırıklığı yaşarsın.
Başarılı olma demiyorum. Olabilirsin de ancak enerjini başarılı oldum diyerek bitirme. Başardım dediğin an bittiği andır.
Bu da benden sana bir tecrübe aktarımı olsun.
Ekleme: bu arada neden kötü niyetli olayım? Seni tanımıyorum bile. Kötü niyet ya da iyi niyet beslemeden yazdım.

Son düzenleme:
Umarım daha da başarılı olursun ben düzenli video atmama rağmen daha bir hareket elde edemedim normal videolarım 5-6 dakika ve ortalama izlenme süresi 2 dakikayı aştığı halde 200 civarı izlenip duruyor shortslarda aynı civarlarda kesiliyor çözemedim. Kanal adım Gökhan Ayvaz incelemek istersen

Bizler de böyle başarıyı yakaladık ama bunun sonu yok işte. Bu arkadaşımız güzel başlamış aynı düzende giderse çok daha iyi olacak.

Gerçekten samimi bir hikaye teşekkür ederim. Ytpara kurulduğunda üniversitedeydim çok koşturmuştum, kanallarım kapanmıştı ve bırakmıştım. Tekrar geldim ve bu sahne ile karşılaşmak çok hoş oldu. Yolun açık, kazancın bol olsun :)

[MENTION=134744]savemrt[/MENTION] son durum nedir? nasıl gidiyor?

tekrar gündem olmasına şaşırmakla beraber bu 1 aylık sürede ciddi gelişim kaydettim.

Süreklilik ve izlenilebilirlik..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri