Youtuberların para kazanma gerçekleri

JiTeM

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar youtube'da denk geldim belki izlemek istersiniz :)

https://www.youtube.com/watch?v=alrpMOabvI0

Birde şu 2 arkadaşın attıgı yorumlara cok guldum ya :D

OEL9l0.png

E3R609.png

Yine dönüp dolaşıp bu elemanlar ne kadar kazanıyora gelmiş mevzu.
Kazanmıyoruz diye ağlıyorlar, gidip sabah 8 akşam 8 sigortalı bir işe girip 12 saat çalışsınlar, madem kazanmıyorsun, bir SSK'lı işe gir.

Yine dönüp dolaşıp bu elemanlar ne kadar kazanıyora gelmiş mevzu.
Kazanmıyoruz diye ağlıyorlar, gidip sabah 8 akşam 8 sigortalı bir işe girip 12 saat çalışsınlar, madem kazanmıyorsun, bir SSK'lı işe gir.

onuda geçtim :D ilk resimde ki arkadaş nasıl savunmuş ya enes baturu ki bana göre youtbenin türkiye kralı ve türkiyede en çok parayı alan kişi buna durumu kötü para almıyor vs vs yazmış eğer ki bu cocuk para almıyorsa youtube'dan hıc bır turk para alamıyordur :D yok oyun alıyormus mıkrofon almıs pc almış :D

Geçen türk youtuber'ın birini gördüm. Yine bu elamanlardan biriydi. Kanalına baktım 600 milyon izlenmiş. bgbg 1 TL olsa. Varın siz hesap edin... 600 bin TL yazacam ama inanmayan arkadaşlar çıkacak..

Valla 500 k izlenime 50 doları gördükten sonra ayrıca adsense inceleme fırsatınıda buldum kanalın analytic e de baktım 2 milyon reklam gösterimine 500k gösterilen reklam var yok.
Kafanızdan kim ne kadar kazanıyor kestiremezsiniz gelen kullanıcı kitlesi çok ufaksa youtube tr de ekmek var onun harici zaten bencil davranıyor ve bilerek reklamlarınızı bile tıklamıyorlar.
Çoğu adblock kullanıyor insanlar ne kadar kazanıyor ya da acındırıyor kendini mevzusu ayrı bi boyut ama ben tanık oldum ondan sonrada 20-30 bin bütçeyle gireceğim projeye girmedim 100 k türkçe içerik izleneceğine 3-5k arası yabancı çocuk kanalınız izlensin öyle diyeyim

onun harici elinizde raporsal bir şey olmadıktan sonra insanlar şu kadar kazanıyor kazanmıyorum diyor deyip eleştirmek doğru değil
Türkiye de youtube sadece popülerlik amaçlı yapılabilir bi 500 k aboneniz v.s varsa o zaman da sponsorluklar falan gelir bir şekil kazanırsınız.

haa asgari ücreti 1300 tl olan ülkede buradan 1000 tl kazanıyorsanız zaten süperdir.

Bende pek birşey kazandıklarını zannetmiyorum

Valla 500 k izlenime 50 doları gördükten sonra ayrıca adsense inceleme fırsatınıda buldum kanalın analytic e de baktım 2 milyon reklam gösterimine 500k gösterilen reklam var yok.
Kafanızdan kim ne kadar kazanıyor kestiremezsiniz gelen kullanıcı kitlesi çok ufaksa youtube tr de ekmek var onun harici zaten bencil davranıyor ve bilerek reklamlarınızı bile tıklamıyorlar.
Çoğu adblock kullanıyor insanlar ne kadar kazanıyor ya da acındırıyor kendini mevzusu ayrı bi boyut ama ben tanık oldum ondan sonrada 20-30 bin bütçeyle gireceğim projeye girmedim 100 k türkçe içerik izleneceğine 3-5k arası yabancı çocuk kanalınız izlensin öyle diyeyim

onun harici elinizde raporsal bir şey olmadıktan sonra insanlar şu kadar kazanıyor kazanmıyorum diyor deyip eleştirmek doğru değil
Türkiye de youtube sadece popülerlik amaçlı yapılabilir bi 500 k aboneniz v.s varsa o zaman da sponsorluklar falan gelir bir şekil kazanırsınız.

haa asgari ücreti 1300 tl olan ülkede buradan 1000 tl kazanıyorsanız zaten süperdir.

Hocam ben para kazanamıyorum diyip'de 10.000tl'lik oyun sistemi toplayan insan gördüm :D bakın youtube'da geçtim burak oyunda ornegın adam bir saat younow yayını yapıyor mınımum 500tl hani ben'de özgün youtube kanalıyım hiç br youtuberın parasında tek kurusunda gözüm yok ama şöyle çıkıp yok hıc kazanmıyorum ayda 100tl alıyoruz vs vs yok youtube %60 kesiyor partner %30 kesiyor banka %20 kesıyor 100tl zor alıyorum dıyenlere uyuz oluyorum la olm öyle ise okadar küfürü zevk içinmi yiğiyorsun ne bılım aylık 100tl alıyorsun tek ısım youtube dıyorsun ee ozaman 10k lık sistemi nasıl topluyorsun ne bılım şak diye 1000 1500tl lik sanal gerçeklik gözlüğü alıyorsun :D sonra hiç para almıyoruz diye milleti kekliyorlar .

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri