Yükleme Yaparken İnternet Kullanılamaz Hale Geliyor

• Kullanıcı bojan54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

bojan54

Kayıtlı Üye
youtube a video yüklerken internette sayfa bile açmamaya başladı bu sorun yeni bilgisayarda kaynaklanıyor.
Öyle bi sorun ki kablosuz kullandığım için tablet yada telefonda bile hiç bir şey yapılmıyor video yüklemekten soğudum resmen niye böyle bir şey olmuş olabilir çözümü var mı?

dediğim gibi önceki bilgisayarda böyle bi sorun yoktu 1 gün arayla bu sorun başladı birden. Ethernet kartı falan bundan olabilir mi?

upload interneti kasar zaten. AKK'yı geçtiysen düşmüştür hızı o yüzden daha beterdir. Yarın aybaşı sıfırlanır düzelir.

VDS al kurtul.
Evden upload yapıyorsun ne bekliyorsunki?
60-70 kb upload yapıyorsun zaten.
Upload yaparken net kasar.

merak ediyorum upload yaparken interneti normal şekilde kullanabilen var mı ?

[MENTION=11282]bkrmyss[/MENTION]
bilgisayar kasmıyor tabiki internet kullanılamıyor, hatta tablet ve telefona bile internet gitmiyor.
[MENTION=10575]fenomen[/MENTION]
alakası yok.
[MENTION=8077]NoEroin[/MENTION]
vds zaten var. O başka bu başka.

öteki bilgisayarda dediğim gibi bu sorun yoktu. Yeni bilgisayara geçince 1 gün arayla bu sorun oldu başka bir şey olması lazım. Video yüklerken youtube da en az 480p video izleyebiliyordum şimdi sayfa bile açmıyor.

---------- Spam Engelliyici 15:03 ---------- Önceki Mesaj 15:02 ----------

merak ediyorum upload yaparken interneti normal şekilde kullanabilen var mı ?

öteki bilgisayarda youtube 480p video bile izliyordum rahat rahat takılıyordum hatta vds ye bile giriyordum düşün. Bi çözümü vardır illa hala bulamadım

Hattınız simetri internet değil ise (download ve upload hızları eşit) upload yaparken, upload yaptığınız sunucu (örnek; youtube) upload hızınızın hepsini kullanıyorsa, bu durumda download yapamazsınız. Daha önce kullanıyorum demişsiniz, şöyle olabilir;

upload hızınız 4mb diyelim. Youtube o anda hepsini kullanmamıştır, sunucularda ağırlık vardır. 3Mb ni kullanıyordur. Geri kalan 1mb ile siz download yapabilmişsinizdir yani 480p video izleme vb.

bojan54 ne yaparsan yap TTnet kullanıyorsan upload yaparken net kasar.
Bu kadar basit bir olay.
Birde hızın AKK aşıp 3mb'e düştüyse site açmaması kadar doğal birşey yok.
:D

Hattınız simetri internet değil ise (download ve upload hızları eşit) upload yaparken, upload yaptığınız sunucu (örnek; youtube) upload hızınızın hepsini kullanıyorsa, bu durumda download yapamazsınız. Daha önce kullanıyorum demişsiniz, şöyle olabilir;

upload hızınız 4mb diyelim. Youtube o anda hepsini kullanmamıştır, sunucularda ağırlık vardır. 3Mb ni kullanıyordur. Geri kalan 1mb ile siz download yapabilmişsinizdir yani 480p video izleme vb.

2 sene falan böyle kullandım. Hep aynıydı. Upluoad sınırlama nasıl yapılabilir anlıyor musun bu işlerden?
[MENTION=8077]NoEroin[/MENTION] 2 sene hiç böyle bi sorun olmadı 24 tane akk geçmişimdir hiç böyle bir şey olmadı. Video yüklerken hep foruma giriyordum başka başka şeyler yapıyordum hatta video yüklenme arasında vds girip ordaki işleri hallediyodum şimdi hiç bir şey yapılmıyor.

2 sene falan böyle kullandım. Hep aynıydı. Upluoad sınırlama nasıl yapılabilir anlıyor musun bu işlerden?
@NoEroin 2 sene hiç böyle bi sorun olmadı 24 tane akk geçmişimdir hiç böyle bir şey olmadı. Video yüklerken hep foruma giriyordum başka başka şeyler yapıyordum hatta video yüklenme arasında vds girip ordaki işleri hallediyodum şimdi hiç bir şey yapılmıyor.

İnternet servis sağlayıcınızı arayın hocam. Belki yardımcı olurlar. Simetri internet ülkemizde çok pahalı. Herkes sizinle aynı kullanıyor.

İnternet servis sağlayıcınızı arayın hocam. Belki yardımcı olurlar. Simetri internet ülkemizde çok pahalı. Herkes sizinle aynı kullanıyor.

Alla Allah ben demek ki baha iyi kullanmışım şimdi sudan çıkmış balığa döndüm. Gece bırakıyorum anca yüklemeye. Ama interneti hiç değiştirmeden sadece bilgisayar değiştirince bu sorun nasıl oldu?

youtube a video yüklerken internette sayfa bile açmamaya başladı bu sorun yeni bilgisayarda kaynaklanıyor.
Öyle bi sorun ki kablosuz kullandığım için tablet yada telefonda bile hiç bir şey yapılmıyor video yüklemekten soğudum resmen niye böyle bir şey olmuş olabilir çözümü var mı?

dediğim gibi önceki bilgisayarda böyle bi sorun yoktu 1 gün arayla bu sorun başladı birden. Ethernet kartı falan bundan olabilir mi?

Bu sorunun bilgisayar ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.Çünkü bu sorun değil bunu eminim ki herkes yaşıyordur, bende bu sorunu yaşıyorum bu yüzden upload yaparken hızı azıcık biraz bile düşürsen sörf ederken çok rahat edersin.Örneğin upload hızını saniyede 80 kb'tan, 60-65 kb civarlarına düşürebilirsen sörf hızında çok fark görürsün.Mesela bu sorun torrent te de oluyor torrent te uploadın aksine download hızını dibine kadar kullandığından sana sörf edecek bir hız bırakmıyor.

Bu arada bilgisayarın tüm internet çıkışlarını ve girişlerini kontrol edebileceğin, istediğin bir programın internete çıkışını kesebileceğin veya hızını sınırlandırabileceğin bir program istersen Net limtter programını kesinlikle tavsiye ederim.:)

Kota 50 gb ise 3 mb düşüyor hız 75 gb geçtiğin de 1 mb den daha aşağıya iniyor buna dikkat et derim.

S.a. Konuyu hortlatmak gibi olacak ama herhangi bir çözüm bulabildin mi bu konuya? Son bir kaç aydır bende de durum aynı çünkü. Farklı illerdeki arkadaşlarda da durum aynı. Şimdi ttnet kullanıyoruz tamam ama daha önce manuel yükleme yaparken çokta kasma olmuyordu şimdi resmen felç ediyor interneti. Farklı pc farklı servis sağlayıcı ile alakası bile yok konunun. Ping inanılmaz yükseliyor.

Somut bir örnekle açıklarsak iki şeritli yol tek şeritli yola döndü sanki. Telekom birşeyler değiştirdi ya da youtube yükleme yaparken tüm interneti sömürmeye karar verdi çözüm bulamadık uzun süre araştırdık

Yıl 2016 ve halen bu sorunun çözümü yok :)

google choremeden yüklüyrsan başka tarayıcıdan yükle videolarını düzeliyor bendede aynı sorun vardı

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri