Yüksek Lisans Yaparken Yurt Dışına da Gitmek

• Kullanıcı Rock3r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

Rock3r

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Yurt içinde herhangi bir üniversitede Yüksek Lisans yaparken bu öğrenciler belli bir süreliğine yurt dışına gidiyorlar. Herkes değil de belli bir kısım gidiyor. Bu neden oluyordu ? Bilen var mı ? Okul ne için gönderiyor ? Ya da okul mu gönderiyor yoksa öğrencinin tercihine mi kalmış bir şey, gitmek için ne gibi şartları karşılamak gerekiyor ?
Yüksek lisansın tezli ya da tezsiz olması ile bir bağlantısı var mıdır ?

Bilgilendirirseniz sevinirim. :)

erasmus ile gidersin yurt dısına suan erasmus basvuruları basladı bende basvurmayı dusunuyorum

erasmus ile gidersin yurt dısına suan erasmus basvuruları basladı bende basvurmayı dusunuyorum

Benim dediğim erasmus değildi. Erasmus öğrenci değişimi, üniversite okurken staj tarzında bir şey oluyordu hocam.

eğer hocanın yurt dısında tanıdıgı hocalar var ise bunlar arasında proje olusturuluyor ve sen hocanın adına o proje yurutucusu olarak görev alarak gidiyorsun senın dediğin bu galiba.yani bunun ıcın saglam ve kaliteli bir hocanın olması lazım :)

Hmm hocam bu dediğiniz de eğitim görüyorsunuz. Sanırım diğer arkadaşın dediği gibi hocalarla da alakalı proje bazlı gidiliyor. Bunu daha önce de duymuştum.

Evet Erasmus Mundus'ta burs falan aliyorsun zaten. Diger turlu bi proje bulabilmen zor, drackin soyledigi gibi hocalarinin kaliteli olmasi gerekiyor.

[MENTION=5306]Rock3r[/MENTION] bunun birçok yöntemi var diye biliyorum eğer sistemler değişmemişse,okulun sekreteriyle dekanıyla falan konuş bilgilendirsinler. üniversiteye göre değişen programlar vardı çünkü.
ama tavsiye etmiyorum giden arkadaşlarım sadece gezmek için eğitim anlamında bişey almadıklarından yakınıyorlardı. böyle bi amacın varsa da work and travel gibi hizmetlerden yararlanabilirsin ;)

[MENTION=5306]Rock3r[/MENTION] bunun birçok yöntemi var diye biliyorum eğer sistemler değişmemişse,okulun sekreteriyle dekanıyla falan konuş bilgilendirsinler. üniversiteye göre değişen programlar vardı çünkü.
ama tavsiye etmiyorum giden arkadaşlarım sadece gezmek için eğitim anlamında bişey almadıklarından yakınıyorlardı. böyle bi amacın varsa da work and travel gibi hizmetlerden yararlanabilirsin ;)

uygulamalı bilimler uzerıne okuyorsa arkadas yurt dısı cok idealdir. Türkiye'deki laboratuvar kullanımı ve kullanan kısılerın oraları sahiplenmesi yüzünden 35 kısılık sınıfrtan sadece 2 3 kısı anca gıdıp ugrasabiliyor.. ama avrupada sistem böyle değil bu yüzden uygulamalı biilimler acısından yurt dısı ıdealdir hocam

Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Work and travel istiyorum hedeflerim arasında. :)

uygulamalı bilimler uzerıne okuyorsa arkadas yurt dısı cok idealdir. Türkiye'deki laboratuvar kullanımı ve kullanan kısılerın oraları sahiplenmesi yüzünden 35 kısılık sınıfrtan sadece 2 3 kısı anca gıdıp ugrasabiliyor.. ama avrupada sistem böyle değil bu yüzden uygulamalı biilimler acısından yurt dısı ıdealdir hocam

bu konuda kesinlikle haklısın türkiye'de sadece birkaç özel üniversitede bu imkanı sağlayabiliyorlar. ama istedikten ve birazcık baskı yaptıktan sonra hiçbir üniversitenin yada hocanın(biraz kendinizi kanıtlamanız gerekebilir) bu konuda sizi geri çevireceğini zannetmiyorum ;)
Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Work and travel istiyorum hedeflerim arasında. :)

work and travel bilndiği için söyledim ama fiyat olarak çok pahalı diğerlerine bakarsan daha iyi olur bence ;) biraz araştırmak gerek bu konuda ekşisözlük gibi saçma bir siteyi baz alabilirsin bu arada :) konu deneyim olunca güzel şeyler kapabiliyorsun ordan.

bu konuda kesinlikle haklısın türkiye'de sadece birkaç özel üniversitede bu imkanı sağlayabiliyorlar. ama istedikten ve birazcık baskı yaptıktan sonra hiçbir üniversitenin yada hocanın(biraz kendinizi kanıtlamanız gerekebilir) bu konuda sizi geri çevireceğini zannetmiyorum ;)

work and travel bilndiği için söyledim ama fiyat olarak çok pahalı diğerlerine bakarsan daha iyi olur bence ;) biraz araştırmak gerek bu konuda ekşisözlük gibi saçma bir siteyi baz alabilirsin bu arada :) konu deneyim olunca güzel şeyler kapabiliyorsun ordan.

evet haklısınız ısrar ve istek etkılı olabiliyorlar ama prof doçentler genelde doktora ögrencilere yıktıkları ıcın lab kısmını bir nevi artık doktora ogrencısının poposunu kaldırmaya bakıyor olay artık :S

evet haklısınız ısrar ve istek etkılı olabiliyorlar ama prof doçentler genelde doktora ögrencilere yıktıkları ıcın lab kısmını bir nevi artık doktora ogrencısının poposunu kaldırmaya bakıyor olay artık :S

işte bu dediğim üniversiteye ve hocaya göre değişen bi olay,ama genelde senin de dediğin gibi.az yalakalık gerekiyor :)
[MENTION=5306]Rock3r[/MENTION] bölüm ne? eğitim için mi farklı bi nedenden dolayı mı gitmeyi düşünüyorsun?

işte bu dediğim üniversiteye ve hocaya göre değişen bi olay,ama genelde senin de dediğin gibi.az yalakalık gerekiyor :)

[MENTION=5306]Rock3r[/MENTION] bölüm ne? eğitim için mi farklı bi nedenden dolayı mı gitmeyi düşünüyorsun?

Hocam yalakalık olayı şart diye biliyorum. Asistan hoca muhabbetleri felan oluyormuş.

Ben nasipse tercihlerimi yazın yapacağım. Bilişim Sistemleri üzerine yapmayı düşünüyorum hocam.

Hocam yalakalık olayı şart diye biliyorum. Asistan hoca muhabbetleri felan oluyormuş.

Ben nasipse tercihlerimi yazın yapacağım. Bilişim Sistemleri üzerine yapmayı düşünüyorum hocam.

hayırlısı olur inşallah ;)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri