Yurt yemeklerine eleştirenler yurttan atılacak

D
  • Kullanıcı Dean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D

Dean

Guest
Yok artık böyle birşey ya yemekleri de mi eleştiremeyeceğiz artık resmen sıkı yönetim oldu iş ya. Yemekleri eleştirenler yurttan atılacakmış artık, yurtlarda toplu öğrenci protestoları olursada bakan yurdu kapatma yetkisine sahipmiş, diyecek fazla söz bırakmamışlar, Allah sonumuzu hayır etsin. Yemek eleştirildi diye yurttan mı atılır öğrenci ya, herkes beğenmek zorundamı yapılan yemeği

Yıldırma politikasıdır bunlar inanmayın.Yurtlarda, okulda elinizden geldiği kadar yapılan yanlışlara örgütlenin.Kimse çıkıp yapılan yanlışa laf edene bir şey yapamaz.

Korkaklar hiçbir zaman, zafer abideleri dikememişlerdir.

Platon

2 sene üni hayatımda yurtta kaldım. 3 çeşit sıcak yemek geliyor yemek beğenmemezlik bence olmaz. Bu yemekleri beğenmeyenler evlerinde ne yiyor çok merak ediyorum. Hep şahit olurdum millet yemeği yemeden çöpe döküyordu S: o yemeği bulamayanlar var

s***çmakta yasak mı? lise ve uni hayatımca yurtlarda kaldım,yemekler genellikle güzel olmuyordu ama bu kadarı da çok ilginç. birlik olup yasal yolalrdan hakkınızı aramanız gerek. en güzeli psikolojik baskı,son çare sosyal medya.

Yıldırma politikasıdır bunlar inanmayın.Yurtlarda, okulda elinizden geldiği kadar yapılan yanlışlara örgütlenin.Kimse çıkıp yapılan yanlışa laf edene bir şey yapamaz.
valla şimdi haberlerde gördüm hocam paylaştım. neyseki benim biti bu sene üni.

Platon

geçen sene Köpeğin önüne atmıştım yememişti
yok ya o kadar da değil
2 sene üni hayatımda yurtta kaldım. 3 çeşit sıcak yemek geliyor yemek beğenmemezlik bence olmaz. Bu yemekleri beğenmeyenler evlerinde ne yiyor çok merak ediyorum. Hep şahit olurdum millet yemeği yemeden çöpe döküyordu S: o yemeği bulamayanlar var
tmm bende 4 sene kaldım güzel yemekler de , eleştiriliyo diye yurttan mı atılır ya saçmalık

ilkokul'dan üni'ye kadar hayatım yurtlarda geçti, orta 3deyken tabildotu bulaşıkhaneye bırakmaya gidiyordum ki hoca durdurdu kulağımı çekti :(

ne oldu hocam dedim, bak pirinçleri görüyormusun neden bıraktın onları dedi.
hani nerede dedim, bana tabağın kenarındaki 3 pirinç tanesini gösterdi. Bunu yemeden tabildotu bırakamazsın dedi, neyse sıyırdım iyice :D

Öğle arasından sonra o hocanın dersi vardı, başladı konuşmaya;
Bugün bazılarınızı gözlemledim, tabağınızda hep artıklar bırakmışsınız. Bunlar israf, günah, nimet. Şimdi ülkede kaç insan var 60Milyon, herkes 3 adet pirinç tanesi bıraksa tabağında, bu 12735123 kamyon pirinç eder, 81726312 kişinin günlük ihtiyacı olur bu da. (rakamları hatırlamadığım için salladım)

Bu olay bilinç altıma yerleşti galiba o yıllarda, tabağımda birşey bırakmıyorum artık kendi evimde olmama rağmen :D

Tadı iyi de olsa kötü de olsa(çoğunlukla yemeklerden tad almam zaten) hepsini yerim. Çünkü gruplarına ayırmam, ayırt etmem. Vücudun ihtiyacı var ve bu yüzden yemeliyim diye düşünürüm, bu nedenle de yemek yemekten hiç zevk almam ve kendimi sistemin kölesi gibi hissederim yemek yeme zorunluluğum olduğu için.

Matrix'deki gibi, tadı önemli değil. İhtiyacın olan değerleri al o yemeklerin içinden yeter.

Neyse konu nereden nereye geldi, aslında pek alakası da yok bu başlık ile ama ucundan az dokunuyor yine de. İçimden geldi anlatayım dedim.

Arkadaslar ufak bir miktar para verip kalıyorsunuz ve sanırım yemek fisleride veriyorlar. Bence yemekleri elestirme gibi bir hakkınız yok.
Ben evde kalıyorum. Bi ton kira veriyorum üstüne yemek sıkıntısı yasıyorum. Evde yapsam iyi yapamıyorum. Dısardan söylesem para yetmiyor. Bence değerini bilin önünüze hazır gelen yemeğin :) Ha bu demek değil ki yurtta hiçbirseyi elestirmeyin. Ama halinizede sükredin. Benim devlet yurdunda kalan arkadaslarım hiçbir zaman yemeklerden sikayet etmedi. Cünkü onlarda biliyor evde kalanların ne zor sartlarda kaldıgını :)

Son düzenleme:
Arkadaslar ufak bir miktar para verip kalıyorsunuz ve sanırım yemek fisleride veriyorlar. Bence yemekleri elestirme gibi bir hakkınız yok.
Ben evde kalıyorum. Bi ton kira veriyorum üstüne yemek sıkıntısı yasıyorum. Evde yapsam iyi yapamıyorum. Dısardan söylesem para yetmiyor. Bence değerini bilin önünüze hazır gelen yemeğin :) Ha bu demek değil ki yurtta hiçbirseyi elestirmeyin. Ama halinizede sükredin. Benim devlet yurdunda kalan arkadaslarım hiçbir zaman yemeklerden sikayet etmedi. Cünkü onlarda biliyor evde kalanların ne zor sartlarda kaldıgını :)

Kişiler özgürce düşünüp düşüncelerini dile getirebilir, insanların yurt yemeğini eleştirmesi belki size göre etik değildir. Ama insanların eleştiri hakkını kısıtlamak ne size düşer nede bir başkasına.

Saygılarla.

Kişiler özgürce düşünüp düşüncelerini dile getirebilir, insanların yurt yemeğini eleştirmesi belki size göre etik değildir. Ama insanların eleştiri hakkını kısıtlamak ne size düşer nede bir başkasına.

Saygılarla.
Haklısın aslında, elestiri hakkı yok derken kafam yerinde değilmis sanırım. Ama dediğim gibi o verilen ücrete göre verilen hizmete bakarsak f/p oranı iyi. Elestirip elestirmemesi kendi bileceği is. O konuda haklısın

Verdiğiniz ücret ve aldığınız hizmeti karşılaştıracaksınız arada fark varsa eleştireceksiniz tabiki. Bende universitede yurtta kaldım Fiyatıda çok uygundu sıcak suyu interneti 3 öğün yemeği vs de vardı çok uygun fiyata yemeği beğenmiyorsam bazı günlerdışarda yeyip o şekilde geliyordum. Çünkü verdiğim ücrete göre çıkan yemekler normaldi.

ömrü hayatımda 1 kez yurt yemeği yedim, (onu da yurtta kalan bir arkadaş ısmarlamıştı) daha yurdun önünden geçmedim bile (ktü'de yurt yemekhanesi yurdun altında)...

Verdiğiniz ücret ve aldığınız hizmeti karşılaştıracaksınız arada fark varsa eleştireceksiniz tabiki. Bende universitede yurtta kaldım Fiyatıda çok uygundu sıcak suyu interneti 3 öğün yemeği vs de vardı çok uygun fiyata yemeği beğenmiyorsam bazı günlerdışarda yeyip o şekilde geliyordum. Çünkü verdiğim ücrete göre çıkan yemekler normaldi.
Bende bunu demek istiyordum hocam.

Üniler öle dandik şirketlere vermez bu işi gaziantepte ve ilçesinde yedim çok ucuz ve kaliteli kötü olanlar nadir yerlerdir diye düşünüyorum 3 çeşit yemek oluyo hepsimi kötü :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Platon

Molotof kokteyli şişesine karanfil koyunca da karanfil kokmuyor ama yine benzin kokuyor.

Haber kaynağı verin hocam?
Haber kaynagı olmadan yöneticiler nasıl oluyorda bu tarz konulara izin verebiliyor. Anlamıyorum.

Bende kendimden bahsedeyim
Bende Kyk öğrenci yurdunda kalıyorum. 7/24 sıcak su. 7/24 güvenlik. Sabah 8 gece 12 katin açık. Kantin fiyatları dışarıya göre uygun. Sürümden kar mantığı. Mesela su:35 kuruş.
Bunları geçtim günlük 7.5 TL yemek fişi veriyorlar. 7.5*30=225 TL aylık devlet yemek fişi veriyor. Yurda verdigimiz aylık tutar 120 TL.
Günlük 2 çeşit ana yemek. Ayrıyeten zorunlu makarna ve salata çeşitleri çıkıyior. Devamlı pilav bunur. Devamlı çorba bulunur. Yoğurt , ayran, cacık gününe gore değişerek bulunur. Etsiz yemek olmaz. Tavuk veya diğer hayvanlar.
Kahvaltıya gelelim. Yeteri kadar beyaz peynir 65 kuruş.
10 tane kadar zeytin:50 kuruş
Yeteri kadar salam:60 kuruş
Duble çay:50 kuruş.
Küçük paket içi:bal, reçel,tereyağ, kaymak 35 kuruş.
Ayrıca sabah çeyrek aksam yarım ekmek devletten. Artı çeyrek ekmek 20 kuruş.
Yarım ekmek karısık tost 2.5 TL.
Pogoca, simit çeşitleri 75 kuruş.
Sigara böreği tane:35 kuruş
Bir porsiyon patates kızartması 1 TL
Menemen bir porsiyon:2 tl

Daha aklıma gelmeyen illaki vardır.

Sabah 2.5 TL akşamda 5 TL yemek fisimiz var. Yukarıdaki saydıklarından istegiginizi alabilirsiniz
Daha fazla alırsanı üstünü tamamlarsınız.
Mesela bizde ana yemeklerden koca butlu tavuk tava. İçinde patates patlıcan. V.sde var. Bir porsiyon 3.75 TL.
Pilav:1.50 TL bir porsiyon
Çorba çeşitleri: 1.25 TL bir kase
Makarna: 1.25 TL bir porsiyon. Yanında iki paket ketçap bedeva.

Simdi elinizi vizdanınıza koyun bu fiyatlara dısarda ben yerim diyebilen varmı?
Biraz insaff.

Yurda aylık 120 veriyoruz. 4 kişlik full ortapedik yataklı kısın sıcak. Ve banyo ve lavabo için 7/24 sicak su.

Devlet bize günlük 7.5 ta. Aylık 225 TL geri ödüyor. Biz aylık 120 lira veriyoruz. Üstüne 105 lira ek masrafı var devletin.
Spor tesisleri. Var birçok yurdun.
Bu iste kim karlı iyi düşünün?

Kulaktan duyma sözlere inanmayın.

Daha aklıma geldikçe yazarım

Son düzenleme:
Haber kaynağı verin hocam?
Haber kaynagı olmadan yöneticiler nasıl oluyorda bu tarz konulara izin verebiliyor. Anlamıyorum.

Bende kendimden bahsedeyim
Bende Kyk öğrenci yurdunda kalıyorum. 7/24 sıcak su. 7/24 güvenlik. Sabah 8 gece 12 katin açık. Kantin fiyatları dışarıya göre uygun. Sürümden kar mantığı. Mesela su:35 kuruş.
Bunları geçtim günlük 7.5 TL yemek fişi veriyorlar. 7.5*30=225 TL aylık devlet yemek fişi veriyor. Yurda verdigimiz aylık tutar 120 TL.
Günlük 2 çeşit ana yemek. Ayrıyeten zorunlu makarna ve salata çeşitleri çıkıyior. Devamlı pilav bunur. Devamlı çorba bulunur. Yoğurt , ayran, cacık gününe gore değişerek bulunur. Etsiz yemek olmaz. Tavuk veya diğer hayvanlar.
Kahvaltıya gelelim. Yeteri kadar beyaz peynir 65 kuruş.
10 tane kadar zeytin:50 kuruş
Yeteri kadar salam:60 kuruş
Duble çay:50 kuruş.
Küçük paket içi:bal, reçel,tereyağ, kaymak 35 kuruş.
Ayrıca sabah çeyrek aksam yarım ekmek devletten. Artı çeyrek ekmek 20 kuruş.
Yarım ekmek karısık tost 2.5 TL.
Pogoca, simit çeşitleri 75 kuruş.
Sigara böreği tane:35 kuruş
Bir porsiyon patates kızartması 1 TL
Menemen bir porsiyon:2 tl

Daha aklıma gelmeyen illaki vardır.

Sabah 2.5 TL akşamda 5 TL yemek fisimiz var. Yukarıdaki saydıklarından istegiginizi alabilirsiniz
Daha fazla alırsanı üstünü tamamlarsınız.
Mesela bizde ana yemeklerden koca butlu tavuk tava. İçinde patates patlıcan. V.sde var. Bir porsiyon 3.75 TL.
Pilav:1.50 TL bir porsiyon
Çorba çeşitleri: 1.25 TL bir kase
Makarna: 1.25 TL bir porsiyon. Yanında iki paket ketçap bedeva.

Simdi elinizi vizdanınıza koyun bu fiyatlara dısarda ben yerim diyebilen varmı?
Biraz insaff.

Yurda aylık 120 veriyoruz. 4 kişlik full ortapedik yataklı kısın sıcak. Ve banyo ve lavabo için 7/24 sicak su.

Devlet bize günlük 7.5 ta. Aylık 225 TL geri ödüyor.
Bu iste kim karlı iyi düşünün?

Kulaktan duyma sözlere inanmayın.

Daha aklıma geldikçe yazarım

kulaktan duyma ? :D aç haberleri bak.

türkiyede yurt sektörünü cemaatçiler ele geçirmiş malesef. yokki şöyle adam gibi demoktat bi yurt :D gerçi demokratların kendilerine hayrı yok malesef.

kulaktan duyma ? :D aç haberleri bak.

Bakın ben nelere şahit oldum. Bizim yemekhane de bir tane kadın yok. Malın birisi prova etmek amaclı dışardan kadon sacı sokup yemeğine atık yurt müdürüne şikayette bulundu. Çocuk haksiz görüldü.
Kendi kendininbir insan zehirlermi?
amaç üzümü yemek değil bagcıyı kovmaksa. Bu serefsizler yurttanda atılmalı her yerden uzaklaştığı malıdır.
Bu kural getirildiyse bunun içindir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri