Yurtdışında üniversite okumak?

Beyyin

Kayıtlı Üye
---------

Son düzenleme:
Merhaba, uzun zamandır araştırmaktayım ve bu sene üniversiteye gideceğim, URAP (Akademik performansa göre üniversite sıralaması)'a göre dünyanın ilk 500 üniversitesinde okumadığın sürece denklik için uzun süreçli sınavlara girmek zorundasın. Dünyanın ilk 500 üniversitesi içinde öncelikle dil eğitim alacaksın hazırlık, sonrasında uygun olan üniler var ortalama yıllık ücreti 20.000 tl ye tevakül eder ve bölüme göre değişir. Bu fiyat yıllıktır genelde 9 ay eğitim alırsın, orada yeme içme vb. her ülkeye göre değişkenlik gösterdiği gibi ucuz olanda pahalı olanda var. Ama oranın diplomasını aldın mı dönmek istemezsin özel şirketler uçuşur arkanda (üst düzey bi bölüm okuyup başarılıysan tabi) Fırsatın varsa oku.

Merhaba, uzun zamandır araştırmaktayım ve bu sene üniversiteye gideceğim, URAP (Akademik performansa göre üniversite sıralaması)'a göre dünyanın ilk 500 üniversitesinde okumadığın sürece denklik için uzun süreçli sınavlara girmek zorundasın. Dünyanın ilk 500 üniversitesi içinde öncelikle dil eğitim alacaksın hazırlık, sonrasında uygun olan üniler var ortalama yıllık ücreti 20.000 tl ye tevakül eder ve bölüme göre değişir. Bu fiyat yıllıktır genelde 9 ay eğitim alırsın, orada yeme içme vb. her ülkeye göre değişkenlik gösterdiği gibi ucuz olanda pahalı olanda var. Ama oranın diplomasını aldın mı dönmek istemezsin özel şirketler uçuşur arkanda (üst düzey bi bölüm okuyup başarılıysan tabi) Fırsatın varsa oku.

hocam dediğim gibi, çok ahım şahım bir durumum da yok açıkçası :) biraz da merağımdan araştırıyorum ama neticede CBÜ de ilk 500 de değil yani, onun denkliği nasıldır vb. bunları da araştırmam lazım muhtemelen

hocam dediğim gibi, çok ahım şahım bir durumum da yok açıkçası :) biraz da merağımdan araştırıyorum ama neticede CBÜ de ilk 500 de değil yani, onun denkliği nasıldır vb. bunları da araştırmam lazım muhtemelen

Yükseköğretim Genel Kurulunun 24.12.2015 tarihli toplantısında; ortaöğrenimini Türkiye'de tamamlayan ve eğitime başladığı yıl CWTS Leiden Ranking Academic Ranking, Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ve University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından yapılan dünya üniversite sıralamalarında ilk 500 içerisine giren ve tanınan üniversiteler dışında kalan yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarında eğitim almak isteyen ilgililerin,

Eğitime başlayacakları yıl ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS'ye girmeleri;
Tıp doktorluğu alanında sıralamada ilk 40 bin, hukuk alanında ilk 150 bin, mimarlık alanında ilk 200 bin ve mühendislik alanında ilk 240 bin içinde yer almaları;
ÖSYS Kılavuzunda yer alan diğer alanlarda en az Türkiye'deki ilgili programlara yerleşen en son öğrencinin almış olduğu puanı almaları;
ÖSYS Kılavuzunda yer almayan diğer alanlarda eğitim alacakların ise ön lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 150 puan, lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 180 puan almaları;
Özel yetenek sınavı gerektiren programlara başvurabilmek için de 2016-YGS'ye girip 2016-YGS puanlarının herhangi birinden en az 150 puan almalarına;
İlk 500 dışında kalan yurtdışındaki tanınan yükseköğretim kurumlarında eğitim almak isteyenlerin YGS ve LYS puanlarına sahip olmadıkları durumlarda;

SAT 1 : En az 1000 puan
ACT : En az 21 puan
Abitur : En az 4 puan
Fransız Bakaloryası : Diploma notu en az 12
GCE A Level Sertifikası : En az 2 dersten
Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureat IB) : En az 28
Avusturya Matura Diploması (Matura Reifezeugnis) : En çok 2
İtalya Maturita Diploması (Diploma di Maturita) : En az 70

olarak belirlenen muadil belgelerinden biri ile kayıt ve mezun olmaları hâlinde denklik başvurularının bireysel olarak değerlendirilmesine ve yukarıda belirtilen hususların, yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, her eğitim-öğretim yılı için geçerli olmasına karar verilmiştir.
kaynak: Duyurular - Yükseköğretim Kurulu

hukuk;
Yükseköğretim Genel Kurulunun 12/02/2015 tarihli toplantısında ‘hukuk alanında yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibariyle eğitime başlayacakları yıl ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS'ye girerek ilk 150 bin içinde yer almaları' gerektiğine karar verilmiştir.

Ülkemizdeki yatay geçiş işlemleri "Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" kapsamında yapılmaktadır. Dikey geçiş ve lisans tamamlama işlemleri ise "Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı" ile ya da "Teknik Öğretmenler için Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği" ve "Sağlık Önlisans Alanlarından Mezun Olanlara Lisans Tamamlama" gibi mevzuatta tanımlanmış şekillerde yürütülmektedir.

Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği "yatay geçiş, dikey geçiş ve lisans tamamlama" kavramlarını içermemektedir. Yönetmelik kapsamında sadece, mezun olunan yükseköğretim kurumuna başka bir yükseköğretim kurumundan ders transferi yapılması söz konusudur. Bu husus, ilgililerin yurtdışında eğitime başladıkları yıla ait LYS'ye girerek ilk 150 bin içinde puan almaları zorunluluğunu ortadan kaldırmamaktadır. Dolayısıyla Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu olup yurtdışındaki hukuk fakültelerine LYS'de ilk 150 bin içindeki puanı almadan kayıt yaptıran öğrencilerin mezuniyetleri akabinde denklik işlemlerinin yapılmayacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

o zaman benim için ilk 500ler her türlü hayal oluyor :D zira ben sınava gireli 3 sene oldu

ama geri kalanlara sınava girmeden de şansımı deniyebiliyorum o zaman değil mi

Hocam eğer ilk 500 üni dışındaki ünilerden birine girecekseniz, gideceğiniz sene ygs lys ye gidip taban puanını almanız gerekir. Geldiğinizde ise denklik sınavına girdiğinizde belli sıralamaya girmeniz gerekir. Zaten oralarda okuyunca hocam denkliğe gerek duymuyorsunuz :D

Hocam eğer ilk 500 üni dışındaki ünilerden birine girecekseniz, gideceğiniz sene ygs lys ye gidip taban puanını almanız gerekir. Geldiğinizde ise denklik sınavına girdiğinizde belli sıralamaya girmeniz gerekir. Zaten oralarda okuyunca hocam denkliğe gerek duymuyorsunuz :D

o zaman hayal oldu hocam, taban puanı almak kolay onda bir şey yok da bu sene sınava girmedim artık :)

o zaman hayal oldu hocam, taban puanı almak kolay onda bir şey yok da bu sene sınava girmedim artık :)

500 üniden birine gideceğim ben hocam, bütçenizi yazın, buralardan bir işler birikimlerinizi hazırlayın. Ben bir arkadaşla gideceğim önce dil eğitimi alacağım maltada, sonrasında avrupaya geçeceğim work and travel gibi work travel school yapacağım. skype varsa iletişime geçebiliriz, yardımcı olurum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri