Yurtdışında yaşam...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nescafe3in1

Yasaklanmış
Arkadaşlar internette yurtdışıyla ilgili bir çok yer araştırdım, orada yaşayanlardan bilgi aldım muhabbet ettim ve durumu günden güne kötüye giden Türkiye'de bir üniye 5 sene harcayıp mezun olduktan sonra 2000-3000 liraya çalışmak yerine yurt dışında okuyup oradan diploma sahibi olmayı, yurtdışında çalışıp emeğimin hakkını alabileceğimi düşünerek bu işi kafaya taktım.

Bugün ailem ile sabahtan akşama kadar tartıştım. Sürekli Türkiye'yi övdüler yurtdışında işsiz kalırsın orada vergi daha çok, tam tersi yurtdışında yaşam daha zor maaliyeti daha fazla diye aklımı çelmeye çalıştılar. Ben yurtdışında okumanın beni daha iyi yerlere getireceğine inanıyorum. Ve bunu aileme anlatmak istiyorum ama bir türlü anlatamıyorum.

Siz de benimle aynı fikirde misiniz? Ayda 3000tl maaş için (1 sene hazırlık + 5 sene üni) yani 6 senemi Türkiye'deki bir üniversiteye harcayıp afedersiniz b.ktan eğitim sistemine göz mü yummalıyım? Yoksa yurtdışında okuyup en fazla 5 senede mezun olup hem dilimi geliştirip hem de daha iyi bir diploma sahibi mi olayım?

Lise son öğrencisiyim ve bu sene üniversiteye hazırlanmam gerekirken bu youtube işi hayatımı değiştirdi. Bilgisayardan kalktığım zaman yok. Özel ders alıyorum tekrar etmediğim için boşa gidiyor. Ailem artık bana yan gözle bakmaya başladı bilgisayar yüzünden kafayı üşüttü diye. Ama bu sistemden yaza kadar sağlam para kazanmadığım sürece bırakmaya niyetim yok.

Kısacası yurtdışı hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum. Tecrübeli abi, kardeşlerimden bana yol göstermesini istiyorum. Ona göre artık yolumu çizeceğim.

Bence bilgisayar başından kalk ve temiz hava al hocam , yurtdışına gitmek orda yaşamak video upload etmek kadar kolay değil

Bunu en iyi [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] hocamız bilir kendisi de başlarda zorluk çekmiş bu durumu ona sormalısın.

Kardeşim bak öncelikle yurtdışında eğitim için sana 5 yıl destek olacak para gelirinin olması lazım alışman kolay olmaz ama zamanla alışırsın diğer ülkelerde eğitim türkiye'deki gib değil orda ki ünicerstelerde eline gitarını alıp çimlerde yayılıp çalamıyorsun yani değişik bi ortam ayrıca bölümü iyi seçemedikten sonra da yurtdışında okumanın bir anlamı yok sen sadec e ygs/lys sınavından kaçmak için bunları yazmışsın bende hazırlanıyorum ygs/lys ye ama hem ders çalışıp hemde youtube den para kazanabiliyorum yani bu youtube işinde bilgisayar başında fazla durayım daha çok kazanırım değil gerçek bir sistem oturtmamışsanız eğer youtube işinin %60 ında boş işlerle uğraşıyorsunuzdur, bence kendine bir sistem kur mesela günde şu kadar video yükleyeceğim gibi sonra zaten seini bilgisayar başında yapacağın birşey kalmaz kalkar dersini çalışırsın ben mesela hem ders çalışıp hem youtube işiyle uğraşıyorum beni örnek al

Not: Sağlık meslek lisesi çıkışlı olduğumdan herhalde Mat-2 de takntılarım var :)

kanı kaynayan birini gördüm iyi düşün derim.

amcam yur dısında otobüs soförlüğü yapıyor ayda 20bin kron kazanıyor. o da yaklaşık 7bin tl yapar.
bir kuzenim ise yine danimarkada bir şirkette ticaret ve dış ilişkiler bölümünde calısıyor. 5 dil biliyor. yani üniversite mezunu 40 bin kron alıyor o da yaklaşık 13-14 bin tl yapıyor
türkiyede otobüs söförlüğü yapsan 1500 tl alırsın
türkiyede 5 dil bilsem bi şirkette calıssan alacağın en fazla 3 bin tldir.
fark ortada secim senin...

Yurtdışında 5000 TL kazanabilirsin sonradan mutsuz olma.

LG-P705 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar internette yurtdışıyla ilgili bir çok yer araştırdım, orada yaşayanlardan bilgi aldım muhabbet ettim ve durumu günden güne kötüye giden Türkiye'de bir üniye 5 sene harcayıp mezun olduktan sonra 2000-3000 liraya çalışmak yerine yurt dışında okuyup oradan diploma sahibi olmayı, yurtdışında çalışıp emeğimin hakkını alabileceğimi düşünerek bu işi kafaya taktım.

Bugün ailem ile sabahtan akşama kadar tartıştım. Sürekli Türkiye'yi övdüler yurtdışında işsiz kalırsın orada vergi daha çok, tam tersi yurtdışında yaşam daha zor maaliyeti daha fazla diye aklımı çelmeye çalıştılar. Ben yurtdışında okumanın beni daha iyi yerlere getireceğine inanıyorum. Ve bunu aileme anlatmak istiyorum ama bir türlü anlatamıyorum.

Siz de benimle aynı fikirde misiniz? Ayda 3000tl maaş için (1 sene hazırlık + 5 sene üni) yani 6 senemi Türkiye'deki bir üniversiteye harcayıp afedersiniz b.ktan eğitim sistemine göz mü yummalıyım? Yoksa yurtdışında okuyup en fazla 5 senede mezun olup hem dilimi geliştirip hem de daha iyi bir diploma sahibi mi olayım?

Lise son öğrencisiyim ve bu sene üniversiteye hazırlanmam gerekirken bu youtube işi hayatımı değiştirdi. Bilgisayardan kalktığım zaman yok. Özel ders alıyorum tekrar etmediğim için boşa gidiyor. Ailem artık bana yan gözle bakmaya başladı bilgisayar yüzünden kafayı üşüttü diye. Ama bu sistemden yaza kadar sağlam para kazanmadığım sürece bırakmaya niyetim yok.

Kısacası yurtdışı hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum. Tecrübeli abi, kardeşlerimden bana yol göstermesini istiyorum. Ona göre artık yolumu çizeceğim.

Bundan 3 sene evvel bende senin gibi düşüncelere dalmıştım. Günlerce araştırdım ülkesinden okuluna yaşam şartlarından ırkçılığına ucuzluğundan yakınlığına. En sonunda kararımı veridim ve valimizi toplayıp bindim uçağa 3 senedir yurtdışında okuyorum. Eğer imkanın varsa hiç düşünme neresi olursa git. Yurtdışında yaşamak okumak insanın olaylara bakış açısını değiştirir, yeni kültürler yeni yaşamlar görürsün ve bunların faydasını hep görürsün. Fakat, gideceğin ülkeyi çok iyi belirlemeni tavsiye ederim ve para sıkıntın olmasın çünkü yurtdışında parasız kalmak kadar kötü birşey yok. İyice düşün taşın eğer istersen tavsiye ülkelerde yazabilirim. Hakkında hayırlısı

ayda 1.500euro gönderebilcek durumu varsa ailenin bas git(6 yıl boyunca)

Yaz aylarında gördüğümüz yabancı plaka son model bmw ve mercedesler. :D
İşte bütün mesele bu.

ayda 1.500euro gönderebilcek durumu varsa ailenin bas git(6 yıl boyunca)

neye göre 1.500 euro'luk bir hesap yaptın hocam ? Lütfen arkadaşı yanlış yönlendirmeyin belki burada okuyacağı yorumlar adamın hayatını etkileyecek bilmediğiniz konularda yorum yapmayın rica ediyorum. Adam hayat rotasını çizmek için fikir istemiş.

Para dan ziyade okumana bak cebinde paran varsa kesinlikle git oku Türkiye sürünme boşuna kendini beğenmiş akademisyenlerin ezberlettikleri ile hiç bir şey olmuyor

Tabii ki oda seçmiş oldugun ülkenin ekonomik hayati şartlarına baglıdır tabii turk lirası baz alındıgında ederi çok oluyor meblağnında orda harcarken nasıl birde onu bilmek lazım + para gurbeti nekadar unutturur oralarda ... yani 10 dil bile olsa bir insanda gelenek görenek

tam anlamıyla yaşantına farklı bi yön vermek istiyorsun nekadar düşündün ne kadar arastırdın bilmiyorum daha da ne kadar arastırırsın senin yapına göre ne kadar uygun bilinmez ama dikkat et bence hocam dikkat etten kastım sonucta bir basına olmayı seciyorsun

neye göre 1.500 euro'luk bir hesap yaptın hocam ? Lütfen arkadaşı yanlış yönlendirmeyin belki burada okuyacağı yorumlar adamın hayatını etkileyecek bilmediğiniz konularda yorum yapmayın rica ediyorum. Adam hayat rotasını çizmek için fikir istemiş.

Bilmediğimi neye göre yorumluyosun hocam, yaşadığın yere göre değişir fransa için örnek verdim, harcı cartı curtu dahil et aylık bu mevlalar çıkar, tabi gider polonyada okursan 500euro bile yeter ama arkadaşın dediği gibi bi eğitim alınır mı muamma

Hayret yurtdışında benim gibi yaşayanlar anavatana dönmek istiyor, sen ise tam tersi.
Avrupa birliği batmış en son bulgarları ve Romanya'lıları aldılar, onlardıda ucuz işçi kölesi olarak kullanıyorlar aynı zamanda yerel halkın maaşlarınıda düşürmek için.
Caddeler dilenci ve evsizlerle dolu, kiralar 500€ Dan başlıyor , sıgaran varsa ayda 200€ ,
ekmek 1€, ırkçılık çoğalıyor, türksün müslümansın iş bulamiyorsun,ithal damatlar Avrupa'ya geldikleri için pişman, Türk amcalar emekli olacağı günü bekleyip hemen anavatanlarına dönme peşinde,aynısını gevur amcalarda yapıyor Antalya'da bir çok yabancı emekli yerleşmiş, gençler piskolojik çöküşte, güneşi yılda bir kaç hafta görüyorsun, ilk fırsatta ucuza güneşli bir ülkede tatil yapma peşindeler. Yeni nesil Türk gevurlaşıyor dinini dilini unutuyor. Daha saymadığım yüzlerce örnek var.

Derdin mercedese binmek ise özgün vidyo yap yükle ,biriktir parayı , türkiyedende alırsın istediğin modeli.

Bilmediğimi neye göre yorumluyosun hocam, yaşadığın yere göre değişir fransa için örnek verdim, harcı cartı curtu dahil et aylık bu mevlalar çıkar, tabi gider polonyada okursan 500euro bile yeter ama arkadaşın dediği gibi bi eğitim alınır mı muamma

İnan bana Polonya'da bile Türkiye'de alacağın eğitimin 2 katını alırsın. Olay sadece eğitim değil burada Fransa olsun Senegal bile olsun yurtdışında yaşamanın sana katacağı şeyler çok farklı olur. Para konusuna gelince ülkeye göre fiyat bilgilerimizi arkadaşa aktarırsak daha makbule geçer en azından kafasında fikir uyandırırız

Herşeye Rağmen Yaşamak Güzel Kardeş Ani Kararlar Vermek Sana Faydadan Cok Zarar Verir. Dikkatli Ol 5 Sene Sonrasını Gör Öyle Adımını At Herşeyi Göze Alman Lazım Ve Bir Alternatifin Olmalı Yoksada Yaratmaya Bak... ( Bu bir ev olabilir , bir araba olabilir , bir akraba olabilir )

Yada Bunları Boşverip..

1 Ay Youtube İşine Ara Ver Sosyalleş Gez Toz Dolaş bu 1-2 hafta yurtdısına cık imkan varsa Keyfine Bak 1 Ay Sonra Kararını Daha Sağlıklı Verirsin.

Hakkımızda Hayırlısı Allah Hiç Kimseyi Kimseye Muhtaç Etmesin Boynumuzu Bükmesin...

kardeş sülalemin yarısı yurt dışında desem yalan olmaz :) birçok tanıdığımdan edindiğim bilgilere göre yurt dışında yaşam türkiyeye oranla çok pahalı. fakat avrupa ülkelerinde ve kanada gibi yerlerde öğrenci sayısı az diye duydum. o yüzden eğitime büyük önem veriyolar ve yurt dışından bol miktarda öğrenci alıyolar. tabi bu okuyacağınız bölüme göre deişiyor. bu her yerde böyle. sadece türkiyede deil.

türkiyede bi adam 3-4 üniversite bitiriyor fakat bi halt olamıyor. nedeni saçma sapan ve öğrencinin kendi ile alakasız bölüm okuduğundan kaynaklanıyor çoğu zaman. çok tanıdığım var üniversite mezunu olup sanayide çalışan, garsonluk yapan vb.

yani demek istediğim kendinize uygun iyi bi bölüm okursanız gerek tr de gerek yurt dışında her türlü kariyer yaparsınız. tabi yurt dışında okuma şansınız varsa kaçırmayın. özellikle kanada ve iskandinav ülkelerinin üzerine yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri