Zorunlu Genel Sağlık Sigortası Sistemi

Ekim ayında belirtilen sürede ( 1 kasıma kadar) gelir testini kaymakamlıkta yaptırdım
1 saat önce bir evrak geldi şu kadar borcunuz var sgk ya 30.11 tarihine kadar ödemeniz gerekiyor diye şaşırmamak elde değil

ne yapmam lazım daha önce bu gibi bir durumla karşılaşan varmı ?
hep sıkıntı hep sıkıntı..

ÖNEMLİ: Bankada üzerimize kayıtlı paralar gelir testinde çıkıyor mu? (Emin miyiz?)
Normalde çıkacak denilir ancak çıkmıyor. Elbetteki sen şuyum var buyum var demezsen
Emin misin.Ben gelir testi için bankaları gezdiğimde benim faizdeki parayı bile gördüler.

GSS Mağdurları olarak parti kursak meclise girecek çoğunluğa sahibiz :D O paraları tahsil etmek biraz zor. Her zamanki gibi aman başımıza bi hal gelmesin diye düşünenler ödese kar gözüyle bakıyolar. Öyle ya da böyle bu hukuksuz borçlar silinecek. Silinmezse dahi hiç bir yaptırımı olmayacak. Yaptırım olursa da hukuki yollar her zaman açık. Sıkıntı yapmayın yani :)

benimde borç çıkmıştı. şubat 2014 den önce 6 ay gibi gss vardı. sonra askere gittim. askerliğim bittiği gün tekrar başlatmışlar gss yi. tabi askerlik hariç diğer tarihlerde aöf öğrencisi idim. sonra ssk ya gidip gss borcu çıkartmışlar bana ama öğrenciydim dedim tabi tatlı dille :) bütün borcumu sildiler :)

GSS Mağdurları olarak parti kursak meclise girecek çoğunluğa sahibiz :D O paraları tahsil etmek biraz zor. Her zamanki gibi aman başımıza bi hal gelmesin diye düşünenler ödese kar gözüyle bakıyolar. Öyle ya da böyle bu hukuksuz borçlar silinecek. Silinmezse dahi hiç bir yaptırımı olmayacak. Yaptırım olursa da hukuki yollar her zaman açık. Sıkıntı yapmayın yani :)

silineceğini nereden biliyorsunuz ?
biz boşunamı çırpınıyoruz
sabah sabah yolladıkları evrakla bütün moralimi altüst ettiler
Boşunamı bu stres yani ?

Hocam devlet asla alacaklı kalmaz.Haciz maciz kor neyi var neyi yoksa yine alır.Dua edelim de bu saçmalığı iptal etsinler.Yoksa çok kişinin canı yanacak.
Bu borcu insanlardan alabileceklerini hiç sanmıyorum. Çoğu kişinin 7k civarı borcu var o kişiler zaten işsiz bu parayı nasıl almayı planlıyorlar!

Ustam çok sağol yanıtlar için, bugün ilk işim oraya gitmek olacak.

---------- Spam Engelliyici 08:09 ---------- Önceki Mesaj 08:06 ----------

Bir de son olarak, tut ki hiçbir şeyim yok dedim ve araştırarak bankadaki meblaya ulaştılar, bu durumda bana yaptırımları ne olur?

Yaptırım olmaz çunku banka hesabina bakmiyorlar. Ancak ev araba vs varsa ustunde onlar çıkar

Hocam devlet asla alacaklı kalmaz.Haciz maciz kor neyi var neyi yoksa yine alır.Dua edelim de bu saçmalığı iptal etsinler.Yoksa çok kişinin canı yanacak.

İşsizler için sözde sağlık hizmeti 1 ay bile ödemeseniz sizi hiçbir hastane kabul etmiyor.

Benimde yanılmıyorsam 1200 tl gibi bi meblağ borcum vardı.2015 başlarında gidip yapılandırdım.2015 Kasımda ödemek üzere bi kağıt verip tek seferde ödeyecegim için borcu 800 tl gibi bi miktara düşürdüler.Bi kaç güne odeyeceğim.2 yıldır silecekler gss borclarını diyip duruyorlar,bi sonuç cıkacağını sanmıyorum.Paşa paşa ödeyeceğiz galiba.

Benimde 1769 tl borç var artıyor bakalım ama ödemicem :) Öğrenci olduğum halde borç çıkıyor. Yaptırsam bile okula gitmediğim yaz tatili olan 3 ayı alacaklarını söylüyordu bazı arkadaşlar dursun bakalım ilerde ödemeye kalkarsak 3 ayı öderiz artık :D

silineceğini nereden biliyorsunuz ?
biz boşunamı çırpınıyoruz
sabah sabah yolladıkları evrakla bütün moralimi altüst ettiler
Boşunamı bu stres yani ?

Tam olarak yaratılmak istenen algı bu zaten. Yukarıda yazdığım gibi memleketin yarısı borçlu ve bu olayı hala daha bilmeyen milyonlarca insan var. Sürekli olarak biriken ve sonu olmayan bir borç yükü. Hiç bir hükümetin o kadar parayı tahsil edebileceğine inanmıyorum. Dediğim gibi parti kursak meclise gireriz :) Zaten malum partinin seçim vaadi silineceği ve daha doğru düzgün çalışan bir sisteme oturtulacağı yönündeydi, bilmiyorum ne yaparlar ama ben ödemiyorum ve ödemeyi de düşünmüyorum. 2012 den beri 6 bin birikmiş var, şimdiye kadar hiç bir yaptırımla karşılaşmadım. Tek sıkıntısı Muayene olamıyorsunuz ve para ile muayene olmak istediğinizde normalden biraz daha fazla ücret oluyor. Düzenli takip gerektiren ciddi bir sağlık probleminiz var ise ödemek tabi ki işinize gelir ama diğer türlü bence gerek yok.

Ufak bir ekleme, bu işin uzmanı Ali Tezel bile bakın ne diyor;

https://twitter.com/tezelali/status/580114372258881537

Son düzenleme:
Bugun itibari ile gidip form bilgilerini teslim ettim haftaya şuraya gitmen gerekli dendi. Haftaya ne olacak şimdi arkadaşlar sonuç mu çıkartılcak bilgisi olan var mı? :)

ne ödeyin ne de peşini bırakın. her türlü yapılandırmalarda şansınızı deneyerek borcunuzu minimum seviyeye çekmeye çalışın.

ama alamazlar o paraları diyerekte sallamayın bu işi. yarın ne olacağı belli olmaz.

maddi imkanı olanlar varsa kendi sigortasını isteğe bağlı olarak kendisi yatırsın. yılbaşına kadar 325 TL olarak asgari ücret üzerinden ödeyebilirsiniz.

her yıl ocak ve temmuz aylarında asgari ücrete bağlı olarak bir miktar artış gösteriyor.

Yahu bu hani siliniyordu başbakan konuşma yapmış silinecek vs yazıldı çizildi forumda Ulan ne sevinmiştim benim borç oldu 5bin TL

Ailede 4 kişiyiz. Babam emekli, annem çalışmıyor, ben de asgari ücretliydim. Kardeşim de üniversite talebesiydi. Gelir tespitinde kardeşim için ailenizden değil, çünkü sizin evinizde kalmıyor dediler. Kişi başı gelirimizi aylık 1200 TL nin üzerinde gösterdiler ve düşürmediler. Sebebi, ev bize aitmiş. Paramız yoksa ev alamazmışız. Evi 25 sene önce aldık halbuki :D Evimiz varsa gelirimiz de varmış. Oturduğu ev insana para mı kazandırıyor anlamadım. Kazanıyorsak madem vergide neden çıkmıyor? Ayrıca çalışmaya başladığım için artık param olur ve ödermişim. Başvuruya işsizken gitmeliymişim. :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri