Daha önce bir defa daha bu durumu yazmıştım.
Türkiyedeki en iyi hava yolu tartışmasız THY.
https://www.sikayetvar.com/thy onunda o kadar şikayeti var. trendyolda tartışmasız en büyüklerden biri.
Herkes birşeyden %100 memnuniyeti olsaydı piyasada monopol bir sistem hüküm sürerdi.
trendyol.com'un günlü satışı ortalama 150.000 tldir. yani günde ortalama 1000-1100 kişi sipariş veriyor. buda yılda 360.000 sipariş demektir. bu sitede 2011 den beri çok büyük olduğuna göre 1.800.000 civarında sipariş teslim etmiş.
Şikayet sayısı : 2.100'dür. kabataslak %1.25'a yakın şikayet oranı var. e-ticaret sitelerine sikayeti olupda yazanların oranı ise %40'dır. demekki gerçek şikayet oranı %3'e yakındır.
Sen bir restauranta gittin. 100 kişiye yemeği sordun. 97 si güzel dedi. 3 tanesi kötü dedi. O yemeği yermisin yemez misin?
Bu nedenle e-ticaret sitelerinin şikayetlerini göze almayacaksın. Bir siteden alışveriş yapmadan önce memnun olan biliyorsan alışverişini yapacaksın.
Örnek 2: benim bot konumu aç bak. Son zamanlarda 1 tane memnunum diyen var mı

Hep sıkıntılar dile getiriliyor? peki sence bu insanlar sonraki ay botu almıyor mu? yo alıyor. yani her şikayet kullanmayın anlamı teşkil eden şikayette değildir.
Doktor beynimdeki sıkıntı için soğuk sıkım çörek otu yağı al dedi. hayatımda duymadığım şeyi dışarda bulmam zor olacak diye internette aradım. zar zor bir siteye denk geldim. Baktım alexa rank milyonlarda uçuyor. yani günde 2-3 kişi giriyor siteye. ürünün fiyatı 62 tl. baktım sitede telefon yok, mail yok, adres yok. internette hakkında yorum bile yok. fakat sitede rapidssl var, sanal pos sistemi kurulu. gittim ödememi yaptım. 5 gün sonra beni birisi aradı. kusura bakmayınız siparişinizi geç gördüm bugün gönderiyorum diye. Aslında ben 1 hafta geçtikten sonra mail veya telefon edilmezse peşlerine düşecektim. Çünkü biliyordum ki küçük site siparişlerede geç bakabilir. Ben gidip o site hakkında sikayetimvar.com a yazı yazsaydım hayatı kararabilirdi. Sonunda ürün geldi, süper birşey.
Umarım mesajımı okuyan arkadaşların e-ticarete karşı güvensizliğini bir nebze arttırmıştır.