Trendyol'dan Alışveriş Yapanlar Memnun mu ?

VollMonD

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar U.S Polo Assn.'de 1 alana 1 bedava kampanyası var daha önce trendyoldan hiç alışveriş yapmadım int'de araştırdım bayağı şikayet var.
https://www.sikayetvar.com/trendyolcom memnun olanda çok.

Forumda bu siteyi kullanıp memnun olan olmayan varsa sebepleriyle yazarsa sevinirim .

şikayetvar.com a bakıp alışveriş yapmak istersen emin ol alışveriş yapamazsın internetten...bahsedilen şirketlerin milyonlarca müşterisi var,şikayet eden binler ile sınırlı...yani bu bir kıyas oluşturmaz...daha önce yapmadım ama trendyol iyi bir firmadır diye biliyorum...

GSStore'da indirim varken 5-6 parça ürünü trendyol üzerinden sipariş vermiştim. Ben bi sıkıntısını görmedim. Memnun kaldım diyebilirim.

şikayetvar.com a bakıp alışveriş yapmak istersen emin ol alışveriş yapamazsın internetten...bahsedilen şirketlerin milyonlarca müşterisi var,şikayet eden binler ile sınırlı...yani bu bir kıyas oluşturmaz...daha önce yapmadım ama trendyol iyi bir firmadır diye biliyorum...

Hocam yorumunuz için teşekkürler. Kıyaslama konusunda haklılık payı var fakat o binler içinde sizde olsaydınız 1 daha alışveriş yapar mıydınız ?

trendyoldan ben de alışveriş yapmıştım hatta polodan da ayakkabı falan almıştım, hepsinden memnun kaldım ben de.

Daha önce bir defa daha bu durumu yazmıştım.

Türkiyedeki en iyi hava yolu tartışmasız THY. https://www.sikayetvar.com/thy onunda o kadar şikayeti var. trendyolda tartışmasız en büyüklerden biri.

Herkes birşeyden %100 memnuniyeti olsaydı piyasada monopol bir sistem hüküm sürerdi.

trendyol.com'un günlü satışı ortalama 150.000 tldir. yani günde ortalama 1000-1100 kişi sipariş veriyor. buda yılda 360.000 sipariş demektir. bu sitede 2011 den beri çok büyük olduğuna göre 1.800.000 civarında sipariş teslim etmiş.

Şikayet sayısı : 2.100'dür. kabataslak %1.25'a yakın şikayet oranı var. e-ticaret sitelerine sikayeti olupda yazanların oranı ise %40'dır. demekki gerçek şikayet oranı %3'e yakındır.

Sen bir restauranta gittin. 100 kişiye yemeği sordun. 97 si güzel dedi. 3 tanesi kötü dedi. O yemeği yermisin yemez misin?

Bu nedenle e-ticaret sitelerinin şikayetlerini göze almayacaksın. Bir siteden alışveriş yapmadan önce memnun olan biliyorsan alışverişini yapacaksın.

Örnek 2: benim bot konumu aç bak. Son zamanlarda 1 tane memnunum diyen var mı:) Hep sıkıntılar dile getiriliyor? peki sence bu insanlar sonraki ay botu almıyor mu? yo alıyor. yani her şikayet kullanmayın anlamı teşkil eden şikayette değildir.

Doktor beynimdeki sıkıntı için soğuk sıkım çörek otu yağı al dedi. hayatımda duymadığım şeyi dışarda bulmam zor olacak diye internette aradım. zar zor bir siteye denk geldim. Baktım alexa rank milyonlarda uçuyor. yani günde 2-3 kişi giriyor siteye. ürünün fiyatı 62 tl. baktım sitede telefon yok, mail yok, adres yok. internette hakkında yorum bile yok. fakat sitede rapidssl var, sanal pos sistemi kurulu. gittim ödememi yaptım. 5 gün sonra beni birisi aradı. kusura bakmayınız siparişinizi geç gördüm bugün gönderiyorum diye. Aslında ben 1 hafta geçtikten sonra mail veya telefon edilmezse peşlerine düşecektim. Çünkü biliyordum ki küçük site siparişlerede geç bakabilir. Ben gidip o site hakkında sikayetimvar.com a yazı yazsaydım hayatı kararabilirdi. Sonunda ürün geldi, süper birşey.

Umarım mesajımı okuyan arkadaşların e-ticarete karşı güvensizliğini bir nebze arttırmıştır.

Dünyanın en güzel alışveriş modeli. Yıllardır alışveriş yapıyorum tek bir sorun yaşamadım. Tek sorunları yurt içi kargo ile çalışmaları

[MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION] hocamın dediği gibi isim ne kadar büyükse şikayette o kadar çoktur. :)
[MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION] hocam konuyla alakalı değil ama elinizde e-ticaret sitesi varmı satmayı düşündüğünüz?

Kullanmışlığım var problem yaşayacağınızı sanmıyorum.
Kargo ücretlerine bir çözüm bulsalar daha çok tercih ederim.

Hocam ben o kampayadan alışveriş yaptım 2 t-shirt aldım model olarak bir sıkıntı yok ama ikisinede aynı beden aldım biri tam biri biraz dar.Ama fiyatına gore baya kaliteli gibi.

[MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION] hocamın dediği gibi isim ne kadar büyükse şikayette o kadar çoktur. :)
[MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION] hocam konuyla alakalı değil ama elinizde e-ticaret sitesi varmı satmayı düşündüğünüz?

Çok site var hocam, fakat şuanlık satma düşüncesinde olduğum bir site bulunmuyor.

Bu arada trendyol.com gibi sitelere hayranlığın varsa hiç olmasın. Türkiyede ilk Alexa top 500 de tek kar eden e-ticaret sitesi hepsibuarada.com dur. Ben trendyol a ürün veren bir firmam var(Kendi markam var). Trendyol her yıl zarar ile devam ediyor. Amaç diğer sitelerinde yaptığı gibi yurt dışına satmak zaten. 3 ay önce trendyol zararlarından dolayı satış yönetimini işten çıkardı avansas.com'un satınalma/satış yönetimini transfer etti. 10-15 gün önce onlarında bir çoğunu işten çıkardı. Kısaca ne kadar büyürsen o kadar kontrol edilemez bir sistem olursun. Az satış/çok kar politikasıyla iş yapmak en doğrusudur. Bunuda yapabilmek için sektöründe o işi yapanın az olması gerekiyor. selamlar :9

Çok site var hocam, fakat şuanlık satma düşüncesinde olduğum bir site bulunmuyor.

Bu arada trendyol.com gibi sitelere hayranlığın varsa hiç olmasın. Türkiyede ilk Alexa top 500 de tek kar eden e-ticaret sitesi hepsibuarada.com dur. Ben trendyol a ürün veren bir firmam var(Kendi markam var). Trendyol her yıl zarar ile devam ediyor. Amaç diğer sitelerinde yaptığı gibi yurt dışına satmak zaten. 3 ay önce trendyol zararlarından dolayı satış yönetimini işten çıkardı avansas.com'un satınalma/satış yönetimini transfer etti. 10-15 gün önce onlarında bir çoğunu işten çıkardı. Kısaca ne kadar büyürsen o kadar kontrol edilemez bir sistem olursun. Az satış/çok kar politikasıyla iş yapmak en doğrusudur. Bunuda yapabilmek için sektöründe o işi yapanın az olması gerekiyor. selamlar :9

Hocam trendyol falan filan benim harcım değil zaten. :) Ben basit bir e-ticaret sitesi arıyorum. Adsense ile reklam alıp kazanıcam. Ne kadar yükseleceğimde çok önemli değil yani. İsimden çok adsense ile gelen müşterilere satmayı düşünüyorum sadece. :) Hani halihazırda iş yapan site bulabilirsem benim için daha iyi olacak. Hocam ayrıca kendi markanızda hangi ürünler var tedarikçi oluyormusunuz? Veya bana giyim için bir tedarikçi firma önerirmisiniz hakikaten ihtiyacım var bu fikre..

Konu sahibi arkadaş konu dışı oldu biraz k.bakma..

Hocam trendyol falan filan benim harcım değil zaten. :) Ben basit bir e-ticaret sitesi arıyorum. Adsense ile reklam alıp kazanıcam. Ne kadar yükseleceğimde çok önemli değil yani. İsimden çok adsense ile gelen müşterilere satmayı düşünüyorum sadece. :) Hani halihazırda iş yapan site bulabilirsem benim için daha iyi olacak. Hocam ayrıca kendi markanızda hangi ürünler var tedarikçi oluyormusunuz? Veya bana giyim için bir tedarikçi firma önerirmisiniz hakikaten ihtiyacım var bu fikre..

Konu sahibi arkadaş konu dışı oldu biraz k.bakma..

Forumda detayları paylaşmam doğru olmaz hocam. Videoyap yönetici desteğine yazarsan detaylıca konuşup yol çizmene yardımcı olabilirim. Kendi eticaret yazılımlarım sitelerime özel yazdım. Yani farklı bir sektör için bile olsa kullanılması hoş olmaz. Fakat yazılım olarak her zaman ideasoftu herkese öneririm

Forumda detayları paylaşmam doğru olmaz hocam. Videoyap yönetici desteğine yazarsan detaylıca konuşup yol çizmene yardımcı olabilirim. Kendi eticaret yazılımlarım sitelerime özel yazdım. Yani farklı bir sektör için bile olsa kullanılması hoş olmaz. Fakat yazılım olarak her zaman ideasoftu herkese öneririm

Hemen yazıyorum hocam teşekkürler.. :)

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar bakalım gece sipariş vereceğim kısmet olursa

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri