Özgün YouTube Kanalı İçin Blogger Avantajları!

  • Kullanıcı wdffg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
Ben de bu şekilde yaptım tüm postları. Blogger temadan dolayı önizlemesinin görünmesi için iframe kodu ile video sonra video açıklama yazısında bir yazı ve dediğim gibi 10 civarı toplamda link :)

Uzun vadede bi' denemek lazım. Ben denemediğim için bilemiyorum hocam net olarak. Günde 1 adet Blog yazısı ve toplam 5 backlink'le Google Panda'dan "See You." mesajımı aldığımı hatırlıyorum :D .
 
Herkese merhaba arkadaşlar,

Özgün kanalı olan arkadaşlarımızın genellikle indeks sorunları oluyor. Bu indeks sorunu için basit bir yatırım yapacağız sizlerle.

Aslında sadece Blogger değil, Tumblr gibi aktif paylaşım sitelerinde de bu yöntemi kullanıp indeks alabilirsiniz.

Uyarı : Lütfen Blogger'a kanalınızın mailiyle kayıt olun.


1. Adım - Blogger Kuralım

Öncelikle basit bir şekilde "www.blogger.com" sitesine giriyoruz.

17c802.png

Bu sayfada "Blogger'a Devam Et" butonuna tıklıyoruz ve otomatik olarak Blogger sayfamız kurulmuş oluyor. "Peki biz burada ne yapacağız?" sorusuna yavaş yavaş gelicem.

288240.png

Yukarıda gördüğünüz sayfada ki butonlardan tek tek başlayalım ;

3691e3.png

Yeni Blog : Yeni Blog'a tıkladığımızda bize yeni bir yazı alanı oluşturacak yeri sağlıyor. İlk defa blog açacak kişiler burada "Yeni Blog"a tıkladığında, sizlerden yeni bir alan adı isteyecek. Bunu Kanal Adınıza veya Kanal URL'nize (Hangisi size cazip geliyorsa.) göre düzenleyin.



~Başlık : Blogger'ınızın ana başlığı olacak bu arkadaşlar. Yani birisi Blogger'ınıza girdiğinde ilk olarak bu yazıyı görecek diyebiliriz. Bu yüzden güzel ve ilgi çekici bir başlık oluşturmalısınız.


~Şablon : Bu sizin kanal tasarımınız olacak arkadaşlar. Bunu istediğiniz zaman ayarlardan değiştirebilir, Templates falan kullanabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış ama özel tasarım yaptırabilirseniz ayriyeten okuyucuya hava katar.

48750b.png

Okuma Listesi > Ekle : Okuma Listesi, sizin okumak istediğiniz blogları belirten bir unsur. Bununla pek bir alakamız yok. Ama iyi bir trafiğe ulaşmış blogları takip edip, onlardan bir şeyler öğrenebilirsiniz.

2. Adım - Blogger ile Özgün Kanalı Bağlama

Arkadaşlar bu yöntem biraz değişik, o yüzden yazılara döktüm tekrar tekrar bakıp rahatça yapabilmeniz için.

Öncelikle Blogger'ımızı oluşturalım ;

58e223.png


6178a8.png

Blog'umuzu oluşturduk sonunda. Şimdi ikinci resimde gördüğünüz sekmelerden bahsedicem ;

Yeni Yayın : Yeni bir video attık ve buna biraz destek istiyoruz. Her videodan sonra "Yeni Yayın" sekmesine tıklayarak yeni bir blog yazısı başlatacağımız yer burası işte. Her video sonrası güzel bir blog yazısı yazmak güzeldir :) .

Kayıtlar ve Sayfalar : Bu sekmeler daha önce yazmış olduğunu blog yazılarını gösterir ve istatistikleri belirtir.

726fe6.png

Google+, siz her blog yazdığınızda otomatik olarak Google+ sayfanızda paylaşmanızı sağlayan bir çeşit script. Bu yüzden kanalınızın mailiyle kayıt olmak önemli. Bu sayede insanlar hem videoları izleyebiliyor, hem de gelen blog yazısıyla birlikte sizin düşüncelerinizi öğrenebiliyor. Bu şekilde combo-wombo yapmış oluyoruz.



Bunları hallettik, şimdi gelelim ikinci bölüme. Kazançlar bölümünü henüz aktifleştiremiyoruz ama açıldığı zaman bu da bizim için extra bir gelir kapısı olacak. Hem Blogger hem de YT üzerinden çifte kazanç yapıp birbirlerini indeksleyeceğiz :) . Bu da ileri ki zamanların konusu olacak tabii ki.

İstatistikler : Buradan Blogger yazılarımızda neler oluyor, ne trafik geliyor onları göreceğiz. Zamanla artacak tabii ki buralar. Ben 4 blog yazısında 5K izlenmeyi gördüm. Sizde zamanla arttırabilirsiniz.

Bu sekmeler dışınca kullanacağımız fazla bir şey yok. Şimdi blogger faslına dalalım..

3. Adım - Blogger ve YT Double İndeks Specification (Normal)

Bu konu aslında benim tabirimle iki farklı alandan oluşuyor. Normal ve Abnormal iki farklı indeksleme yöntemi var. Normal indeksleme de sadece Blogger ve YouTube kullanıyoruz. Yazının başında bahsettiğim Tumblr ile birlikte "Abnormal" faslına geçiyoruz. Tumblr - Blogger - YouTube üçlemesiyle sürekli olarak bir indeks döngüsü oluşturacağız. Nasıl mı?

Tumblr - Blogger'ı İndeksliyor -> Blogger - YouTube Kanalımızı İndeksliyor > Tumblr Kanalımız Takipçilerle İndeksleniyor. Bu döküman daha sonra yayınlanacak.

Bu döngü de sistem resmen kitlenip, anormal bir hale dönüşüyor benimde çözemediğim. O yüzden abnormal adını verdik buna arkadaşımla.

85cc1c.png

Öncelikle video içeriğimize uygun "Blog Başlığımızı" giriyoruz. Sonra da içeriğe uygun etiketleri tespit edicez.



Bu etiketleri kanal türünüze ve dilinize uygun olarak girin. Aksi halde bir işe yaramayacak. Bunların yanı sıra etiketlere "Kanal Adı, Video içinden 1 2 etiket." gibi şeyleri eklemeyi unutmayın. Çok fazla da etiket girmeyin spamdan Google Panda banlayabilir.

95b1cb.png

Dikkat : Backlink işlemini bir makale de en fazla 3 defa yapın. Aksi halde Google Panda ban ban çiki çiki yapar acımaz.

Backlink Başlama : Burada Backlink olayına girelim artık.



Şeklinde pop-up penceremizi açıyoruz. Normalde link verirseniz üstteki gibi görünür. Ama "Bağla" şeklinde backlink atarsanız, insanlar bu yazıya meraklı gözlerle bakarlar. Çünkü backlink içerikli yazılar (temadan temaya değişebilir) mavi ve altı çizgili şekilde tıklayıcısını bekler.

10e8671.png

Tıpkı burada olduğu gibi. Normalde "Rel=nofollow" özelliği açık olduğunda arama motorları bu backlinklere bakmıyorlar diye bir duyum aldım. Araştırmama rağmen tam detay bulamadım. Bu yüzden kapalı tutmayı tercih ediyorum.

"rel=nofollow" için yazılmış bir makale

Backlinkimiz de asıl olan link "Kanal URL"miz olacaktır. 3 adet backlink vereceğiz demiştik. Şimdi ;



3. backlink aslında isteğe bağlı bir durum. Varsa WEB Sitenizi kullanabilirsiniz yada Kanal URL'nizi tekrar paylaşabilirsiniz.

Kısacası örnek içeriğimiz şu şekilde ;

110104a.png

Yayınlanmış hali ;

12.png

İyi indeksler :).

Sorularınızı lütfen konu altında sorun ki bilgi paylaşımı artsın. Katılmadığınız, eksik bulduğunuz veya yanlış olan yerleri lütfen belirtin ki konuyu düzenleme fırsatımız olsun. "Yalan, yanlış şeyler yazmışsın." gibi şeylerle konu karartmak yerine paylaşımı arttıralım.

İyi forumlar.

Edit : İlerleyen zamanlarda konuya script eklentileri ekleyebilirim Blogger geliştirmeleriniz için.


hocam yaptım 20 sn sonra 10 ziyaretçi geldi bu normal mi yoksa google beni mi trollüyo :D
 
Uzun vadede bi' denemek lazım. Ben denemediğim için bilemiyorum hocam net olarak. Günde 1 adet Blog yazısı ve toplam 5 backlink'le Google Panda'dan "See You." mesajımı aldığımı hatırlıyorum :D .

O Panda olayını tam olarak bilmiyorum kardeşim. Yani arama sonuçlarında yer almıyor demek mi oluyor? :D Şimdi biraz Google amcada araştırdım cezalandırıyormuş falan gözümde böyle birşey canlandı :D

6800119-kung-fu-panda.jpg


Biraz daha araştırayım.

Yanlız ben en başından beri, 1 seneden uzun zamandır söylediğim link sayılarıyla çalıştım. Ama arama sonuçlarından çok fazla olmasa da ziyaretçi geliyor sürekli.
 
hocam yaptım 20 sn sonra 10 ziyaretçi geldi bu normal mi yoksa google beni mi trollüyo :D

Arama motorları, içerikleri inceliyor hocam. Tahminimce 4 tanesi arama motoru zamanla içerik girdikçe artar hocam.

O Panda olayını tam olarak bilmiyorum kardeşim. Yani arama sonuçlarında yer almıyor demek mi oluyor? :D Şimdi biraz Google amcada araştırdım cezalandırıyormuş falan gözümde böyle birşey canlandı :D

6800119-kung-fu-panda.jpg


Biraz daha araştırayım.

Yanlız ben en başından beri, 1 seneden uzun zamandır söylediğim link sayılarıyla çalıştım. Ama arama sonuçlarından çok fazla olmasa da ziyaretçi geliyor sürekli.

Google Panda bir nevi içerik kontrolcü, seo analizcisi. Herkesin indekste neler yaptığına, nerelere baktığına, spam mı yapıyor özgün mü takılıyor diye sorgulaya sorgulaya hareket ettiği bir sistem.

Buradan bakın hocam isterseniz ;
Google Panda.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar işlem benim gibi hiç bişi bilmeyenler için zor gibi gözüküyor ama başlıyınca kolay ve işe yarıyo gibi :D
 
film videolarında film adı girmeden blog ve plus ile çok iyi hit getiriyordu blog yt için candır
 
backlink kelimeleri anahtar kelime olarak kullansak daha faydalı olmazmı ?
 
Indeks için kullandığım Blogger hesabıma bugün AdSense kayıt başvurusu gönderdiler. Sadece 1 adet giriş var fakat Dünya genelinde tıklanan ve sürekliliği devam eden bir blog olduğu için bugün AdSense başvurusu yapmam istenmiş.
Bununla ilgili de testlere başlayacağım en yakın zamanda.

a2a8Vg.png


8D3WVW.png


D4rWQm.png


Hayırlı olsun şimdiden :) . Çalışmalara başlıyorum.
 
wp de çalışanlar için bir eklenti vardı adı aklıma gelmiyor.
kurulumun yapıldıgında sitede,blogda paylaşılan yazıları otomatik olarak sosyal medya hesaplarınızda paylaşıyor...paylaşım yaptığı sitelerin başında;
app.net
diigo
delicious
linkedln
tumbrl
wkontakte
facebook
flickrl
livejornul
instapaper
araştırıp bulması da sizden...bulamadım gitti ismini...
 
wp de çalışanlar için bir eklenti vardı adı aklıma gelmiyor.
kurulumun yapıldıgında sitede,blogda paylaşılan yazıları otomatik olarak sosyal medya hesaplarınızda paylaşıyor...paylaşım yaptığı sitelerin başında;
app.net
diigo
delicious
linkedln
tumbrl
wkontakte
facebook
flickrl
livejornul
instapaper
araştırıp bulması da sizden...bulamadım gitti ismini...

Buffer olabilir mi hocam bahsettiğiniz? Bir de Dlvr.it var bildiklerim arasında.
 
Buffer olabilir mi hocam bahsettiğiniz? Bir de Dlvr.it var bildiklerim arasında.

yok hocam konu altında tıklayarak paylaş eklentisi değil...
wp içerisinden admin panele indirip kuruyorsun.sosyal medya üyeliklerini falan tanımlıyorsun...
 
yok hocam konu altında tıklayarak paylaş eklentisi değil...
wp içerisinden admin panele indirip kuruyorsun.sosyal medya üyeliklerini falan tanımlıyorsun...

Maalesef tam olarak bulamadım söylediğinizi :( .

Şuna ulaşabildim "NextScripts: Social Networks Auto-Poster"
 
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri