Kim izliyebiliyomuş güzel abicim bana 1tane tr sitesinde göstersene o videonun orjinalini,şuan o videoyu yayınlıyan sitelerin çogu engelleniyor ve olması gerekende bu
evet video yok degil internette dolaşıyor ama yabancı kaynaklarda var ve onlarında birçoguna VPN kullanmadan girilmiyor,VPN kullanmasını bilen kaç kişi var ve kaç kişi yabancı sielerde içerik aramasını biliyor?
Bu videonun ytde yayınlandıgını ve yayıldıgını düşün youtubeye ilkokula giden çocuk bile rahatlıkla girip izliyebilcek bu videoları
şuan bu olay yeni oldugu için insanlar videoyu görmek istiyor ama 1hafta yada 1 ay sonra bu denli aranma olmıyacak ortam biraz sekinleşcek, ebedi olarak kapatılmadı youtube sonuçta
ayrıca bende her olay için ytnin kapatılmasına karşıyım senin gibi ama şuanki durumun ciddiyetini gerçekten anlamadınız, o video benim karşıma çıktı izledim elim ayagım titredi, insan yakıyolar abi o videoda canlı canlı insan yanıyor.
Bazen bazı seylerden fedakarlık etmek gerekiyor bizde 3-5gün bu durumu idre etmek zorundayız bunu ölen insanlar sehiter için yapmak zorundayız.
Tüm dünya izliyor dedim kardeşim TR sitelerini kastetmedim.
Evet yıkıcı, onur zedeleyici bir olay. Fakat biz dış dünyaya karşı küçük düşüyoruz bu olayla ve dediğim gibi dış dünya zaten izleyebiliyor. Bizim yaptığımız kendi halkımızdan gizlemek.
Ben de izledim merak etme, hem de sahte olabileceğine dair bir iz bulurum ümidiyle, sardırıp sardırıp, durdurup durdurup inceledim yıkıldım. Gece 11'de duydum sabaha kadar dayandım izlemedim sonra izledim ve öğleden sonra 3te biraz uyuyabildim.
Ne kadar ağır bir olay yaşadığımızın farkındayım. Ama Youtube'u engellemek hiç bir açıdan bir fayda sağlamaz!
Bu videoyu ya da görselleri sadece ailesi ve çocuklar görmemeli!
Diğerleri görmeli, bizler görmeliyiz, bilmeliyiz. Yani en azından haberimiz olmalı. Paylaşılmamalı elbette ki, bunu paylaşan ya bundan bile kazanç uman şeref yoksunlarıdır ya da terör yanlısıdr.
Şimdi çocuk desen çocuk zaten Youtube'da sürüsüyle, cinsel ya da şiddet içerikli, zararlı videoyla karşı karşıya.
Ailesi desen haber sitelerinden diğer sitelerden de görebilir ki zaten ilk gün maalesef babası gelen telefonlardan şüphelenip internete girip fotoğraf görmüş ve şuan yetkililerden açıklama bekliyor.
Durum böyleyken, şuan yapılan, sadece kendi kendimizden gizlemek.
Mümkün olduğunca siyasetten kaçınarak cümlelerimi kurmaya çalışıyorum.
Bunun çözümü bu değildir. Milyonlarca insanın erişimini kesmek değildir.
Ve bu milyonlar arasında benim gibi ekmeğini buralardan çıkaran binlerce insan var.
Umarım bir daha kötü bir olay yaşamayız ama her an her yerde olabilir. Her olayda da ilk iş olarak Youtube'u engellemek, hiç bir terör faaliyetini engellemez maalesef.
Kimsenin zamanla izlemek istemeyeceği o meçhul zamanı mı bekleyeceğim ben işlerime devam edebilmek için? 