mayıs 2020 de halving yani yarılanma var. 12.5 olan blok ödülü 6.25 e düşecek. 2016 yılında yaşanan yarılanmada blok ödülü 25 ten 12.5 a düşürüldüğünde neler olduğunu az çok biliyoruz. 1000 tl yi zor gören fiyat sonraki 2 senede 80 bine vurmuştu, güncel kurla 116 bine.
2018 ocak ayından bu yana yaklaşık 2 milyon zararda olmama rağmen(portföyün %95 inden fazlasına denk) elimdekileri bi türlü çıkarmayıp sabretmeyi sürdürmemin nedeni 2014 ten beri gün gün bu durumları inceliyor olmamdı. eğer tahminlerim doğru çıkarsa, önce yarılanmaya kadar geçen süreçte çok güzel yerlere gelecek fiyat. yarılanma sonrası üretim/elde etme şansı zorlaştıkça çok daha yüksek fiyatlara gelinmesi muhtemel. hele ki bu olaylar henüz elle tutulur realist çalışmalar yapılmadan gerçekleşebilir. öncesinde olduğu gibi. fakat düşünün ki dünyada bitcoin kabul görmeye başlamış, alışverişlerde, her yerde geçerli olmaya başlamış. o zaman tutabilene cidden aşk olsun. güzel düşünelim, güzel şeyler olsun.
ben altcıyım o ayrı 1 bitcoinim bile yok fakat biliyorum ki bi süre sonra bitcoin elde etmek zorlaştığı için elindeki bitcoin miktarını artırmak isteyenler altcoinlere yönelecek. işte o zaman, altları dipten toplayıp sabırla beklemeye başlayanlar ödüllerini alacak. 0.5 bitcoini 25 e çıkartmıştım bu mantıkla 2017 kasım-18 ocak ayı aralığında. aynı senaryoyu yine 2014 ten beri onlarca defa gördüm. bu yüzden ümidim var, bu denli kârlı bi piyasa terkedilemez. gelecek güzel günler getirir umarım.