Geçmişe yönelik ceza ana parayı geçiyor mu peki ve faydalanabileceğimiz bir yasa hak var mıdır ? Teşekkürler.
malasef o konuda bilgim yok hocam.dedigim gibi ciddi bi konu,bi muhasebeci ile görüşmen daha dogru olur.
artik youtube hesabi adi altinda yuzde 15 kesinti olaylari yok muydu kazanclarda. ben mi yanlis biliyorum. (not su an kazancim yok ytden. eskiden sirket olarak yapiyordum. ilerisi icin ben de merak ettim simdi. tekrar sirket mi kurcaz kazanirsak. yoksa gidip bir bankaya youtube icib hesap mi acicaz? )
o iş tam otomatik degil hocam.devlet tüm hesapları kontrol edip,bak fatih ytden para kazanıyormuş ona % 15 vergi keselim demiyor.vergi dairesinden gidip bunla ilgili belge alman gerek,onu banaya verip benim bu hesaba gelecek paralardan otomatik kesinti yapıp vergimi alın demen gerek.örnegin kendi bankam için şöyle anlatayım ;
ben ytden para kazanıyosam vergi dairesine gidip ytden para kazanıyorum,bana istisna belgesi verin diyorum.o belgeyi alıp iş bankasına gidiyorum ve digital işlem hesabı açtırıcam diyorum ( yani şu hesaptan :
https://www.isbank.com.tr/dijital-isim-hesabi ) ondan sonra adsense kazançlarını bu ibana alıyorum.o zaman adsenseden gelen kazançlarda dediginiz gibi % 15 kesinti otomatik olarak yapılıyor ve bidaha vergi takibi ile filan ugraşmıyorsunuz.
kazancınız yüksek mi? ben cuzi miktarda kazanıyorum,aynı durumu yaşar mıyım acaba?
bu işin alt limiti yok hocam.çok mali müşavirle,muhasebeciyle görüştüm bu konuda + vergi dairesinden muhabbetim olan kişilerede sordum bi ara.eger bi kazancın varsa,vergisini vereceksin diyorlar.yani ayda 500tl kazanıyorum,bunun için vergiyle ugraşılmaz diye bişey yok kısacası.
Diyeceksin ki bi sürü kişi var aylarca,belki yıllarca kazanmış böyle ve vergisini vermemiş.kimin,ne zaman yakalanacagı belli olmuyor ama bi ara yakalıyorlar yani.mesela ben senle futbol konusunda sorun yaşadım forumdaki bi muhabbetde,gidip seni şikayet ediyorum ve incelemeye alıyorlar banka hesabını.sonrada bi bakıyorlar ki gerçekten şikayet dogru.haliyle geçmişe yönelik vergisi,vergi kaçırdın diye cezası filan derken kazandıgından daha çogunu istedikleri dahi olabiliyor.
ayda 300-500tl dahi olsa,düzenli bi gelirin varsa gidip vergisini vermen gerekiyor yani.