Bankadan aradılar Hesabımı ticariye dönüştürecekler.

• Kullanıcı unko23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar

unko23

Onaysız Kullanıcı
Merhana bunda bir kaç gün önce bankadan aradılar ve Google Ireland nedir neden sürekli para geliyor diye sordular bende reklam geliri dedim, daha sonra neden soruyorsunuz diyince müdürlükten istendi dendi, bugün ise aradılar ve bireysel hesabınızı ticari hesaba dönüştürmeniz gerek bankaya gelmeniz gerek dediler fakat sorun şu gelirken vergi tabelana numarası istediler o da bende yok yani vergimi ödemiyorum yüksek kazançlarım olmadığı için sizce ne yapmalıyım? bankaya gidince.

bi muhasebeci ile görüşmende fayda var hocam.kazanmışsın,vergi vermemişsin,şimdide yakalanmışsın kısaca.artık para almaya devam etmek için,vergini ödemen gerek.ayrıca,(tamamen şahsı fikrim) geçmişe yönelik ceza da keserler.

bi muhasebeci ile görüşmende fayda var hocam.kazanmışsın,vergi vermemişsin,şimdide yakalanmışsın kısaca.artık para almaya devam etmek için,vergini ödemen gerek.ayrıca,(tamamen şahsı fikrim) geçmişe yönelik ceza da keserler.

Geçmişe yönelik ceza ana parayı geçiyor mu peki ve faydalanabileceğimiz bir yasa hak var mıdır ? Teşekkürler.

artik youtube hesabi adi altinda yuzde 15 kesinti olaylari yok muydu kazanclarda. ben mi yanlis biliyorum. (not su an kazancim yok ytden. eskiden sirket olarak yapiyordum. ilerisi icin ben de merak ettim simdi. tekrar sirket mi kurcaz kazanirsak. yoksa gidip bir bankaya youtube icib hesap mi acicaz? )

kazancınız yüksek mi? ben cuzi miktarda kazanıyorum,aynı durumu yaşar mıyım acaba?

kazancın yüksek ya da düşük olması ile ödenecek gelir vergisinin hiç bir alakası yok bunu öncelikle kavramalısınız arkadaşlar. Bankaya giren çıkan para akışı banka tarafından izlemeye alınınca direkt vergi dairesine bildiriliyor. Az kazan veya çok kazan farketmez devlet diyor ki Google Ireland'dan gelen paranın %15'i benim, geriye kalanı ne yaparsan yap. Buna Vergi İstisnası deniyor. Forumda bununla alakalı bir çok konu var hepsini okumanızı öneririm. Vergi İstisnası yaptım oh kurtuldum %15 öder geçerim diyorsanız orada da bağkur devreye giriyor. (Bununla alakalı spekülatif çok yaklaşım var) Neden böyle dedin derseniz kimisi diyor ki bağkura gidip durumu anlatınca bağkur prim borcu siliniyor kimisi de diyor ki silinmiyor. (Ben yaşamadım ssk'lı çalıştığım için bağkurdan muafım) Konuyu açan hocama gelirsek, geçmişe dönük beyanname isteyecekler, kazandığın ama vergisini ödemediğin gelirlerin vergisini ödeyeceksin hocam. [MENTION=8925]fatihbaz[/MENTION] hocamın dediği gibi bir muhasebeci ile görüşüp durumunu anlatırsan daha faydalı olacaktır.

Geçmişe yönelik ceza ana parayı geçiyor mu peki ve faydalanabileceğimiz bir yasa hak var mıdır ? Teşekkürler.

malasef o konuda bilgim yok hocam.dedigim gibi ciddi bi konu,bi muhasebeci ile görüşmen daha dogru olur.

artik youtube hesabi adi altinda yuzde 15 kesinti olaylari yok muydu kazanclarda. ben mi yanlis biliyorum. (not su an kazancim yok ytden. eskiden sirket olarak yapiyordum. ilerisi icin ben de merak ettim simdi. tekrar sirket mi kurcaz kazanirsak. yoksa gidip bir bankaya youtube icib hesap mi acicaz? )

o iş tam otomatik degil hocam.devlet tüm hesapları kontrol edip,bak fatih ytden para kazanıyormuş ona % 15 vergi keselim demiyor.vergi dairesinden gidip bunla ilgili belge alman gerek,onu banaya verip benim bu hesaba gelecek paralardan otomatik kesinti yapıp vergimi alın demen gerek.örnegin kendi bankam için şöyle anlatayım ;

ben ytden para kazanıyosam vergi dairesine gidip ytden para kazanıyorum,bana istisna belgesi verin diyorum.o belgeyi alıp iş bankasına gidiyorum ve digital işlem hesabı açtırıcam diyorum ( yani şu hesaptan : https://www.isbank.com.tr/dijital-isim-hesabi ) ondan sonra adsense kazançlarını bu ibana alıyorum.o zaman adsenseden gelen kazançlarda dediginiz gibi % 15 kesinti otomatik olarak yapılıyor ve bidaha vergi takibi ile filan ugraşmıyorsunuz.

kazancınız yüksek mi? ben cuzi miktarda kazanıyorum,aynı durumu yaşar mıyım acaba?
bu işin alt limiti yok hocam.çok mali müşavirle,muhasebeciyle görüştüm bu konuda + vergi dairesinden muhabbetim olan kişilerede sordum bi ara.eger bi kazancın varsa,vergisini vereceksin diyorlar.yani ayda 500tl kazanıyorum,bunun için vergiyle ugraşılmaz diye bişey yok kısacası.

Diyeceksin ki bi sürü kişi var aylarca,belki yıllarca kazanmış böyle ve vergisini vermemiş.kimin,ne zaman yakalanacagı belli olmuyor ama bi ara yakalıyorlar yani.mesela ben senle futbol konusunda sorun yaşadım forumdaki bi muhabbetde,gidip seni şikayet ediyorum ve incelemeye alıyorlar banka hesabını.sonrada bi bakıyorlar ki gerçekten şikayet dogru.haliyle geçmişe yönelik vergisi,vergi kaçırdın diye cezası filan derken kazandıgından daha çogunu istedikleri dahi olabiliyor.

ayda 300-500tl dahi olsa,düzenli bi gelirin varsa gidip vergisini vermen gerekiyor yani.

Son düzenleme:
Muhasebecilerin bir coğu bilmez bu konuları, onlara sakın bulaşma. Yukarıda fatihbaz yazmış. Googleda webmaster forumlarında ya da burada sorunun cevabını bulursun. Yüzde 15 kesinti ile çözersin. Fatih acıklamış bir kısmını.

Son düzenleme:
Geçmişe yönelik bir geçirme yapacaklar o belli

Merhana bunda bir kaç gün önce bankadan aradılar ve Google Ireland nedir neden sürekli para geliyor diye sordular bende reklam geliri dedim, daha sonra neden soruyorsunuz diyince müdürlükten istendi dendi, bugün ise aradılar ve bireysel hesabınızı ticari hesaba dönüştürmeniz gerek bankaya gelmeniz gerek dediler fakat sorun şu gelirken vergi tabelana numarası istediler o da bende yok yani vergimi ödemiyorum yüksek kazançlarım olmadığı için sizce ne yapmalıyım? bankaya gidince.

Senin kazancın bankaya yatıyor ve sen içerik üreticisi hesabı açtırmadın (%15 kesinti).
Doğru mu?

ssk olmayanlara bağkur işi olmadan bir çözümü bulunamadı mı halen.?

Bağkur zorunluluğunu kaldırsalar keşke, o zaman herkes rahatlıkla youtube vergisini öder.

Üstadım, desenize youtube işi, küçük çaplı üretici için astarı yüzünden pahalı hale geldi. Düşünsenize adamın güç bela kazandığı 1500 lira için, her ay 3000 lira Bağkur aidatı kesilecek. Yani 1500 lira cebinden ödeyecek her ay. Yarın youtube'un kafasına esse ve para kazanma opsiyonunu kapatsa da, o Bağkur ücreti kira öder gibi her ay ödenecek. Tam bir dua ile istenen bela durumu yani.

Üstadım, desenize youtube işi, küçük çaplı üretici için astarı yüzünden pahalı hale geldi. Düşünsenize adamın güç bela kazandığı 1500 lira için, her ay 3000 lira Bağkur aidatı kesilecek. Yani 1500 lira cebinden ödeyecek her ay. Yarın youtube'un kafasına esse ve para kazanma opsiyonunu kapatsa da, o Bağkur ücreti kira öder gibi her ay ödenecek. Tam bir dua ile istenen bela durumu yani.

Bağkur 3957 oldu, düzenli ödemeyenler için de 4628 tl :)

Böyle bir sistem geliştirseler varya herkesin kafası rahat edecek

Google irelandmı? Kes vergiyi otomatik

iyi olurdu da işte,imkansız.bu haline dahi sevindi herkes :)

sorun sadece yt/adsense konusuda degil hocam malasef.diyorlar ki ne iş yapıyorsan yap işte vergini vermen gerek.iyide abi,sor bakalım kazancın masrafları karşılamaya yetiyor mu?ytde bu iş yok ama sadece bagkur da degil genel olarak şahıs şirketi kurman gerekiyor.her ay muhasebecisi,o vergisi,bu vergisi,şu vergisi derken para kalmıyor ki sana...

kişisel becerilerini kullanarak evde bişeyler üretip satacaksın diyelim.tutar mı tutmaz mı belli degil.kaç ay çepten yiyeceksin belli degil.aylarca yaptıgın satışlar masrafa yetmeyecek mesela,3 kuruş para kazanayım derken eldeki parayıda oraya vereceksin.bu ay 1 kuruş kazanmadın diyelim,yinede ödemen gerekiyor saçma sapan bi sürü vergiyi.herkesin kazancına göre güzel güzel vergi alsalar,millet vergi kaçırmaklada ugraşmaz ne güzel.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri